Mislim da će žiriji Sjeverne Makedonije i Crne Gore ipak razmijeniti 12-ice u polufinalu (publika i jedne i druge države daće Konstrakti, podrazumijeva se), Andrea i Vladana su ''besties'' još od prvog pre-partija a Andrea je sa Vladanom gostovala u nekoj podgoričkoj emisiji na crnogorskoj televiziji gdje je promovisala svoju pjesmu, Dimitrov je kompletan autor ''Breathe'' (ili ko-autor, ne sjećam se?!) pa su se fino povezali iz obostranih interesa, tako i treba... Naravno, 10-ke od žirija će ići za Srbiju a u finalu pošto sumnjam da će ijedna proći maksimalne bodove će dati Srbiji dobrim dijelom i zbog toga što su u Beogradu obje snimale ''live-on-tape'', to barem nije upitno...

Očekujem od Malte fine poene na televotingu s obzirom koliko je dugo tamo ''In corpore sano'' bila 1. u trendingu - nekih 10-ak sigurno, zatim isti slučaj i sa Švedskom kada je riječ o našoj i generalno ex-yu dijaspori - dakle nekih 6-8 poena kao i od Finske bar 5 a tu je i Njemačka kod koje bi isto trebali da zakucamo, Kipar i Rumunija otprilike isto tako 4-5 a od Velike Britanije i Španije nešto sitno, tipa 1-2...
Poljaci su jedni od najvatrenijih fanova Konstre sudeći po komentarima na društvenim mrežama pa se nadam da bi i od njih trebalo nešto da ''kapne'' kao i od Čeha, možda i od Australije ućarimo neki poenčić jer su se i tamo naši ljudi valjda alarmirali ove godine a za ostatak zemalja nemam predstavu kako bi mogli proći...
U vezi sa žirijem, danima me drži neki osjećaj da bi od njih konačno mogli da pljušte poeni sa svih strana (u polufinalu ako ništa), ispred nas mogu da vidim jedino Australiju, Poljsku i Švedsku objektivno posmatrano (eventualno nekim čudom i Azerbejdžan i Maltu) dok na televotingu nas mogu prestići samo Poljska i Švedska realno, trebalo bi da mi budemo mamac za glasove publike večeras jer nema nešto puno ''televote friendly'' pjesama za koju bi se gledaoci mogli zakačiti... U svakom slučaju, manifestujem top 3 kod publike i top 5 kod žirija, idemo jako!