Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Sutra u emisiji "Uhvati dan" Radio Beograda 1, predstavljaju se Ivona, Filarri i Hurricane.

I Savo ne govori Engleski, a ide u Englesku. Bas ce ostaviti utisak.
Čuo sam to, ne znam da li je on to lično skorije potvrdio, naučio možda u medjuvremenu ili je to tvrdnja od pre 10 godina kad je počinjao. Svakako ni to nije presudno čak i da je tako iako je blamantno za mladog dečka, umetnika u 21.veku, ali ukrajinci skoro svake, do svake druge godine trebaju prevodioce pa pobede ili budu visoko.
Mislim da se ovde, sa te strane preteruje a sve zbog dosade i istrošenosti teme i bojim se da će neki početi da brinu i za to koliko obroka neko pojeo u 24 sata u kalorijama, razloge anoreksičnog izgleda većine momaka/takmičara i da li imaju stolicu svaki ili svaki drugi do treći dan te da li im treba klizma ili neka per os terapija. Isčekivanja i istrošenost čine svoje pa su na redu oni sporedniji detalji oko bitnijih učesnika. 😉

Kako dobro zvuči na engleskom :love:
Elegantan britanski sa sitnom notom nečeg drugog u pojedinim rečima što mu daje na šarmu...

Na engleskom mi ne zvuči nesigurno, već kao veliki umetnik i kreativac...

Ne verujem da iko od drugih kandidata zvuči bolje od njega na engleskom...

Zejna u intervjuu na neki nacin potvrdila da kupuje preglede na yt :ROFLMAO: Barem je priznala posteno. Slatkica :love:

"Za sad je broj jedan, ali znam da Jutjub nije merilo, pa sam gledala i komentare i komentare ljudi koji nisu u našoj zemlji i uvek me stavljaju u neki top3, što je meni veliki uspeh za sad. Ali nisam poletela zbog toga, jer znam da je to splet raznih okolnosti i da je sama pobeda na festivalu lutrija."

Pa dobro, ali ceo dan se raspravlja o tome kako intervjui nisu bitni jer je Tijana Bo u njima bila super, pa su sad odjednom ipak bitni ahahaha ma vrh

Hard truth:

Samo pobeda Luke Blacka ili Balosa je potvrda da je Konstraktina pobeda napravila revoluciju.

Sve ostalo je korak nazad. U slučaju Hurricane i najbukvalnije korak nazad.

Ali ovo znaju i teta Olivera i Rogljicka tako da iznenađenja nece biti.

U ovu grupu je spadao i Dzipsii ali slabija pesma.

Pa dobro, ali ceo dan se raspravlja o tome kako intervjui nisu bitni jer je Tijana Bo u njima bila super, pa su sad odjednom ipak bitni ahahaha ma vrh
Pa nije niko rekao da su nešto jako bitni, ljudi samo pohvalili Lukin engleski i art vibe kao neki plus kad je već to slučaj, jer su eto imali priliku da to čuju i vide, sumnjam da je nekome to najbitnije merilo za pobedu na PZE :D

Pa rasprava je počela tako što Luka NIJE bio dobar u intervjuu. :D

Ja nisam primetio jedinstven konsenzus ni oko toga da nije bio dobar, a ni oko toga da je davanje intervjua domaćim medijima nebitno, al dobro, svakako se mora nešto pisati i drobiti na ovom forumu, posebno za najkontroverznijeg među favoritima :coffee:

Da je Luka Zejna on bi na konstataciju voditelja da je pesma najslušanija na You Tube i da ima milion pregleda odgovorio: "Znam, rekli su mi prijatelji da su kupovali preglede za moju pesmu".

Lepo je biti iskren, ali u šou biznisu ne iznosiš svoje slabosti već svoje kvalitetete. I bez tvoje samokritike će biti dosta kritičara, koji će te tući i za koje treba imati spreman odgovor. Tačno je da je da bez pesme nikakav medijski nastup ne pomaže, ali medijska podrška olakšava posao. Ako neko za sebe kaže da je nesiguran u sebe i posle 10 godina rada, onda već kreću komentari da neće dobro odraditi nastup i da pobednika treba tražiti u drugom.
Ono što Luki, a verovatno i Egretu neko treba da objasni je da samouverenost nije narcizam.

Ne mislim da su ova zapažanja kritike već najdobronamernije sugestije, koju nije nemoguće realizovati.

