Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Moja neka generalna lista:

1. Luke Black (ne znam kako se ovo peva uživo, ali sama pesma mi je genijalna)

2. Savo Presidente
3. Zejna
4. Egret
5. Uraganke
8. Italijani
6. Ivona
7. Eegor

Alesia Michelle is feeling Duo Grand...

Nađite moju poruku da će da pokore Evropu, and Im here for it....

I pf:

1. Mattia i Angela
- Vrlo čudna kompozicija, netipična za nas, a odiše nekim kvalitetom. Dopada mi se, uz doradu i produženje same pesme koja je kraća od 3 minuta, mislim da bi ovo moglo biti znatno dobar izbor. Rizičan u neku ruku, ali u kontekstu ESC-a, sasvim ok. 8
2. Adem Mehmedović
- Jedna od mnogih random pesama, bez potencijala da bilo šta uradi. Na momente i dosadna i vrlo ravna i neinspirativna. 4
3. Nađa -
Ovo mi je vrlo fino, opet za lokalnu upotrebu, ali jako prijatno. Devojka ima jako kvalitetan vokal, zaslužuje malo jaču pesmu svakako. 7
4. Tijana Dapčević -
Kao što rekoh, nije se pomerila sa mrtve tačke. Kao što neko reče, da svira u autu na radiju S sasvim ok, i tu se sve završava. Nije razočarenje, jer sam ovo i očekivao. 5
5. Princ -
Zaista lepa pesma sa jako upečatljivim elementima, ali sam utiska da je ovako nešto pregazilo vreme poodavno. Morao bi se pojačati beat i moglo bi se vokalno improvizovati jer mislim da je Stefan itekako sposoban za tako nešto. 8
6. Filip Baloš -
Vozi vrlo fino, moglo bi takođe dobro izgledati na sceni. Sumnjam u vokal, jer da bi bila upečatljiva ovakva pesma, sa mnogo teksta i bržeg ritma, mora biti izvedena kao i u studijskoj verziji. 7
7. Filip Žmaher -
Nije loše, oseća se tu prizvuk nečeg modernog i aktuelnog, ali izvođač je potpuni promašaj. 6
8. Luke Black -
Prvi utisak je bio osrednji, ali na sceni može izgledati brutalno dobro, ako se svi elementi ukombinuju kako treba. Ima vrlo fin potencijal za neki pristojniji plasman, te mislim da bi do sada mogao biti najrealniji izbor. 9
9. Angellina -
Origami je makar imao tu zaraznu notu, ovo nema ni to. Žao mi je, od spominjanih favorita, ovo je definitivno najlošije. 4
10. Empathy Soul Project -
No comment, moglo je bez ovoga apsolutno. 2
11. Stefan Shy -
Mešavina pop-a i folka na krajnje neoriginalan način. Bezveze. 3
12. Hercenšlus -
Još jedna za puko popunjavanje prostora. Prosto nebitno. 3
13. Savo Perović -
Treš da nema dalje. Toliko jeftin i ogavan tekst, bez ikakve vrednosti. Beat i muzika su ok, možda od ovoga može ispasti nešto pristojno, u zavisnosti od nastupa. 6
14. Igor Stanojević -
Lepo za poslušati, na momente i prijatno, ali mislim ono... u 2023. na NF-u slušamo mestu koja bi na ESC 2001. konkurisala za 18. mesto. Pametnom dosta. 5
15. Boris Subotić -
Kvalitetna pesma, dopada mi se, uz neki jači momenat moglo bi biti konkurentna. Prošlogodišnja mi je bila za nijansu bolja. 7
16. Chegi i Braća Bluz Bend -
Ne znam šta pametno reći više. Muzički malo interesantnije od ostalih nebitnoća, ali opet prosto nebitno. 4

Što se tiče prvog pf-a definitivno mi se izdvajaju: Luke Black, Mattia i Angela i Princ, odnosno jedino njih mogu staviti u kontekst ESC-a. Nešto kasnije drugo pf.

Status
Not open for further replies.
Back