Putovanja

Lokacija mi je pomalo upitna zbog udaljenosti, naročito za ljude koji žive npr. na Karaburmi a treba da idu do bilo kog vojvođanskog grada, a posebno jer se ukidaju stajališta kod Pančevca i valjda će sve ići preko Pupinovog mosta.

Mislim da mi je u top 3 stresova koje je doneo život u Beogradu bio momenat kada petkom popodne/predveče treba da preko NBG krenem do BAS, i to samo da bih seo u bus koji potom ide preko Pančevačkog mosta. Brže su ljudi stizali u Čačak nego ja u Banat. 🎭

Meni je sad ova stanica bliža nego starija. Tako da ne mogu da se bunim. Samo što retko kad idem busom, voz je toliko dobra stvar sada da mi bus treba samo za neke dalje relacije gde ne mogu ići vozom.

Voz je super, samo recimo takva opcija ne postoji ako ideš u pravcu ZR i Kikinde. Odnosno jedno vreme je postojao neki šinobus od 3 sata lol

Meni je sad ova stanica bliža nego starija.
Zapravo je svaka lokacija za stanicu problematična kada su obzir uzmu gužve i špicevi po gradu.

Neće ići preko Pupinovog mosta, mada možda zavisi od prevoznika. Najavili su da će bus iz Pančeva ići kroz Bulevar Despota Stefana, pa onda Takovskom, Kneza Miloša, pored Sajma, preko Mosta na Adi do BAS-a.

Bus iz Opova će ići isto preko Bulevara Despota Stefana, ali izgleda posle preko Brankovog mosta na NBG.

Svakako je i novi BAS odmah pored železničke stanice na Novom Beogradu, pa se može lako presesti sa jednog na drugi vid prevoza. Voz jeste kul, ali nam nije nešto razgranata infrastruktura u ovom trenutku.

Voz je super, samo recimo takva opcija ne postoji ako ideš u pravcu ZR i Kikinde. Odnosno jedno vreme je postojao neki šinobus od 3 sata lol
Povezaće se Vojvodina prugama vrlo brzo, to su trenutno jedini državni projekti koji me interesuju i koje pratim.

Neće ići preko Pupinovog mosta, mada možda zavisi od prevoznika. Najavili su da će bus iz Pančeva ići kroz Bulevar Despota Stefana, pa onda Takovskom, Kneza Miloša, pored Sajma, preko Mosta na Adi do BAS-a.
Kikindski Autoprevoz i zrenjaninski Banat Trans su najavili da ukidaju stajališta kod Pančevca i u Borči, pa onda jedino ostaje da idu preko Pupina. Za Pančevo mi je logično da ne bude promene, a za Vršac ne znam.

Zapravo je svaka lokacija za stanicu problematična kada su obzir uzmu gužve i špicevi po gradu.

Najgore mi je to za Kikindu što stvarno slabo idu busevi tj baš u nezgodno vreme odavde iz BGa i povratni bus je isto problematičan a u Kikindu žena i ja volimo da idemo jer imamo puno prijatelja tamo..

Videćemo kako će ova nova stanica funkcionisati nadam se dobro.

EDIT: A ako sve bude sad išlo preko Pupinovog kako kažeš to će biti haos ovde u Zemunu. Msm ne verujem da će biti mnogo veće gužve nego inače ali opet pretpostavljam da će biti blagog kolapsa u saobraćaju mada to za BG nije čudno. Samo što ja živim bukvalno na 10 minuta od Pupinovog pa ću vrv osetiti taj kolaps :D.

Povezaće se Vojvodina prugama vrlo brzo, to su trenutno jedini državni projekti koji me interesuju i koje pratim.
Da, navodno je tako, ali ne verujem dok ne vidim. Kod nas su vozovi vozili još u XIX veku, ali smo u poslednjih 30 godina uvek i za sve slepo crevo. Da nije ove šugave gumare kineske ni auto-put ne bismo dobili.

Očigledno će ići preko različitih mostova, mada će se svi dodatno opteretiti, a možda najviše Most na Adi, koji je i najbliži novom BAS-u.

Ne znam kako je putovati iz Beograda za Kikindu jer svojevremeno kad sam ja putovala iz Novog Sada ka tamo bilo je katastrofalno: vozili se u rasklimanim prepunim starim odrapanim autobusima a karta koštala kao da idem u Beč.

Ja više ni ne koristim prevoz autobusom, stvarno živeo voz. Bukvalno i ovaj regio koji je najsporiji po putovanju, ne bude toliko strašno. Jedino sam, krajem godine morala, silom prilika da idem tako jer su karte za Soko bile rasprodate. Mada ono, i bilo je nešto u poslednjem trenutku, tako da se ne žalim. Jedino mi bilo hit, u autobusu pored vozača, bilo nas petoro bukvalno. 😆

Zavidim vam, nisam bio u prilici da me Soko voza. Naročito će biti super kada otvore deonicu do Subotice krajem novembra.

Sjajan je Soko, a deonicu do Subotice jedva čekam. I onaj projekat od Budimpešte do Soluna, ali zapelo je u Mađarskoj jer su im Kinezi gradili bez poštovanja EU standarda.

Ono što je dobro je da ponovo radi linija Subotica - Segedin, pa se valjda iz Segedina svakako brzo stigne do Budimpešte.

Voz koristim na liniji BG-NS, za sve ostalo zive BlaBlaCar.

Zavidim vam, nisam bio u prilici da me Soko voza. Naročito će biti super kada otvore deonicu do Subotice krajem novembra.

Da, juče sam baš videla i taj nemački voz što radi testiranje pruge. Jedino će biti zeznuto dok se ne odviknu od toga da im Novi Sad više neće biti poslednja stanica. 😃

Back