Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Jooj @dodo, Nevena na srpskom sa onakvom baladom je totalno "No jury" material, budimo malo samo realniji.. I Sanja sa onakvim "predramljivanjem" u onoj baladi, karakterističnim samo za naše podneblje malte ne... Nemoj dodo, moraš sagledati to malo..

A meni to kalkulisanje šta treba poslati da bi nam žiri možda bio naklonjen sad odjednom totalno ubija raspoloženje, a i samu zabavu koja dolazi sa evrovizijom. Ništa gore nego kad neka država šalje pesme s namerom da se svide žiriju, a kod nas to u svakom slučaju ne bi funkcionisalo. Bolje od toga kako je Konstrakta prošla sa njima ne može. Takođe, najviše članova žirija je upravo Konstraktu stavilo na poslednje mesto, samo toliko.

Last edited:
Meni stvarno nije realno da bismo mi sa Tout l'univers bili na dnu kod zirija

Ma nema pravila šta je jury materijal,neku baladu žiri nagradi,neku ne.
Ne slažem se, mislim da postoji otprilike "pattern" za glasanje, sa manjim ili većim odstupanjima, i naravno u zavisnosti od zemlje, pa ni žiri nije svuda isti...

@dodo

Ništa strašno, ja samo kažem da mislim da je tako.. :)

@Stefan28

A što tako misliš, da je to domet naš sa žirijem? :) Zato što nisi doživeo bolje.. Kada doživimo bolje onda ćemo misliti da je to domet.. Zašto bi žiri iz bilo koje zemlje davao prednost Portugalu u odnosu na Srbiju? Ne vidim da postoji neki razlog poseban, iskreno.. :)

Iz moje perspektive, mislim da mi ni nemamo taj *skladna zapadnjačka nepretenciozno-pretenciozna bejzikara" momenat na našoj muzičkoj sceni niti neki potencijal za to (ili je ekstremno redak), kakav imaju jury bait pesme. Jedino da jurimo strane autore i izvođače iz dijaspore za interni izbor i gatamo da li će to da ispadne kako treba i da se svidi žiriju, ali to je previše cimanja i neizvesnosti, a mislim da bi i RTS-u to bilo malo "ispod časti".

To što nas žiri uvek potkopava po meni je miks i toga što naše podneblje nije u stanju da proizvede taj vajb koji žiri voli (i ne treba zbog toga ni da se osećamo manje vrednima), ali isto tako u jednakoj meri i toga što mnogi u žiriju po inerciji kažu "girl bye" određenim zemljama među kojima je i naša.

Ako je žiri Rusiju dok se takmičila stavljao u top 5, pa čak i u top 3, ne vidim zašto bi Srbiju "kažnjavao"...

Pa da, ali kad otkačimo ex yu zemlje, sve drugo što dobijemo je relativna beda.
Jeste a otkaci ex-yu/ Svajcarska/ Austrija bodove sa televotinga, Uraganke ne bi presle 20. mesto

Iz moje perspektive, mislim da mi ni nemamo taj *skladna zapadnjačka nepretenciozno-pretenciozna bejzikara" momenat na našoj muzičkoj sceni niti neki potencijal za to (ili je ekstremno redak), kakav imaju jury bait pesme. Jedino da jurimo strane autore i izvođače iz dijaspore za interni izbor i gatamo da li će to da ispadne kako treba i da se svidi žiriju, ali to je previše cimanja i neizvesnosti, a mislim da bi i RTS-u to bilo malo "ispod časti".

To što nas žiri uvek potkopava po meni je miks i toga što naše podneblje nije u stanju da proizvede taj vajb koji žiri voli (i ne treba zbog toga ni da se osećamo manje vrednima), ali isto tako u jednakoj meri i toga što mnogi u žiriju po inerciji kažu "girl bye" određenim zemljama među kojima je i naša.
Takoooo je, maco 👏 tipičan primer ti je Kristian Kostov.. 😉

Jeste a otkaci ex-yu/ Svajcarska/ Austrija bodove sa televotinga, Uraganke ne bi presle 20. mesto
Nadovezao sam se na komentar kako Savo ne bi prošao ESC žiri, nigde nisam pominjao tvt.

Takoooo je, maco 👏 tipičan primer ti je Kristian Kostov.. 😉
Pa meni je velika većina pesama koje žiri izgura bukvalno predosadno i maltene mi drago što to nije naš đir xD
Ali ponavljam da tu ima sigurno i nezasluženog srozavanja po neopravdanoj inerciji, pa i malo toga "šta god da pošaljemo srozaće nas", dakle bukvalno nam žiri nije naklonjen iz više različitih perspektiva, ne samo muzičke.

Nadovezao sam se na komentar kako Savo ne bi prošao ESC žiri, nigde nisam pominjao tvt.
Ne mislim da ne bi prošao, ali mislim da bio bio jako nisko u finalu kod žirija, takav vibe mi odaje.. Možda grešim, ali ne verujem...

Kad se bude politicka situacija namestila jednom ce i da nas nagrade, kao onomad Severnu Makedoniju iz poznatih razloga i to je to.

Pa dobro ja se nadovezujem sa televotingom
Ne mislim da ne bi prošao, ali mislim da bio bio jako nisko u finalu kod žirija, takav vibe mi odaje.. Možda grešim, ali ne verujem...
viktorija-brak-na-nevidjeno.gif

Status
Not open for further replies.
Back