Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Ne mogu da se setim. Da li je Zemlja snova neka grčka/turska obrada?

Davno je bilo kada se o Evroviziji govorilo sa velikim postovanjem. Mozda do negde krajem 80tih i pocetkom 90tih.
Možda ranije, dok je Korni grupa išla sa Mojom generacijom.

Krajem 80ih je Evrovizija već postala kič, sa puno izlizanih balada i brzih pesmuljaka...
Što ne znači da je nismo voleli, naprotiv, kič i služi tome da bude voljen i da prija, ali nisam sigurna da tu možemo govoriti o nekom velikom poštovanju...

Generalno to je bilo vreme kada se puno eksperimentisalo u muzici, i rođeno je puno novih pravaca, i bilo je puno pravih umetnika u komercijalnoj muzici koji su izazivali poštovanje (čini mi se i više nego danas).
Nego ne sećam se da ih je tada bilo na Evroviziji.
Možda Ana Oksa, sećam se da su nju najavljivali sa poštovanjem.

• Like
Reactions: FFM
A ono kad peva "Jovano Jovanke" sa Ron Holsey.. Uuuuu.. 😍🥰

Osim nekih gore već pomenutih pesama, od Tijane volim i Hajde da glumimo i Marionete :love:

Možda ranije, dok je Korni grupa išla sa Mojom generacijom.

Krajem 80ih je Evrovizija već postala kič, sa puno izlizanih balada i brzih pesmuljaka...
Što ne znači da je nismo voleli, naprotiv, kič i služi tome da bude voljen i da prija, ali nisam sigurna da tu možemo govoriti o nekom velikom poštovanju...

Generalno to je bilo vreme kada se puno eksperimentisalo u muzici, i rođeno je puno novih pravaca, i bilo je puno pravih umetnika u komercijalnoj muzici koji su izazivali poštovanje (čini mi se i više nego danas).
Nego ne sećam se da ih je tada bilo na Evroviziji.
Možda Ana Oksa, sećam se da su nju najavljivali sa poštovanjem.
80ih su krenuli tzv. "sljasteci" nastupi i dosta brzih disko pesama, da bi 90ih doslo do umirenja gde smo svake godine pogotovo posle raspada SFRJ imali balade na kilo i retko koju brzu pesmu (1994. i 1995. dominiraju po pitanju broja balada)

Dok od 2000. imamo ESC kakav je danas. Prvi put LED ekrani, prvi put se odrzava u velikoj dvorani, u publici vise ne sedi tzv. "elita" vec vidimo navijanje sa zastavama, nema orkestra, od 2012. imamo i Grinrum ispred bine...

Ljudi nikad neće biti zadovoljni.

Srećan sam što :
1. Imamo festival
2. Imamo hajp
3. Imaćemo veliki izbor

Pa i da ne budu savršene sve pesme, dovoljno je nekoliko njih. A što se tiče podrumara setimo se samo debakla koje smo imali jer smo birali najzvučnije ime - realno
Hurricane - u konkurenciji 15o mesto, ne baš propast, ali obzirom da su u tom trenutku bile na vrhuncu slave i među mladim pop / folk zvezdama, razočaravajuć rezultat
Balkanika - toliko priželjkivana 19o mesto, jedva finale jer je naše bilo miljama slabije od prvog.
Moje 3 - vrhunac slave, svi, pa i sami sebi se smejemo
OT bend ili Oskar Superstar 2009 - e, mislite li da bi prošli bolje od Marka Kona?
Ludi letnji ples danas niko ne sluša, Romale romali itekako.

Izuzeci bi bili Željko i J.To, ali oni su i imali najbolje pesme 2004e, 2008e, 12e je bio ok ajde.
Nina je pobedila na tvtu Aleksandru Kovač, Nataša i Una Dženana, Konstrakta Saru Jo i tako dalje tako dalje...

