Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Znam već unapred da će biti jedan od favorita, naravno ako mu je scenski nastup u skladu sa pesmom
I ako je pesma dovoljno komercijalna.
Sada me on ubedljivo najvise zanima, pa onda Dzipsi. Sa narodnjacke strane, zanima me sta je Antonic uradio jer verujem da je ozbiljno zagrejan za Evroviziju.

Ala ste se raspisali. Do 2/3 februara biće 100 strana ovde.
Elem, dok ih ne čujemo uživo ja bih se suzdržao od komentarisanja. Ali da, i ja se plašim Andrija Jo efekta.

Ovi dečaci su uglavnom muzičari. Andrija to nikada nije bio. Ogromna razlika.

Dzipsiija sam jednom video na stejdžu. Dovoljno da znam da je poređenje s jutjuberom ubačenim u švedski pesmuljak, u najmanju ruku klimavo. To ne znači da će razbiti, ali neće biti ni smešno nesnađen.

Jako je bitno da ne pokušavaju da budu dopadljivi publici. To nikada ne izađe na dobro. Svoji, pa kako bude.

Pupićev prošlogodišnji EP je divota, ali rekao bih da je čovek poprilično svestran te se može očekivati i nešto vrlo drugačije od muzike sa ovog EP-a. Svakako, ozbiljan je muzičar. Besmisleno neće biti - koliko će biti prijemčivo našoj publici i žiriju, ostaje da se vidi.

Slušaću verovatno redom uslovljenim stepenom zantrigiranosti koju kod mene bude. Recimo ovako:
1. Pupić
2. Baloš
3. Dzipsii
4. LB
5. Nađa
6. Shy
7. Tijana
8. Bujaković (za ovo imam loš predosećaj, ali na konto prethodnog učešća poslušaću pažljivo)

Ali za većinu njih u startu znamo da koriste autotune. Zato u startu postoji strah.

Možda Olivera dozvoli da se koristi autotune na PZE-u
#oljautrendu

Kako vreme prolazi sve se manje brinem oko pesama a sve me više brinu stvari poput voditelja, interval act-a i tih stvari.

Mada ok, možda se i previše brinem, ne može gore od Đorđa Davida sa šminkom koji peva "Zitti e Buoni".

Pijanista sa Berklija?

Wow

Nismo dobili poznata lica kojima smo se nadali, ali smo kao rezultat "efekta Konstrakta" dobili prave umetnike (kojima je ranije možda ESC bio ispod časti) :love:

Svaka čast:
https://www.blic.rs/vesti/srbija/nije-imao-klavir-a-postao-je-svetski-poznati-pijanista/7vt320g

https://sandzaklive.rs/magazin/muzika/da-li-ce-adem-mehmedovic-predstavljati-srbiju-na-evrovoziji/
I on i Pupovic su sa Berklija. Jana Sustersic (sa nekog od prethodnih PZEova) je isto studirala tamo.

S obzirom da je očigledno dosta kreativan i da nije tipičan "tužna klasična balada" karakter, možda bude i nešto žanrovski zanimljviije od njega

Ko bi rekao da je pravio pesmu za južni vetar

I on i Pupovic su sa Berklija. Jana Sustersic (sa nekog od prethodnih PZEova) je isto studirala tamo.
Joj, ona mi je među najvećim razočarenjima te Beovizije, pesma delimično proradi i to tek pred kraj.

Kako vreme prolazi sve se manje brinem oko pesama a sve me više brinu stvari poput voditelja, interval act-a i tih stvari.
Pa s obzirom na to da biramo među poslednjima, možda bi konačno mogli da dovedu neke aktuelne predstavnike, makar HR ili SLO.

Status
Not open for further replies.
Back