Serije

Ja sam iscedio svih 7 evra mesečno poslednjih meseci jer gledamo dokumentarce kao ludi. 🤣 Strah me svog TV Time Rewinda.

Ja sam u prethodnih 3,4 meseca mnogo serija odlgedao ali evo uhvatio sam sebe da nisam pogledao Netflix 3 nedelje.

Odgledao sam seriju Nedelja. Slabija od Tome,ima baš dosta praznog hoda,moglo je manje epizoda.Marka Janketić pokidao u ulozi Džambe,Husa solidan u ulozi Džeja.Jedino očekivah više od likova Marine i Fute.

За неке серије/филмове једноставно истекне лиценца.

Mislim da je Squid Game jedna od onih serija kojima alsolutno ne treba druga sezona. Prva sezona je plitka, ali je bar imala jasan koncept i tu jednu temu koju je imala je razradila na zanimljiv način (koji je doduše po mom mišljenju bio bolje razrađen u Battle Royale i Igrama gladi).

Razumem da para vrti, pa su verovatno morali da snime drugu sezonu, ali mi je ovaj nastavak kao parodija prve sezone. Sve ideje u ovoj sezoni su reciklirane, kao da ih je pisao chatGPT i ništa nema nikakvu poentu. Serija je razvila malo veliki ego i krenula da onaniše na sebe i deluje kao one delulu propale pop zvezde poput Kejti Peri koje su u fazonu “znam ja šta publika voli, sad ću to da im dam”.

Pogledao sam prve 4 epizode i ne znam da li da se nateram da završim.

Ja binge watchovao celu sezonu lol

Šta znam, zabavno je, ali definitivno nije na nivou prve sezone. Kraj sezone uopšte ne deluje kao kraj sezone.

Potpisujem sve sto se rekli, ja krenuo sa prvom epizodom i bas mi je ispod ocekivanja. Doduse ne secam se da je za neku seriju pritisak javnosti bio toliko ogroman da su morali za kratko vreme da snime novu sezonu da ne izgube hajp i propracenost.

Pa i nije to tako kratko vreme, prva sezona je izašla pre više od 3 godine i 3 meseca.

Završio gledanje Squid game 2 i iskreno nije mi ispunilo očekivanja, dosta dosadnije od prve sezone i više predvidivo... prve dve epizode su mega dosadne, igre malo izvlače prosek jer su same po sebi zanimljive, ali i sam kraj (koji nije kraj nego samo prekinuto u sred dešavanja) je bezveze tj bolje da su dodali još jednu, dve epizode i završili konačno sve nego što će snimati i celu treću sezonu 👌🏻

Pogledao sam konačno White Lotus.

Koliko jedna prečudna serija. Oduševljen sam. Ja sam neko ko je sucker for plot i uglavnom mi ni loši vizuali ni loša gluma ne pokvare utisak o filmu ukoliko mi se priča dopadne, ali sa ovom serijom je potpuno nekako obrnuto. Daleko od toga da mi se priče i gluma ne dopadaju - ali definitivno krajevi nisu po mom ukusu i da je bilo koja druga serija ili film u pitanju, bio bih najveći hejter. Međutim ovde je sve nekako odrađeno čudno - i premisa i ceo setup i muzika, dijalozi, vizuali. Da ne spominjem fenomenalnu glumu maltene svakoga ko se našao bar dve sekunde u nekoj sceni.

Jedva čekam Tajland!

Meni su obe sezone sjajne. Prva je snimana u bubble-u tokom pandemije i sve je trebalo ograničiti na hotel u kojem su bili smešteni, ali je uprkos tome serija dinamična i radnja nije tupa. Druga sezona jeste bila grandioznija u svakom smislu, ali mislim da je ipak histerija i nagla popularnost došla zbog činjenice da je Jennifer Coolidge svojom ulogom nosila sezonu. Jako mi je drago da je konačno dobila mesto pod Suncem, jer je i sama pričala kako je imala prazan hod u karijeri i stvarno je bila skrajnuta. Odlična je komičarka (Cinderella Story i ona Jane Ostin parodija su presmešni filmovi).

Bojim se samo da na Tajlandu ne krenu sa nekom novom Tanjom i da ne postanu repetitivni, ali svejedno očekujem da će biti zabavno.

Za ljubitelje velikog i uvek empatičnog Hirokazua Koreede (Kakav otac, takav sin; Kradljivci; Čudovište, Naša mala sestra; Niko ne zna) na Netxlifu je dostupna njegova nova serija Asura. Radi se o adaptaciji, već za TV i film obrađivanog, japanskog romana s kraja sedamdesetih godina. Malo zagledavanja u japanski patrijarhat, opterećene porodične i složene ljubavne odnose , malo saosećajnosti i razumevanja za žene onog doba (i žene uopšte?).
Za sada odlično. ❤️

^ Pogledao sam par epizoda i vajbom baš podseća na Still Walking i Our Little Sister, posebno roditeljska kuća i glavni zaplet.

Fina je serija, mada mi nekako dođe kao lajt varijanta Koreede. Neki momenti su mi suvišni, a neke priče su zanimljivije i mogu ih zamisliti kao glavnu radnju u njegovom filmu.

Poslednje tri epizode Asure su mi mnogo bolje nego početak, ispričane su kao neki od njegovih filmova. I od mene preporuka za seriju, ko voli taj fazon.

Izgleda da je RTS ukinuo Radio Milevu, iako je ostalo još 10 epizoda pete sezone.Da nisu u pitanju neki politički razlozi?

Back