Poenta je - ime ne znači ništa, nikad. Samo glasovi dijaspore. A na osnovu njih jedva ulazimo u finala (sad tek kad nema CG , MK i BiH). Ko je na spisku je nebitno. Bitno je šta su poslali. A na osnovu njega možemo stvoriti orijentaciono sliku, u vokalne sposobnosti, izgled, vrstu pesme... I čak i tako, od svih ovih "podrumara" imamo finog izbora!

Uživaće se 2og februara svakako!!!

Kakva je situacija i kako nas ucenjuju i prete, budimo srećni ako uopšte i učestvujemo kao Srbija na ESC-u ove godine. 👍
Ma svi sa PZE ove godine su mi naprasno dragi postali. 😁🫡

• Haha
Reactions: Mrm
Kakva je situacija i kako nas ucenjuju i prete, budimo srećni ako uopšte i učestvujemo kao Srbija na ESC-u ove godine.
Sta bi to trebalo da znaci?

To sa ucenama i pretnjama je vec postalo dosadno slusati jer smo imali razgovor na tu temu gde nas vec 30 i vise godina konstantno ucenjuju, kaznjavaju, sankcionisu, prete nam, uvode Embargo...

Mi smo definitivno jedna jadna, bedna, iscrpljena, izmuzena i napacena mala Srbija. Pravo cudo bi bilo da nema kazni i da smo privilegovani kao Albanci.

Tako da ovo nije nista novo. Dotle je doslo da te sramota da kazes da si Srbin u inostranstvu. I sve to zbog najveceg zla zvanog politika.

Mi smo definitivno jedna jadna, bedna, iscrpljena, izmuzena i napacena mala Srbija. Pravo cudo bi bilo da nema kazni i da smo privilegovani kao Albanci.

Tako da ovo nije nista novo. Dotle je doslo da te sramota da kazes da si Srbin u inostranstvu. I sve to zbog najveceg zla zvanog politika.
Bas suprotno, sa ponosom kažem da sam srbin (ako neko pita) i sa ponosom kažem svoje mišljenje i po pitanju ovog NATO vs Rusija rata. I ne misli da recimo bar 50% austrijanaca ne deli moje mišljenje.
Jako su svesni svega ali se oni boje da izraze javno svoje mišljenje a mas mediji su neumoljivi u antiruskoj propagandi i zvaničnom narativu kao i svuda na zapadu. Ali učestvovaćemo mi i ove godine, verujem.

Zar mi vec ne ucestvujemo? Dal postoji mogucnost da nas ne daj Boze diskvalifikuju sa ESCa?

• Like
Reactions: Mrm
Ljudi, gledaste li Mac?
Ja ne mogu da, verujem da su posebno veče odvojili za onu trap (ili kako se već zove) muziku sa užasnim tekstovima...
Ili me je možda pregazilo vreme...

Gledalo se i diskutovalo u Offtopic temi. U ovoj temi pričamo o Pesmi za Evroviziju.

Priča da će neko da izbacuje RTS sa ESC ili iz EBU je čista glupost. Prvo što su tanke šanse da će država Srbija dobiti sankcije, a sve i da ih dobije RTS neće biti deo tog paketa, jednostavno javni servis ne obnaša ulogu propagandnog alata vlasti koji širi mržnju, šovinizam i truje javnost kao 90-ih (i kao što to radi ruski/beloruski javni servisi koji su već izbačeni iz Unije), tako da ne vidim na osnovu čega bi se sankcionisao RTS.

RTS se opametio, nakon one zaista najcrnje decenije u svojoj istoriji koja je krunisana narodnim buntom i čuvenim bagerom mislim da nikome tamo ne pada na pamet da radi takve stvari.

I mislim da ta priča o "sankcijama" RTS-u ne treba ni da bude ovde, ovo je tema o PzE, ne o sankcijama i spoljnoj politici Republike.

Status
Not open for further replies.
Back