Putovanja

Glupost je ograničiti veliki grad na jednu autobusku stanicu, ne znam što je problem da busevi barem na kratko stanu na više bitnih lokacija, tako i Flixbus staje po velikim gradovima u Evropi više puta i baš je praktično.

A ne mogu, ja sam magnet za ljude. Doslovno u busu stalno neko krene da priča baš sa mnom.

Meni je sramotno koliko kilometara pruge je postojalo i bilo funkcionalno po Vojvodini tokom Jugoslavije u poređenju sa današnjom situacijom.

Nekada je išao voz iz Vrbasa do Bečeja, danas bih morao prvo iz Vrbasa do NS-a, pa nazad na sever za Bečej.

Manje-više svuda je tako, dosta toga je centralizovano. Ni beogradske prigradske opštine koje se teritorijalno graniče nisu dobro povezane javnim prevozom, ili bude tek poneki polazak dnevno ili nijedan, već moraš se uputiti ka Beogradu i onda presesti na bus do tamo.

Ljudi, kako sam manje na forumu, tako sam se malo pogubila tko gdje živi, a trebala bih preporuku do petka... Ako ne želite pisati javno, možete mi poslati odgovor u sandučić, bit ću zahvalna! 🤩

Putujem s kolegicama u Novi Sad, sve nam je organizirano osim ručka pa bih trebala preporuke nekih restorančića. Budući da su nam kuhinje bliske, ne tražimo ništa specifično, ali recimo da nisam za to da idemo na pizzu nego ipak nešto domaće. 😁 Naravno, da su cijene pristupačne i hrana ukusna. Nećemo dalje od turističkih lokacija pa neka mjesto bude tamo gdje možemo doći pješke.

Također, imat ćemo malo slobodnog vremena pa će mi dobro doći i preporuka za kafić, neki gdje je opuštena atmosfera i dobra muzika.

Hvala vam unaprijed! :love:

(Znam da mi je Google prijatelj, ali više bih voljela čuti iskustva lokalaca ili onih koji su nedavno putovali u NS.)

Idemo na povratku i u Sombor, ali tamo sam manje-više na domaćem terenu pa ću se već snaći...

Nisam iz NS, ali bih svakako preporučio G.IMI. Imaju odličan hačapuri, za one koji vole gruzijsku kuhinju. 😋

Evo da napisem i ovde.

Ja sam u NS uglavnom jela u Camelotu.

A od opustenijih kafica ili pubova a po Margynom senzibilitetu bih izdvojila Irish Pub, gradsku pivnicu i Absolut club

Što se tiče autobuske meni lično je nova lokacija dosta bolja, ranije sam morao da se zavlačim u grad gde po pravilu bude čep. Sada imam direktnu liniju sa kojom se brzo dođe.

S druge strane razumem i one što su, recimo, na Karaburmi, Mirijevu, Kumodražu, kojima će trebati tri dana jahanja do stanice, ali šta da se radi.

Što se tiče dužine same gradnje stanice i probijanja svih rokova neću komentarisati.

S druge strane razumem i one što su, recimo, na Karaburmi, Mirijevu, Kumodražu, kojima će trebati tri dana jahanja do stanice, ali šta da se radi.
Taj sam. Pancevac mi je ispred nosa i tu sam cekao bus za ZR godinama, ovo sada je van svake pameti. Ali 101 ide do PKBa pa cu tu cekati bus za ZR, ne pada mi na pamet da idem sat vremena do NBG da bih im placao stanicnu uslugu 300 donara, pa onda opet sat i po do ZR. Mada svakako u poslednje vreme češće idem kolima.

Hvala na preporukama, i ovdje i u privatnim porukama! Da bar idemo na više dana pa da stignem na sva mjesta...

Meni je prva (a verovatno i jedina) asocijacija na hranu u Novom Sadu jedini pravi Index sendvič, kako ga već nazivaju Novosadisti. Ne znam da li je to još uvek aktuelno kao nešto posebno i da li mesta koja su ga proslavila i dalje postoje? Mislim, ni u sećanju mi nije ostalo kao nešto specijalno, ali nekako mi je to prva gastro asocijacija kada se spomene NS. :)

I ja sam privatno pisala Margy o index sendvicu, u samom centru. To je bilo savrsenstvo. Al koliko vidim i dalje radi! Bar pise na guglu!

Secam se, a to znaci pre 6 godina, da je bio jedan indeks pored bioskopa, a drugi na uglu raskrnice Bulevara kralja Petra i oslobodjenja

Back