pt Portugalija 2026: Bandidos do Canto - Rosa

Nisam bas razumeo. Jedini takmicari koji su zeleli da idu na ESC su pobedili? Zanimljivo

Svake godine prolaze u finale sa istim pesmama, ljudi ih vole, itd.
Mislim da su im sve prethodne pesme (u periodu od 2021. do 2025) bile značajno bolje i konkurentnije od ove, a da su Love is on my side, Sauade, Ai coração, Grito, Deslocado i sada Rosa iste ili čak slične, pa teško da će biti da je tako. :D

Nema govora da su se provlačili do sada jer su im sva finala bila zaslužena. :)

Ja sam fan Portugalije na ESC-u i mislim da im je čak i prošlogodišnja pesma sa JESC-a bolja. Ostali su dosledni sebi, ali za njihove standarde ovo je prosek. Učestali komentari Izraelaca u kojima im se zahvaljuju zato što "vole njihovu zemlju" (čitaj: nisu odbili učešće), neće pomoći da je drugi ljudi zavole, pa ni ja.

Mood:
vera.webp

Prijatelja vise nema Maja, sve to pomrlo, odem na groblje, zapalim svecu s parastosa na parastos, pa opet s parastosa na parastos...

U suštini, Portugalu najviše bodova (publike) stiže iz Španije, Švicarske, Luksemburga i Italije, a samo je Italija tu u prvom pf, tako da vrlo lako mogu da budu na dnu bar po tvt ako nastup ostane ovako nepostojeći. A i ako ga poprave, biće borba

Spanija im zapravo dugo nije dala bodove, bas zanimljivo. Mozda prosle godine bod ili tako nesto, ali znam da ni Maro, ni Mamba, ni Mimiket nisu dobili nista od Spanaca.

Back