Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
I nazalost vecina ljudi su u ovom festivalu izgubili patriotizam. Ne gledaju ga kao neko nacionalno takmicenje zemalja, gde je ogromna cast predstaviti svoju zemlju, zastavu, nacionalnost. Kao sto je to na svim sportskim takmicenjima. Vec ga gledaju kao politicki gej cirkus sa velikim kicom i sundom. Prihvatali mi to ili ne, to je cinjenica. Davno je bilo kada se o Evroviziji govorilo sa velikim postovanjem. Mozda do negde krajem 80tih i pocetkom 90tih.
Niko te ne tera da pratiš 🤣

Najgori su mi ovi koji svake godine pljuju, ali gledaju i to gledaju da bi pljuvali. Pa čemu onda taj "mazohizam" ako je toliko loše? Što gledate?

E ne lupaj, molim te, niko te zbog toga tako nije nazvao, vec iz razloga sto si sam pominjao neke stvari i sto si prvenstveno kritikovao ucesnike koji su gej i najvise su ti oni boli oci.
Nemanja97 nije nikog od njih kritikovao, samo je mislio da ove godine imamo nestandardno puno materjala za neko novo ,,Labudovo jezero" 🫠

Attachments

• Screenshot_20230127_214633_Google~2.webp
    Screenshot_20230127_214633_Google~2.webp
    28.8 KB · Views: 20
Poređenje Tijane i Konstrakte definitivno nije baš merodavno. Tijana je mogla na ESC-u nešto da uradi možda tipa 2005 ili 2006, a sada je to vrlo malo verovatno, što smo imali prilike da vidimo i kada je nastupala za MKD 2014, da ne spominjem pesmu sa prošlogodišnje PZE, koja po meni, teško da bi mogla da konkuriše i za festival tipa Sunčanih skala. Sa druge strane, o Konstrakti ne vredi trošiti reči, žena se pojavila sa konceptom, idejom, oduvala konkurenciju i otišla. Opet kažem, taj uspeh i takva pometnja i na lokalnom i na evrposkom muzičkom tržištu, teško da će biti ponovljena u skorije vreme.

Imala je ona tada par dobrih pesama, ali po meni nedovoljno konkurentnih za Evroviziju.

Haha, ne lupetaj molim te 🤣🤣
Jaooo, sorry sto sam diskriminisao Slavka, zivi primer str8 muskarca 😂
Jel si ti stvarno Stres ili su se ljudi sprdali!? 🙄

Kakav Stres? Ne znam o kome pričaš niti razumem ljude što se sprdaju. Uspeo sam da shvatim da je to neko ko je banovan, ako sam i to uopšte dobro shvatio.

Niko te ne tera da pratiš 🤣

Najgori su mi ovi koji svake godine pljuju, ali gledaju i to gledaju da bi pljuvali. Pa čemu onda taj "mazohizam" ako je toliko loše? Što gledate?
Pa ja ESC najvise volim i to je moja ljubav jos od detinjstva. Ali kao fan ESCa ne mogu neke cinjenice osporavati, to mora objektivno da se prihvati. Zao mi je sto ESC nije zadrzala svoj ugled i postovanje koje je imala u 20. veku. Zao mi je sto je ne vrednuju vise, kao najvece drzavno takmicenje na svetu u muzici. Nekada je bio prestiz ucestvovati na ovom takmicenju, danas svi beze sa njega, bar te “velike zvezde”.

Da. I mene baš nerviraju ljudi koji pljuju po Beoviziji i Evroviziji, a u sve su upućeni i u fazonu su ‘Ja to ne gledam. Ko to još gleda?’

Ja se sa Nemanjom samo slažem da fali nekadašnjih vokala i kompozicija..

Fali dosta toga, ESC se mnogo promenio…ali sta je tu je. Svetska muzika se promenila, dosli su novi trendovi, pa se i ESC mora promeniti…a meni je ovo kompliment sto se ja i ti bas i ne slazemo u vecini slucajeva sto se tice ovih temaa..😀

Pa ja ESC najvise volim i to je moja ljubav jos od detinjstva. Ali kao fan ESCa ne mogu neke cinjenice osporavati, to mora objektivno da se prihvati. Zao mi je sto ESC nije zadrzala svoj ugled i postovanje koje je imala u 20. veku. Zao mi je sto je ne vrednuju vise, kao najvece drzavno takmicenje na svetu u muzici. Nekada je bio prestiz ucestvovati na ovom takmicenju, danas svi beze sa njega, bar te “velike zvezde”.

Lepo je sto poredis vreme dominacije masovnih medija i hiperprodukcije sadrzaja sa godinama kad si slusao sta su ti urednici pustali jer druge opcije nisi imao. Poslusaj sta britanski predstavnici iz "zlatne ere" ESC misle o ESC na kojima su ucestvovali, imas dosta toga na YT. Romantizujes proslost, 90ih je ESC smatran relikvijom proslosti koji je otprilike dva hita proizveo za deceniju. Kic i sund je na ESC bio zastupljen od kraja 60ih (kad su sa sansona presli na pop), samo sto se obrazac promenio pa sad umesto kulturica publike koja sedi u odelima i tapse imamo gej zurku sto je ocito deo koji mnogima smeta.

Samo na ovom forumu Tijana i Konstrakta mogu da se dovedu u isti kontekst i nigde više. Svaka čast stvarno. :D

Konstrakta se desila jednom, takva kakva je, tako nešto više nećemo doživeti, niti je potrebno. To je bio poseban momenat za sve. A ako stvarno pola takmičara dođe sa kvazi konceptima... Pa nadam se da niko od njih neće pobediti. Smešno je koliko i oni pokušaji bradatih žena posle Končitine pobede.

Samo na ovom forumu Tijana i Konstrakta mogu da se dovedu u isti kontekst i nigde više. Svaka čast stvarno. :D

Konstrakta se desila jednom, takva kakva je, tako nešto više nećemo doživeti, niti je potrebno. To je bio poseban momenat za sve. A ako stvarno pola takmičara dođe sa kvazi konceptima... Pa nadam se da niko od njih neće pobediti. Smešno je koliko i oni pokušaji bradatih žena posle Končitine pobede.
Bolje i bradate nego brkate.

Фасцинантно ми је како данас ави на Констракту гледају као на истинског уметника и музичара, а колико јуче је била "обична подрумара која носи лавор у Торино да нас брука".

Узгред, Тијанин Ресет је одлична песма која би остварила солидан резултат и на Евровизији да се некада такмичила.

A šta mislite da je sa onom pesmom sa kojom je išla za Severnu Makedoniju 2014, išla za Srbiju, Tijana Dapčević, da li bi prošla u finale?

Вероватно би се угурала у финале, иако је песма сама по себи једна од њених слабијих. Степски вук и Ресет, и донекле Негатив су свакако њена животна дела, обраде не рачунам.

Ma Tijanica je zakon, vidite samo kako je napravila dar mar ovde na forumu!! 😜

Status
Not open for further replies.
Back