Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Sada kad sam VEOMA PAŽLJIVO preslušao Luku Crnog moram se izjasniti:
Ovu pesmu doživljavam kao nešto što bi nas definitivno istaklo, objektivno moram reći da je kvalitetno, ali da ja ovo slušam kad sam sam sa sobom nikad u životu. Ali nekad se morate odreći i sopstvenog ukusa zarad višeg dobra lol i navijati da ode ono što ima šanse da najbolje prođe, eto tako ovu situaciju vidim.
Bolje bi mu bilo da je spremio ČUDO na sceni.
Bas tako, slazem se sa svakom tvojom recju ovde napisanom 🤣🤭

Angellini je najveći problem slab refren,šteta.
Malo mi je žao te devojke, obećavala je BUM, a sada je mnogi kuliraju u svojim topovima. Mada mislim da bi jedan revamp doveo tu pesmu do potencijalnog vrha.

Ne znam baš, glavni problem kod nje je dinamika, nekako imam utisak da nema prevelikih razlika između strofa i refrena, a o nekom "klimaks" momentu da ne govorim. Origami je čak bio i znatno zarazniji, iako je i tu postoja isti problem.

Stefan Shy – Od jastuka do jastuka​

Ovde nije mogao da ga baš pokaže, uživo će verujem
Sumnjam, al' ako ga pokaže, kupujem lavor i sapunče, upadam na scenu i perem mu lično (žrtvovaću i sopstvene ruke za dobrobit Srbije na ESC-u). 🤗
A onda vas sve lepo kao bivša, stara, manje-više anonimna forumska podrumara pozdravljam sa scene iz Liverpula. 😁

Uh. I dalje ne razumem iz kog razloga smatrate da Luka može napraviti toliki uspeh.

Ok, slažem se da je neobična, atmosferična rekao bih, ali koja melodija vam ostaje u glavi nakon slušanja? Gotovo sve pesme sam upamtio osim njega i Igora Stanojevića (jer ne mogu da slušam ono više od jednom). Čak i Hatari sa kojom je porede je imao melodije u refrenu koja bi ostavila trag. Ne znam nisam pametan. To posle univerzalnog "Biti zdrava" koje su stranci kačili na prvu iako su bili Zorjaši ili SaraJoši, msm da je neki avangardni koncept pa neće pojesti. Ipak je Konstrakta uz svoj umetnički izraz imala 1. tekst sa kojim se može sroditi i zainteresovati svi sa naših prostora 2. refren koji se usađuje u glavu hteo ili ne čak i ko ne razume, 3. element komedije, a u stvari satire ako malo dublje zagrebeš.
Šta očekujete od dotičnog na sceni? Da žrtvuje jagnje?

Nešto razmišljam, Filip Baloš sam na sceni je dobra ideja ako planira neki efekat kao Benjamin Ingrosso. Ali bojim se da taj level produkcije neće moći da postigne.

I dalje ni za jednu pesmu ne mogu reći da je to ono što treba da pošaljemo... Nekoliko njih mi je okej, ali ništa wow... Luka jeste neobičan, verovatno će to biti dobar nastup, ali ja stvarno ni sekund melodije te pesme ne znam i pored više slušanja

Meni Luka na repeat ide, ušao mi u glavu. Sačekajte par dana pa će se videti pravo stanje i koliko je zapravo njegova pesma (a i druge) ušla u uši ljudima.

I ne bih ga upoređivao sa Hatarijem, ono je bilo samo neko vrištanje koje niko nije razumeo. Luka em ne vrišti em mu je pola pesme na engleskom.

Ajde, uzdam se u struku da je to dobar izbor, pa i da ne "klikne" kod mene 😁

Status
Not open for further replies.
Back