Serije

Na Max-u nova medicinska drama The Pitt. Zanimljiva mi je premisa gde cela sezona pokriva samo jednu smenu u bolnici a svaka epizoda sezone jedan sat smene. Tri epizode pogledao i dosta mi drží pažnju.

Ghosts sa BBC-a i američka verzija sa CBS-a su mi dve nove omiljene serije

Ja ponovo gledam Desperate housewives nakon 5 godina od prvog gledanja. Neprevaziđena serija 😍 Inače, ne volim da repriziram serije ali ovog puta influens na mene je imao Tiktok jer je serija opet postala popularna među mlađom generacijom. Doduše i zanimljivo mi je da podvučem paralelu u razmišljanju sada i nekada. Na mnoge situacije gledam drugačije, i primećujem detalje više.

• Like
Reactions: FFM
Ja ponovo gledam Desperate housewives nakon 5 godina od prvog gledanja. Neprevaziđena serija 😍 Inače, ne volim da repriziram serije ali ovog puta influens na mene je imao Tiktok jer je serija opet postala popularna među mlađom generacijom. Doduše i zanimljivo mi je da podvučem paralelu u razmišljanju sada i nekada. Na mnoge situacije gledam drugačije, i primećujem detalje više.
Isto. Pogotovo brak Bri i pokojnog joj muža. I koliko je Suzen više toksična nego trapava.

Ok nije loš izbor. Baš me zanima u kom smeru će ići serija. Da li će verno pratiti knjige ili ipak izmeniti priču.

Prvi potvrđeni kasting za novu Hari Poter seriju je John Lithgrow i igraće Dambldora.

View attachment 30827

Izvor
Meni je ovo užasan izbor. Na stranu to što ne liči na Dambldora kako sam ga zamišljao, glumac je Amerikanac i ima 80 godina. Imaće 82 kada serija krene da prikazuje i 92 kada se serija završi, ako uopšte bude živ do tada ili sposoban da glumi. Potpuno bizaran izbor jer će Dambldor imati sve (fizički) zahtevnije scene pri kraju serijala.

Jedino mi se dopada što je visok 194, što je idealno za Dambldora.

Nisam ni očekivao neku lep reč na ovu vest od tebe 😆
Pa nisam rekao ništa ružno, samo mi je bizaran izbor i mislim da je glumac prilično star. Prvobitno su pričali da im je cilj da nađu nekog od 60-ak godina, što je imalo i smisla. Znamo šta se desilo sa originalnim Dambldorom u filmovima, a Haris je bio 10 godina mlađi od Litgoa.

Gledam novu epizodu White Lotus i kreće odjednom tajlandska verzija A-ba-ni-bi sa ESC 😅

Svi pominju tog Adama Drajvera, ali iskreno malo je već mator da igra Snejpa. Imaće 43 godine kad serija krene da se prikazuje, a Snejp ima 31 godinu u Kamenu mudrosti.

Producenti su u više navrata rekli da im je važno da ostanu dosledni godinama likova iz knjiga (kad bi isto to važilo za rasu 🥲)

Svi pominju tog Adama Drajvera, ali iskreno malo je već mator da igra Snejpa. Imaće 43 godine kad serija krene da se prikazuje, a Snejp ima 31 godinu u Kamenu mudrosti.

Producenti su u više navrata rekli da im je važno da ostanu dosledni godinama likova iz knjiga (kad bi isto to važilo za rasu 🥲)
Ok su godine ali zašto crnac? I ne nisam rasista. Nego ako želiš da ostaneš dosledan knjigama otkud tako velika promena?

Zašto nisu mogli Paapu da stave da glumi Kingslija? :D Bukvalno crn lik u Hari Poter franšizi. Just wondering :D

Ok su godine ali zašto crnac? I ne nisam rasista. Nego ako želiš da ostaneš dosledan knjigama otkud tako velika promena?

Zašto nisu mogli Paapu da stave da glumi Kingslija? :D Bukvalno crn lik u Hari Poter franšizi. Just wondering :D
JK Rouling je označena kao problematična zbog likova u serijalu koji nisu belci, tj. kako ih je površno reprezentovala. Bukvalno 2 crnca u serijalu ima, od kojih se jedan preziva Shacklebolt (shackles - okovi). Celi naučni radovi su se pisali na ovu temu.

Lično mislim da je to jednostavno produkt vremena u kom je ona pisala gde se nije puno mislilo o takvim stvarima na takav način, ali u današnje vreme je to malo insenzitivno.

Na kraju krajeva, ne bi oni smeli da uvode bilo kakvu promenu bez dozvole JK, tako da se i ona verovatno negde slaže sa kritikama koje su joj upućivane na ovu temu.

Negde su pomenuli da je Alan Rikman izveo ulogu Snejpa na tako ikoničan način da ga je nemoguće kopirati, pa da je ideja da realizuju Snejpa na potpuno drugačiji način. Iskreno mislim da je to moguće, jer je Snejp bio daleko više okrutan u knjigama.

Negde su pomenuli da je Alan Rikman izveo ulogu Snejpa na tako ikoničan način da ga je nemoguće kopirati, pa da je ideja da realizuju Snejpa na potpuno drugačiji način. Iskreno mislim da je to moguće, jer je Snejp bio daleko više okrutan u knjigama.

Ok ali za tako nešto ne moraš čoveku da menjaš rasu :D

Uglavnom, znam da je Rolingova više puta menjala neke svoje prvobitne ideje pa me ne čudi ako je ovo došlo od nje. I ok. Ja ću svakako čekati da vidim kako će ovo izgledati kad konačno izbace seriju.

Back