Pokahontas
Ekspert
Turkinja Ajša i Srbin Stojan, zabranjena ljubav.Pesma o nekoj legendi iz Vranja ali ne znam sta je u pitanju
Turkinja Ajša i Srbin Stojan, zabranjena ljubav.Pesma o nekoj legendi iz Vranja ali ne znam sta je u pitanju
Pesma o nekoj legendi iz Vranja ali ne znam sta je u pitanju
Legenda kaže da je most podigla majka turkinje Ajše u spomen nesrećne ljubavi njene ćerke i srpskog pastira Stojana.
Po rođenju ćerke Ajše, Selim-begu su proročice prorekle da će se ona zaljubiti u Srbina. Iako je otac pokušavao zatvaranjem ćerke da spreči proročanstvo, nije uspeo u tome. Kada je zatekao Stojana i Ajšu zagrljene kraj reke pokušao je da ubije srpskog pastira. Međutim, usmrtio je sopstvenu ćerku koja je svojim telom zaštitila mladića kojeg je volela. Nakon toga je i Stojan svojim nožem oduzeo sebi život.
Na mestu gde se odigrao događaj, podignut je most, a na most je postavljena ploča, tzv. tarih, na kojoj na turskom i arapskom jeziku stoji natpis: „Proklet neka je onaj koji rastavi što ljubav sastavi“
Nista ruzno rekao nisam, niti sam bilo koga uvredio, Niti imam ista protiv ljudi koji su lgbt+. ALI NAMETANJE TAKVE IDEOLOGIJE NIKAD NECU PRIHVATITI NI JA NI VECINSKA I PATRIOTSKA SRBIJA! Jos jednom ne zelim nikoga da uvredim samo necu da dozvolim vredjanje vecinske Srbije od strane pojedinih osoba. Jos jednom moje misljenje da Luke Black nije zasluzio da se nadje na nacionalnom izboru. Hvala na paznji
Video sam to, vidi se da ne prati takmičenje.
Joj izvini, zašto pišeš "kariera" bez J i "žive pod zemljU" i "tI je strah" ..A sta je tacno nametanje takve ideologije? To sto on postoji i sto kao svi ostali pevaci pokusava da gradi svoju karieru? Bitno da ti nemas nista protiv lgbt+ ali nek oni zive pod zemlju posto ti je strah kakve ces misli imati ako ih vidis.
boze kakvo lupetanje, svakave priucene budale danas mogu da pisu tekstove i nazivaju kolumnama.
ovaj pokusaj humora a ispade samo glup