Predlozi i utisci o forumu

Recimo, Miloše, ti si se u temi Covid predstavio kao provereni naučnik za virusologiju ali nisi sagledavao situaciju iz ugla običnog građanina koji samo hoće da živi u životu i da ga niko ne ograničava i ne sputava i da svako ko drugačije razmišlja nema pojma ne zna ništa... Ima tu svega pomalog i ništa nije apsolutno kod korone to se verujem svi slažemo.

Prvo...........Milos i ja smo dve razlicite osobe. To sto smo obojica na funkcijama ne znaci da smo iste osobe.

Drugo.........ja sam tamo precizno rekao cime se ja bavim i u kom smeru idem (nisam konkretno o samoj problematici koja me je stimulisala da se upustim uopste u sve ovo ali to je tema za neki drugi topic, ne za COVID), imao si i doktora koji ti je odgovarao ali ti, vrlo zanimljivo, nisu odgovorali ni moji a ni njegovi odgovori. Sto ne cudi jer mnogi tvoji istomisljenici su tvrdili i da su svi doktori kreteni i neznalice kao i placenici te da ubijaju ljude na respiratorima po direktivi Gejtsa. To je samo jedna od brojnih maloumnih "teorija" koje sam cuo ali dovoljna da pokaze nacin razmisljanja "slobodoumnih intelektualaca".

Za stvari koje smo ti pisali i on i ja, ne trebas ni da budes PhD da bi ih razumeo, dovoljno je da imas ono elementarno znanje koje bi trebalo svi da imamo ako smo zavrsili osnovnu i srednju skolu. Naravno, kad se spava na casovima biologije, onda je situacija drugacija ali u svakom slucaju, ne trebas da budes doktor nauka da bi znao sta su virusi i kako vakcine funkcionisu na elementarnom nivou. To se uci u osnovnoj skoli, zato sam ti i rekao da se podsetis tog gradiva.

I to za "razlicita misljenja".......to sam ti isto jasno rekao da misljenja u nauci ne postoje. Ne postoje dve istine, postoji samo jedna. 2 + 2 = 4. Ne moze da bude i 4 i 5. Zemlja ne moze da bude i ravna i u okrugla u isto vreme, o takvim stvarima uopste nema rasprave.

A kod korone jeste apsolutno sve poznato. Zna se i period inkubacije, znaju se simptomi, znaju se dugorocne posledice, zna se da bolest napada sve organe.........znalo se odmah i cim je genom sekvenciran kakve vakcine treba da se razviju idealno.

Jedino sto je nepoznato, barem meni, je koliko su novca strpali u dzep promoteri anti-vakcinacije a ujedno prodavci raznoraznih cudotvornih suplemenata. Oni su vrlo lepo profitirali na tudjoj bolesti i umiranju. A lepo je profitirao i Merck........zahvaljujuci istim onim ljudima koji kazu kako nece da bude pokusni kunici farmaceutskih giganata a onda uzimaju veterinarske lekove istih tih farmaceutskih giganata :D

Srecom, razum na kraju uvek pobedi.

Nemam vremena za raspravu niti oko ovoga ima sta da se raspravlja, receno je sve sto je bilo potrebno. Sad sam odgovorio cisto da ne mislis da smo crveni Milos i ja jedna te ista osoba. Ali inace imam prece stvari trenutno.

Imam zanimljivu temu za predloziti u Offtopic sekciji, odnosno u 'Parti For Evribodi':

Lookalike - slike

Primer: Nihad Djedovic i Zlatan Ibrahimovic
Tjago Silva i Milos Raonic
Stifler i Rodik

itd... verujem da cemo da se slatko ismejemo

Imam zanimljivu temu za predloziti u Offtopic sekciji, odnosno u 'Parti For Evribodi':

Lookalike - slike

Primer: Nihad Djedovic i Zlatan Ibrahimovic
Tjago Silva i Milos Raonic
Stifler i Rodik

itd... verujem da cemo da se slatko ismejemo
boljizivot-sekasablic.gif

Izlečio sam prehladu koliko se smejem juuuu

Jao pinokio ti ces da mi kazes.

Pazi tamo da ti ne izraste nos, ne moze da stane na avatar slici posle

Hvala što brineš, ali vakcinisam sam protiv korone.

Definitivno bi trebalo da primiš vakcinu protiv hroničnog lupetaranja i smaranja, kada je neko izmisli. Idealan si kandidat. 💋
Potpisujem.

Lepo si rekao Miloše, ne vodimo mi forum, ali mislim da smo mi većina koja bi trebala da bude deo odluka, jer ipak mi održavamo ovaj forum živim. I da, da se mi pitamo svi znamo koji forumaš je odavde najviše zaslužio ban ako ćemo već da pričamo o toj istoriji, ali je on ipak zaštićen kao krava u Indiji.

Dobro. Ti vodiš forum, ali takvim vođstvom nećeš pridobiti ljude za forum, samo ćeš im pokazati da ako žele da budu mirni na forumu onda ne trebaju s tobom u diskusije da ulaze jer svaki put kad ti se nešto kaže i krene malo diskusija da bude otvorenija i vatrenija ti pripretiš banom. Ono juče nije prvi put da to radiš.
Jedan apsolutan aplauz, za sustinu oba komentara, sazima se sve sto je pisano na prethodnim stranicama u ova dva dela posta!

Nisam bio u toku, sad vas citam, i vise puta sam se plavom Milosu zalio na ponasanje crvenog prema meni i pojedine komentare, koji nicim izazvanim nisu bili na mestu. Jesam ja njega provocirao, ali tek nakon, njegovih "ma ja sam u pravu, i to je jedina istina" tipova komentara, koje nisam mogao da sazvacem. Isto je bilo za vreme pandemije kada sam zeleo da prikazem istinu beznadja koje nas je snaslo, u raspravi sa nekim drugim sto forumasima, sto moderatorima.