Juče su Savo i Princ imali odlična predstavljanja u Šarenici, bez prepotentnosti, ali i bez trunke sumnje da će biti zapaženi. Pri svemu tome obojica deluju potpuno spremni za nastup jer je svaki stih pratio i odgovarajući pokret. Za razliku od njih, Italijani simpatični, kad sačuvaše žive glave jer ne znaju ni da li da stanu mirno, mašu rukama, ni ko treba na koju stranu.

Mala Nadja sa 17 godina sasvim se lepo snalazi sa novinarima. Ono što nije sigurna ispričala Kristina na Novoj.Kris lepo rekla da i pored toga što je mlada Nadja nema tremu, spomenu i neke festivale i kraj priče da li ona može podneti pritisak. Danas u Šarenici lepo naučila šta treba da kaže na verovatno, unapred predočena pitanja. Rekla da je očarana pesmom i da će videti koliko li će njeno mesto glasati za nju jer ima još jedan učesnik iz Mitrovice. Vrlo pametno naučena da spomene da ima konkurenciju, ali mu ne spominje ime i tako ne pravi reklamu i mobiliše njegove glasače. Nastup sa gitarom joj je olakšao posao oko koreografije jer ne mora da lupa glavu šta sa rukama.
Po reakcijama u studiju, bili su zadovoljni i penzioneri i omladina u narodnim nošnjama. S obzirom da se radi o kvalitetnoj pesmi, pa se očekuju bodovi žirija, mislim da je Nadja Orgagić, verovatno u Top 3.

Hard truth:

Samo pobeda Luke Blacka ili Balosa je potvrda da je Konstraktina pobeda napravila revoluciju.

Sve ostalo je korak nazad. U slučaju Hurricane i najbukvalnije korak nazad.

Ali ovo znaju i teta Olivera i Rogljicka tako da iznenađenja nece biti.

U ovu grupu je spadao i Dzipsii ali slabija pesma.
Jeste ali progres mora biti opravdan kvalitetom. U suprotnom cemo da odemo par koraka nazad.

Po reakcijama u studiju, bili su zadovoljni i penzioneri i omladina u narodnim nošnjama. S obzirom da se radi o kvalitetnoj pesmi, pa se očekuju bodovi žirija, mislim da je Nadja Orgagić, verovatno u Top 3.
Ti penzioneri su zadovoljni sa apsolutno svakom pesmom dokle god dobiju 1000 dinara od Zabavne redakcije. Pogledaj samo Filipov nastup u Šarenici, da li stvarno misliš da njih briga za pesmu, tu su da odrade dnevnicu koju će da potroše u lokalnom Maxi-ju.

Što se Nađinog uspeha na PzE tiče, ne sumnjam da će žiri biti široke ruke, ali u TVT teško da može da se izbori sa Hurricane, Zejnom, Lukom, Savom ili Angellinom (ako ova dobro odradi nastup).
Jeste ali progres mora biti opravdan kvalitetom. U suprotnom cemo da odemo par koraka nazad.
Ne vidim manjka kvaliteta u Lukinoj ili Baloševoj pesmi, pa čak ni u mnogim drugim. Ako je suditi po studijskim verzijama, ovo je jedna od najboljih godina što se kvaliteta produkcije tiče.

E sad tu ostaje otvoreno pitanje nastupa, pogotovo kad se uzme u obzir da je scena puka reciklaža i prilično siromašna ako bi se uspoređivala sa prošlom godinom (i ne mogu uzeti kadriranje kao opravdanje, ne vidim poentu da se banalizuje scena i da se maksimalno uprošćava jer kamermani sa RTS-a ne umeju da rade u modernijim varijantama, ako je tako onda nek dovedu druge kamermane), pitanje je koliko se može postići u takvom podešavanju.

Da ali Luku i Balosa saljemo ako budu dobri uzivo, ako ne budu pa ih posaljemo onda cemo sledece godine opet doci na ram ba ba bam.

Lepo je biti iskren, ali u šou biznisu ne iznosiš svoje slabosti već svoje kvalitetete. I bez tvoje samokritike će biti dosta kritičara, koji će te tući i za koje treba imati spreman odgovor.
Umeo je on da prikriva nedostatke i da priča o "kineskoj turneji", pa je nekima delovao arogantno i pretenciozno.

Ovaj iskren nastup mu zapravo bolje stoji, i izvlači auru umetnika i kreativca...
Meni je to mnogo bolje od neke prazne PR priče...

Na kraju će sve da zavisi od samog nastupa...

Status
Not open for further replies.
Back