ro Rumunija 2026: Alexandra Căpitănescu - Choke Me

Nemam mišljenje, a i da ga imam ne bih ga pretvarao u “činjenicu”.

Valjda smo toliko puta svedočili situacijama gde smo mislili da će žiri nešto sahraniti ili nagraditi, a događalo se potpuno suprotno, da bismo sada tvrdili da će im se nešto sigurno svideti ili neće. To je toliko varijabilna kategorija zavisna od okolnosti, godine, konkurencije i brojnih drugih faktora, da je u najmanju ruku smešno tako nešto kategorički tvrditi.

Mi stalno procjenjujemo da u zirijima sirom Evrope sjede iskljucivo profesori muzike i kompozitori koji iskljucivo gledaju raskos vokala.

Onda se iznenadimo kako su neke pjesme koje nisu iz tog klisea dobro prosle kod zirija. 😁

Niste u pravu sto se tice Bambie, bila bi ona sigurno zakopana od strane zirija da nije imala onakav nastup i filmsku reziju. Ziri svakako ima neke kriterijume (nemaju svi svakako niti glasaju objektivno) ali dovoljno je da neki deo performansa bude sleek i da to nagrade. Desavalo se i da prosecne pesme na engleskom i nastupi dobijaju vrh poene jer je neka pevacica razbijala sa pevanjem. Normalno da ce prosek uvek biti nisko kod njih a narocito kada je na jeziku koji ne razumeju, nazalost. Svedska je godinama dobro prolazila jer su imali odlicne nastupe i dobru produkciju pesama bez obzira koliko te pesme bile repetativne i genericne, i koliko god neki pevac pevao ispodprosecno, kad izazoves neki wow efekat i kod profesionalaca stizu bodovi

Back