Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Rečeno u globalu jer se nekoliko puta povukla tema oko broja poruka pa sam se kladio sa nekim forumašima da će biti 10k do samog takmičenja

Video sam intervju,smorila je,ko o čemu ona i ova iz telegrafa na twiterru i youtube o Hrv i Let3,udavila je. Najgore što i nakon što je "shvatila" poentu teksta numere,ona idalje nastavlja da se prospipaaa..
rekla je svoje mišljenje, svi znamo DA IMA POLITIKA NA ESC :uab:

Mada je meni taj stav da muziku i politiku ne treba mesati preglup i onako opstemestasko kenjanje.

Naravno ne na ESC ali neke od najlepših pesama su politicke kao npr Ne lomite mi bagrenje ili Andjele itd. Mislim ne vidim neki problem sa političkim pesmama..

rekla je svoje mišljenje, svi znamo DA IMA POLITIKA NA ESC :uab:
Da,ali ono što je pisala na internetu na svom twitter nalogu je užasno,posle je obrisala svoj status nakon sto je dobila zaista negativne komentare. Ne možeš pisati neproverene informacije i netačne,iako pritom nisi potkovan znanjem kao prvo iz istorije,a zatim ne možeš komentarisati numeru koju nisi shvatio ili nisi ni čuo nego ti drugarica od dečka tvoje drugarice prepričala,kaoo ima neki traktor i onda kao Maksim po diviziji lupati..ako se razumes tekst pesme cak i da te pitaju kažeš lepo: "Nisam čula pesmu i ne shvatam tekst,pa će ti neko objasniti",bukvalno ne može Angelina imati mišljenje o kvantnoj fizici,ako je ne razume.

Pa In corpore sano je isto politicka pesma samo ne dnevnopoliticka ali jeste drustveno angazovana i govori o fenomenima modernog drustva sto na neki način jeste politika

Mada je meni taj stav da muziku i politiku ne treba mesati preglup i onako opstemestasko kenjanje.

Naravno ne na ESC ali neke od najlepših pesama su politicke kao npr Ne lomite mi bagrenje ili Andjele itd. Mislim ne vidim neki problem sa političkim pesmama..
Pesma je skroz korektna,drugo je ako posaljes pesmu nacionalisticku koja poziva na poriv medju ljudima na mrznju veliku,ili direktno imenom i prezimenom o nekome govoris to moze biti diskutabilno. Za mene su antiratne pesme i govor o suludosti ovog zivota odnosno rata koliko je to zapravo uzasno stanje ume i psihodelično imperijalista je meni sasvim ok. Ne lomite mi bagrenje je genijalna pesma,meni je dobra stvar i Beauty quens isto da je otisla ta pesma bila bi ok i nije za izbacivanje iako je politicka,Angelini ta pesma nije smetala a ova joj smeta,dvostruki aršini...

Pa In corpore sano je isto politicka pesma samo ne dnevnopoliticka ali jeste drustveno angazovana i govori o fenomenima modernog drustva sto na neki način jeste politika
Tako jee,Konstraktina pesma je veruj mozda i vise politicka od ove koje se vise puta u poslednje vreme dotakla,medjutim ta pesma joj se mozda dopala vise melodijski,nije mozda ni skontala sve poruke te pesme,ili nije se udubila u to ili imala kapaciteta,plus to je naša pesma kontaš i onda ok,naravno da ako joj se već melodija neke pesme ne dopada i žanr da će kritikovati.

Ja nisam neki fan političkih pesama, a ni politike na Evroviziji, ali Zavet predivna politička pesma. ❤️
Malo patetična mnogi će reći,ali korektna politička pesma,smatram da poput Let 3 ni ova pesma ne poziva na mržnju,ubijanje ratovanje,recimo pesma "1944" je meni miljama agresivnija pesma i nije baš antiratna već je baš uperena na jednu stranu i odbranu druge strane konkretno i ta pesma po mom misljenju nije trebala biti prihvacena ipak,za mene je previse ta pesma.

Ma meni je jedini problem kod Let 3 sto su suptilni kao Karleusine poruke Vranjesu.

Bukvalno na celu napisali sta su i ko su, ne ostavlja se nikakav prostor za tumacenje nego onako nacrtano bukvalno sve
Nisi skontao,nisu napisali na čelu sve ko su i šta su,veruj mi da oni nisu ni blizu toliko plitkoumni i naivni likovi da ti sve daju na tacni,veruj da ako Konstrakta ima kako sama kaze barem 10 do 15 skrivenih poruka i znacenja,da ovi likovi imaju makar 30 značenja i tumačenja. Nikako mi ne liči na njih das ti tek tako daju SVE NA TACNI da i gluv glup i slep moze odmah skontati,oni ovom pesmom prozivaju zapravo i eurosong i bave se prakticno svim sferama drustva i epohom,samo uvijeno,a zapravo mi mislimo da je pesma o Putinu samo i to ti je to,a ustvari..poslusaj neke druge pesme i spotove pogledaj njihove,zaista su mozda i najmisteriozniji bend,oni deluju kao da se šale sve je to šala i komika,a ustvari..znam zašto ovo govorim..

Status
Not open for further replies.
Back