Isto tako mislim da su mnogi, ne samo jedan zasluzili banove, kakve crne opomene, forum se polako pretvorio u diktaturu - sta se crvenom svidelo ili nije u datom trenutku da se napise, i u kom formatu po raznim temama. Imali smo vise polemika o tome. Ako cemo tako, bez objasnjenja, a zbog stvari iza kulisa, iliti "privatnih poruka" da prihvatamo banove nekih trolova, naspram toletina koje nas sve prcaju u zdrav razum i jos da citamo kako je to necije vidjenje, i njihovo ponasanje je apsolutno ok i ne zasluzuje momentalan ban?

Za Mrm-a me iskreno briga, ali za ponasanje u stilu velikog vodje koji odlucuje prema svojim afitnitetima, i po principu "eto tako mi doslo" i ne uvidja da mu iz najbolje namere 15ak plus ljudi koji stvarno vole forum, angazuju se, skrecu paznju da nije u pravu i da time i on sam truje ovaj forum i tera ih odatle?. Isto je i sa vodjstvom zemlje. Nismo mi protiv SNSa jer mrzimo Vucica, zelimo smrt vlasti, prosto zelimo da nam svima bude lepse i posten jednak odnos za sve.

E pa kad to nije moguce na jednom jedinom obicnom Evrovizijskom forumu punom pedera, koji bi trebalo znati sta je razumevanje razlicitosti nemam dalje sta da pisem. Caos drugari, cujemo se mi ovako, preko mreza. Ljubi vas vas E.S.

wednesday-addams-addams-family.gif

Nemoj da si na kraj srca...

Ono sto se meni ne svidja na ovom forumu a to je primecujem ne pojedinca, kako si ti malocas opisao, nego celu grupu ljudi, koja funkcionise kao neka sekta i ako napises nesto sto se jednom od njih ne svidja, sto se ne poklapa sa njegovim stavom, cela ta grupa kao copor ili kao neka sekta napadaju suptilno kao banovani MrDr, znaci tu kao smeskaju se pa neki mimovi, pa zadruge pa gluposti i u fazonu: vidi ga ovaj glupak a mi smo pametni a vidi ovog specijalca...

Milos bar mi odgovara koliko toliko korektno na Covid temi a ta neka grupa (neko ih je nazvao dezurne tetke), ne smes slucajno nesto da napises sto nije po njihovoj formuli, ma odmah si najgori covek na svetu...
Sto je najgore ni MrDr se nije razlikovao od grupe ali je ipak samoinicijativno udario tamo gde ne treba zbog toga je i banovan tako da...

Razmislite svi ljudi o svom ponasanju, niko od nas nije cvecka niti je iko savrsen

Razlike između tebe i ''dežurnih tetki'' je u tome što si ti na ovom forumu stigao i da budeš banovan sa prethodnim profilom Gotivan. To zna administrator i svi mi koji aktivnije učestvujemo, pa eto opet ti je nekako uspelo da se prošvercuješ (ne razumem zašto ti se toliko toleriše). I sada je opet ista priča - dižeš prašinu suludim teorijama i diskusijama koje započinješ, a komentari su ti i dalje mahom neprimereni i često prikriveno/otvoreno homofobični (kao i ovo pređašnje kategorisanje forumaša koje nije izmislio niko drugi nego ti sam).

Ako već nekome deliš savete o ponašanju, počni od sebe. Već si kršio pravila foruma i snosio sankcije zbog toga.

Pre nego sto me banujete, samo zelim da znam zasto vam smeta ako sam ja otvoreno protiv Arapa, Albanaca sa Kosova (citaj Siptara), i tako tih nekih nacija koje nam i nisu prijateljske? Zasto to vas pogadja? Ja kad kazem da sam protiv neke nacije, ne mislim naravno da ne volim sve ljude pripadnike te nacije nego samo onu grupu extremista koji rade na stetu Srba kakvih na zalost nije malo...
Možeš da budeš "otvoreno protiv Arapa i Albanaca", ali mogu i ja da ti kažem da takva negativna generalizacija pojedinaca iz određene "rivalske grupe" i neprijateljstvo prema tim grupama predstavlja šovinizam:
Chauvinism has extended from its original use to include fanatical devotion and undue partiality to any group or cause to which one belongs, especially when such partisanship includes prejudice against or hostility toward outsiders or rival groups and persists even in the face of overwhelming opposition.[2][3][6]
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chauvinism

Pritom su nam dosta arapskih zemalja zapravo prijateljske još iz vremena nesvrstanih, i nisu priznali Kosovo (Alžir, Tunis, Maroko, Liban, Sirija, Irak...). Po tome su nam mnogo više "prijatelji" od svih osim 5 članova EU.

A da ne spominjem da među forumašima imamo barem jednog po tebi "Šiptara" (i možda ih ima još koji čitaju, ali im teže ide pisanje srpskog). Možda imamo i članove iz Preševa, Bujanovca i Medveđe koji pišu srpski, to vidi administracija...
Nije lepo obraćati im se nazivom koji oni smatraju pogrdnim, i nema nikakve potrebe da se nakon Albanci sa Kosova dodaje "čitaj Šiptara".

Ne znam zašto trošite reči na nekoga ko nema dve u glavi. Ignor je najbolji lek.

Valjda dupli nalozi (ili povratnički) mogu da se procene po IP adresi?

Back