Serije

4. novembra počinje kasting za HBO-ovu seriju “Hari Poter i kamen mudrosti” koja izlazi 2026.

Za koje likove mislite da će ih igrati glumci drugačijih rasa u odnosu na filmove? 😁

Pretostavljam da je Hermiona glavni kandidat i da će je igrati neka tamnoputa devojčica, jer ne verujem da ćemo imati seriju u kojoj su sva tri glavna lika iste rase.

Nisam baš siguran da razumem računicu da se pravi serija sa istom tematikom koju ima jedan od najpopularnijih filmova 21. veka (podjednako popularnog serijala).

Nisam baš siguran da razumem računicu da se pravi serija sa istom tematikom koju ima jedan od najpopularnijih filmova 21. veka (podjednako popularnog serijala).
Pa to je neki generalni konsenzus ljudi. Niko nije tražio ovo, ali plan HBO-a je da napravi 7 sezona u 10 godina na osnovu 7 knjiga. Navodno će budžet biti 35 miliona po epizodi, što bi tu seriju učinilo drugom najskupljom u istoriji. Vrlo ambiciozni planovi…🥶

Elem, rekli su da im je cilj da naprave “vernu adaptaciju knjiga”, nešto u čemu filmovi, ruku na srce, i nisu baš uspeli. Ova priča je svakako pogodnija za format serije nego filmova, ali su filmovi, uprkos brojnim manama, ostvarili kultni status i HP je jedna od retkih franšiza koja se proslavila završetkom. Većina ovako dugačkih priča propadne u kvalitetu vremenom ili se svašta nešto zakomplikuje. Seriji ostaje da popuni ogromne cipele.

Mislim da serija ima potencijal da ispriča ovu priču na bolji način od filmova i očigledno je da će HBO dosta da uloži u nju. Rouling je izvršni producent na seriji, kao i Dejvid Hejman koji je bio bio producent filmova, Frančeska Gardner je showrunner (stvorila je jednu od trenutno najboljih serija Succession) i radiće na seriji ljudi koji su radili na The Last of Us i Game of Thrones.

Ipak, prilično sam skeptičan iskreno. Niko koga poznajem nije ni svestan da se serija pravi, hajp za novim HP sadržajem gotovo da ne postoji među kežual publikom i Holivud već godinama unazad upropasti skoro sve što dotakne. Takođe, Roulingova se nije ni najmanje proslavila ni sa jednim projektom na kome je radila posle HP.

Nadam se najboljem, očekujem najgore/ mediokritet.

Sinoć počeo da gledam Kaos. Znači bolest od serije koja drži pažnju totalno :D

Od sredine jula opet pratim Heartbreak High aka Nestašne godine na Netflixu (izvorna verzija, ne fejk reboot). ❤️

Ne mogu da verujem da je serija snimljena pre skoro 30 godina lol i čudno mi je da vidim kako su se drugačije obrađivale raznorazne teme i uopšte kako su likovi predstavljeni, naročito u odnosu na ono što se danas smatra prihvatljivim i dozvoljenim u nekoj teen seriji. Sećam se da je išla kasno na 3K i da sam retko uspevao da ispratim celu epizodu, ali zato sada natenane utvrđujem gradivo. 🤓

Ja sam gledao samo fejk reboot i to do kraja prve sezone nisam ni skapirao da je reboot :D

Verovatno su se samo nakačili na originalnu priču, mada ne znam tačno zbog čega jer su takve tinejdžerske serije prilično univerzalne i copy/paste u smislu likova i radnje.

Nova Hari Poter serija će imati budžet od 35-40 miliona dolara po epizodi 😳😳😳

Radi poređenja, House of the Dragon ima budžet od 20 miliona po epizodi (a u prvoj sezoni su imali 16).

Druga najskuplja serija u istoriji. Bolje bi im bilo da ne useru…

Бар знам да то нећу гледати, прва 4 филма Харија Потера сам гледао у биоскопу и сећам се колико ми је било жао пара које сам дао за улазницу (за прва 2) јер сам одвајао од ужине. Друга два су мене водили, али су ми били незанимљиви и досадни. После нисам одгледао остале делове, нити сам икад погледао поново ове. Вероватно су океј као филмови за децу, али се мени нису свидели баш у том узрасту.

Hari Poter je za žanr fantastike kao Lorin za Evroviziju. Vrlo bejsik paket koji je realno dobro upakovan. Ima definitivno neki šarm.

Filmovi su okej (meni svakako vrlo dragi zbog nostalgije), a knjige su svakako mnogo, mnogo bolje.

Last edited:
Filmovi su mi super, pogotovo treći deo, sve dok Yates nije preuzeo režiju. Užas generalno.

Kad je Hari Poter u pitanju super sam pristrasan jer mi je obeležio detinjstvo. Knjige, filmovi, igrice... Hogwarts Legacy imao 10h sadržaja, a ja kao dete iscedio igricu maksimalno i opet bih.

Što se nadolazeće serije tiče, imam očekivanja svakako. Serija je format koji ima više prostora da pokrije sve što se desi u knjizi. Tako da jedva čekam da vidim šta su nam pripremili.

HP serija će imati sezona koliko i knjiga odnosno rekli su da će biti jedna sezona = jedna knjiga. Nadajmo se da neće usrati. Ali se bojim da neće dobiti dobar odjek kao filmovi jer će ih svi uspoređivati. Isti problem je LOTR i serija Rings of Power koja je u prvoj sezoni krenula slabije što je normalno za seriju, a druga sezona je već bolja.

Inače, preporučujem Netflixovu seriju Monsters - ona dva brata što ubiše roditelje. E da i Silo koji je u prvoj sezoni izvrsna serija, a uskoro dolazi i 2. sezona.

Stvarno ne znam zbog čega sam toliko odlagao Derry Girls, serija je genijalna 💚

I naravno da sam odmah radio kviz i ispade da najviše ličim na Michelle lol

Ja sam juče završio rewatch Breaking Bad-a i sad osećam takvu prazninu i posleserijsku depresiju jer znam da neću gledati bolju seriju 😭

Retko koja serija je bolja iz sezone u sezonu a Breaking Bad se je primer serije kojoj je doslovno svaka od pet sezona bolja od prethodne. I sam kraj serije je 10/10 savršen.

Može neka preporuka za serije (krimi, triler, misterija)? Neko rešavanje ubistva, otmice, nestanka i tako to... Ne znam šta da gledam 😌

Back