Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Ne brinu me ni pesme, ni scena, ni kadriranje nego izvodjači.
Paket: znanje, harizma, samouvjerenost ne vidim ni kod koga.

Luka i Egret na granici aututizma. Voditelj hvali Luku za kinesku turneju, ovaj skrušeno kaže da su bila 3 koncerta. I umesto da priča kako ga lepo prihvataju, pevaju njegove pesme, bilo šta što ne možemo proveriti, on dozvoljava da voditelj, najpre konstatuje da Kina ima 2 milijarde stanovnika pa pita koliko gledalaca primaju sale. I opet umesto da kaže da ne zna, ali da se stajalo, naš Luka kaže 1500 gledalaca i zaprepasti voditelja da više kako da opravda svoju najavu o internacionalnom uspjehu.😲
Egret, juče u jutarnjem. Voditeljica pita da li se sprema za nastup a Čaplja odgovara: " Pored mene će biti Maja i Milica iz grupe xy, ako neko hoće da proveri". Ne, neću da proverim, ali hoću da znam ko ti radi nastup, ko radi stajling, hoće li biti koreografije ( nadam se neće).

Ja, jednog od njih dvojice vidim kao naše predstavnika u Liverpulu, pa ih zato spominjem. Bojim se da će tako pogubljeno izgledati i na sceni. Mlako, nezainteresirano, pa i preplašeni. Ajd, Luka još ima i neki tim, koji mu pomaže , možda ga i spreme, ali Egretu ,ako neko ne uradi filmičnu grafiku koja će skrenuti pažnju od njega za klavirom, nema pomoći. Ili će mu pomoći kolega sa Berklija, dirigent Bulatović.

Evrovizične su mi i ove brze pesmice, ali daj Bože da ih neko otpeva bez falša, da ne ostane bez daha ili ne padne dok igra. Ako nije kuhana noga onda je skromnog pevačkog znanja.

Ako ima pevačko znanje, kao mala Nadja, onda nema iskustva pa se plašim poješće je trema jer dalje od školskih priredbi nije zapevala.

Šta reći za duo Grand. Saša Popović jednog nije pustio u finale svog takmičenja, a sad ga šalje na Evrovizijum sa pjesmom, bukvalno iz prošlog veka.

Ostatak, jednostavno nema ni harizmu, ni pesmu pa da su 100!puta završili Muzičku akademiju i Berkli.

Ali najjače mi je bilo kad je televoting iz Rusije u finalu 2021. dao 12 poena Kipru - Elena Tsangrinou - "El diablo".. A Hurricane od ruskog žirija i publike, big fat 0.. 😃🙃

Ni žiri iz Rusije i Belorusije nam nije bio naklonjen, skoro nikad.. 😄
Rusi, Grci i njihovo glsanje zirija je za posebnu temu. Pisalo se ranije da su oni i jos nekoliko zemalja (Kipar, Malta, Bugarska, Moldavija, Jermenija itd) uvek imali sumnjiv voting pattern, cudno je da EBU to nikada nije sankcionisao kao prosle godine. Bar da smo i mi bili u tom savezu pa ne bi bilo zime ni kod zirija :love:

• Haha
Reactions: Mrm
Rusi, Grci i njihovo glsanje zirija je za posebnu temu. Pisalo se ranije da su oni i jos nekoliko zemalja (Kipar, Malta, Bugarska, Moldavija, Jermenija itd) uvek imali sumnjiv voting pattern, cudno je da EBU to nikada nije sankcionisao kao prosle godine. Bar da smo i mi bili u tom savezu pa ne bi bilo zime ni kod zirija :love:
Naravno, pa to je bilo na onoj liniji Kirkorov - Kontopulous itd...
Čak je i San Marino vrlo škakljiv tu.. 😉

Ne mislim da ne bi prošao, ali mislim da bio bio jako nisko u finalu kod žirija, takav vibe mi odaje.. Možda grešim, ali ne verujem...
Respekt za tebe, često delim tvoje mišljenje ali ovde si me baš neprijatno iznenadio. Tužno je što ti ni kao dugogodišnji pratilac ESC-a ne kapiraš još uvek da Srbija a otkad je uveden žiri te jeb..2009, sa izuzetkom 2012 (Ž.J. respektabilan i poznat već žiriju i kao autor i umetnik pa i voditelj ESC-a iz Srbije) pa onda po mnogima ovde i 2011 (smatra se kao jako dobar rezultat kod žirija koji je mozda samo realnije glasao), lično mislim da je to tek osrednji rezultat što se i videlo u konačnom rezultatu a Nina bila tek 14 či i mi se (publika slabije podrzala), stoji.
Drugo, ne kapiraš i dalje da ni drugi nisu slali mnogo puta ni extra kvalitetne ni žiri frendly pesme a koja je pa to tačna ali tačna definicija ili formula toga sem opet nagadjanja da bi jedna pesma verovatno mogla biti žiri frandly. To je glupost jer 40 žirija puta X koliko članova unutar tih žirija.
Zar i onaj prošlogodišnji skandal oko nameštanja glasova žirija i to ne jednog, ti nije otvorio oči baš ali baš ni malo iako se EBU i zvanično oglasio o tome i ogradio da ima ikakve veze sa tim. Zar su slučajno polufinala bez tih ,,muzičkih stručnjaka" ove godine? Pogledaj samo iz godine u godinu kako glasa žiri u finalima i videćeš da skoro uvek su neke zemlje kod žirija mnogo ali mnogo više nego kod publike i to uvek one zapadne bogatije zemlje. Slučajnost? Možda za one koji još uvek čitaju ili žive bajke. Da li te zemlje uvek šalju samo balade ili samo dens ili šta god? Pa ne, naravno da ne. Žiriji uglavnom glasaju za zemlje pre svega a možda samo neke glasaju po ličnom ukusu i bez prethodnih političkih instrukcija ili ličnih simpatija a i animoziteta članova žirija ka nekoj zemlji.
Mi šta god poslali a bez više zemalja iz okruženja, nećemo preći ove godine ni granicu od 40 poena a ako bude i toliko u finalu od žirija, to je maksimum, videćeš a bez da smo izabrali pesmu. Mi moramo ići isključivo na glasove publike ako želimo neki bolji plasman a kao konačni. Kome još nije jasna svrha uvodjenja žirija i razradjen sistem da ne kažem šema po kojoj oni glasaju iz godine u godinu, je mnogo dobar čovek ali puno naivan ili ono glup da nema dalje i ne kapira to.

Evo ih Nađa i Kris Kovač na NovaS...

Sada me Nađa još više podseća na Solunu Samay iz Danske (2012) 😃

Evo jedna profesorka sa FPN sada, potkačila RTS i zaposlene (poput Olivere Kovačević) na NovaS..

Savo Perovich - grilovana noga + solidno pevacko znanje

$OLO KAPITAL 🤑
Od sprintera Savo je najkompletniji paket.
U 2 sezone ZG pred žirijem, u kom su jeli živu decu za svaki pogrešan ton, a JK otkidala glavu za loš stajling, on je naučio dobro da se pripremi za nastup, ali i da kontroliše stres.
Ipak, mislim da mu pesma na PZE nije po ukusu ni žirija, a biračko SMS telo će se raspršiti i na ostale sprinterske pesmice.

Setimo se samo kako su eto tako nekako slucajno skoro svi ziriji odlepili na onu ultra basic britansku pesmu...
A zašto misliš da je Britanija dobila žiri 2022. godine? Zašto Lucie Jones ili Molly nisu dobile žiri?

Status
Not open for further replies.
Back