Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Nije tako @dodo Konstraktu nisu sahranili, naprosto nismo slali jury friendly numere, to je zaista tako.. Jury dosta više glasa za pesme na engleskom, osim ako je baš kvalitet kao Barbara Pravi, Gjon's Tears, nemojmo se zanosti, mi kvalitet kao ta dva nismo imali.. Konstrakta je odličan koncept, ali muzički i vokalno nije toliko jaka, moramo malo realnije sagledati...

Tako je, 11. mesto je vrlo korektno.. ali i Portugal i Nizozemska su išli ispred nas, od pesama koje nisu na englskom govorim, zato što, naprosto, imali su određene vokalne elemente koje nisu bile kod Konstrakte zastupljeni..

Nama treba ipak na engleskom ako želimo top 5 sa žirijem.. Bojim se da je to tako, iako se ni meni često to ne dopadne što je tako..a ako ne, onda mora da bude baš kvalitetno i jako poput Barbare Pravi, Gjon's Tears, Salvador Sobral, MARO.. Ili svetski univerzalno kao Chanel lani..pa pogledajte, čak je i Go_A išao niže sa žirijem, ispod 100 bodova..

Pa ne mozete porediti Hurricane za koje je glasao ziri iz 3 zemlje i Konstraktu sa 15 zemalja. Imamo i mi neke lejere sto se tice zirija

Otkaci i Svedjanima skandinavske zemlje.
Pa dobro, ne mogu da poredim tako, prvo što je prilična razlika u onome što šaljemo. Ali, ako pogledamo naše top žiri poene u finalima, oni visoki su uglavnom retki i gotovo uvek dolaze od suseda, dok je kod Šveđana to raznovrsnije. Smatram da smo potcenjeni kako god da okreneš, poslali Sanju ili Nevenu koje su za Mrmov vokalni standard na nivou, ili Konstraktu sa artsy performansom.

Status
Not open for further replies.
Back