Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Aj što nemamo imidž Portugalije među fanovima, nego što je Egret jury bait varijanta, a za nas to nema smisla da šaljemo, sve i da postoji žiri u polufinalima ove godine. Tvt gerila je (na sreću ili nažalost) naš jedini put za sada, a ove godine posebno.

A i meni je ovako baš fina Egretova pesma, znatno mi je bolja od Nađine recimo, ali nisu mi među favoritima nijedno.

Današnje predstavljanje u emisiji "Uhvati dan" Radio Beograda 1

Petar Pupić Egret - pošto je u tridesetim, shvata protok vremena i mnogo ga bolje oseća, pa je u pesmi sve u vezi sa tim da li će shvatiti da ne živi više toliko u svojoj glavi, svojim mislima, nego da je više u sadašnjosti i realnosti, te da brže radi stvari i menja prioritete. Dve devojke koje mu pevaju bek vokale, Milica i Maja Krstić, u stvari predstavljaju njegove misli.​

Stefan Zdravković Princ - pesma je inspirisana mitom o Belom mostu u Vranju, priča datira iz doba Osmanskog carstva kada se Turkinja Ajša zaljubila u Srbina Stojana, pa je priča vezana za tu zabranjenu ljubav. Na pesmi je radio 5-6 meseci, a Dejan Nikolić je uspeo da sve žanrovi objedini i dobro aranžira.​

Tijana Dapčević - sama će biti na sceni.

Što se tiče RTS-a, to što su članovi upravnog odbora bliski SNS-u apsolutno ne opravdava bahanalije poput Oliverine nepostojeće emisije ili Memedovićeve privatne produkcije. Na kraju krajeva, Klanšček je iste detalje objavio i na N1 i Novoj. Svi su se udružili u ovoj aferi, nisam video ikoga da je na strani RTS-a.

A taj Klanšček je, uz nekog Igora, bio organizator Beogradskog proleća za koje je RTS otkupio prava emitovanja i autorska prava za kompozicije. To su mu bili prebacili na Pinku pa se on nešto izvlačio. Tako da ni on a ni gospođa Klopka nisu nevini.

Elem, što se teme tiče, bojim se da će Dzipsii biti jedan od najvećih flopova kad je reč o favoritima koje smo imali pre objavljivanja pesama. Od ove četvorice (Luka/Filip/Filarri/Dzipsii) ima najslabiju pesmu (Filarri je tek za nijansicu bolji).

Svi su se udružili u ovoj aferi,
Pa oni su svi vrlo udruzeni i koordinisani jos od kad je Djilas postao gospodin Djilas nakon izbora.

A sukob Olivere sa ovim likom traje vec neko vreme jer je ona rekla da ce RTS biti slobodan kada to gradjani izglasaju pa je on pokusao da okrene ceo UO protiv nje i da lazira da su ga svi potpisali.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...a-podrzao-ogradu-od-izjave-olivere-kovacevic/

U sustini jedan mutan lik i očigledno doveden tu da disciplinuje RTS.

Aj što nemamo imidž Portugalije među fanovima, nego što je Egret jury bait varijanta, a za nas to nema smisla da šaljemo, sve i da postoji žiri u polufinalima ove godine. Tvt gerila je (na sreću ili nažalost) naš jedini put za sada, a ove godine posebno.

A i meni je ovako baš fina Egretova pesma, znatno mi je bolja od Nađine recimo, ali nisu mi među favoritima nijedno.
Je istina je. Ko nas je kleo pred žirijem nije nas štedeo.

Kad smo kod niskih ocekivanja, ja sam se pomirio sa tim da je opozicija i vece govno od pozicije (sto sam mislio da bi prkosilo zakonima fizike) i od svih tih govnara ne ocekujem skoro nista, samo nemojte sada da sjebete PzE.

Meni lično bolja Dzipsiijeva pesma nego Filarrijeva (ni ona U tami mu nije bila nešto a što neko reče bolja mi je ta od ove za PZE).
A kao scenski potencijal ih vidim tu negde, mogu da budu u sličnoj meri kreativni na različite načine, Dzipsii može da servira to neko soulful urban vajbovanje na sceni koje mu stoji, a Filarri onako neki k-pop robot koreografija momenat, takve neke potencijale zamišljam na slepo.

U sustini jedan mutan lik i očigledno doveden tu da disciplinuje RTS.
Ovo stoji, i šteta što jedno takvo bitno i validno pitanje i problem (angažovanje spoljnih produkcija za razne druge sadržaje iza kojih zapravo stoje zaposleni na RTS-u, i nedovoljna kontrola i preciznost finansijskog poslovanja RTS-a i gde se više ne zna ko je za šta odgovoran i nadležan u sivoj zoni poslovanja kod nas često i opskurne preduzetne kategorije zvane javni servis) pokreću politički posađeni botovi sa jasno nam je kojim ciljem.
Ali ovo što pominje i ovaj drugi gost u emisiji sa linka na prethodnoj strani (profesor kome je medijska regulativa i normativa baš uža stručna tema kojom se bavi, i konkretno on ne može biti dalje od režimske pudlice), to su sve vrlo legitimna pitanja i očekivanja, i to recimo i ja tvrdim kao neko ko se između ostalog akademski bavio baš i tom temom.

Zna li se koliko je našeg novca iz RTSa otišlo na besomučne provokacije forumaša OGAE foruma?!?!?

Ovaj rintintin je tako odmeren i elokventan, da bi mogao da mi lagano proda najludju teoriju zavere a ja bih samo klimao glavom Jeste, jeste, tako je, da.
A on covek prica npr. o ljudima gusterima koji drze Obrenovac pod opsadom jer je tamo kapija vremena.
Peanut Butter Yes GIF by Jif

Tim Godsen ili kako se vec zove lepo uzeo pare detetu, Kristina napisala tekst da je nosi na krkace a ona mica se utripovala da je Tejlor Svift iz Sremske Mitrovice

Status
Not open for further replies.
Back