rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Sasvim iznenada, dobila i ja svoju "umetnica mora biti zdrava" priču.

Ne znam koliko vam je poznato - hrpa mladih u Hrvatskoj prati srpske jutjubere i tiktokere i općenito im je zanimljivo sve što se kod vas događa (muzika, filmovi, serije). Iako znam za to, nije da stalno razmišljam o tome pa me na kraju baš zateklo ono što se dogodilo u četvrtak.

Imala sam sat kod sedmaša, taman sam upisala sve u e-dnevnik i ustajem kako bismo počeli s radom, kad jedan učenik počne pjevušiti "umetnica mora biti zdrava, biti zdrava...". Ja krenem pljeskati i vrtjeti rukama, osmijeh od uha do uha, a on se okreće i kaže ostalima - vidite, i nastavnica zna! Uključe se još dvojica učenika s komentarom da im je pjesma bezveze, ali da je i pomalo zarazna. Ipak, nije im jasno što će to na Eurosongu. Ovaj treći što je pjevao kaže da mu je jako zabavna i da je preko TikToka došao do nje. Meni pomalo krivo što pjesma nije došla prije dva mjeseca kad smo radili tekstove popularne glazbe, točno bih ju "prevela" na hrvatski i analizirali bismo ju stih po stih.

Tu večer išla sam s bratićima (14 i 19 godina) na kavu i pitam mlađeg je li čuo pjesmu (jer se inače druži s onom trojicom sedmaša). Nema pojma o čemu pričam, ali kad sam spomenula lavor i pranje ruku, sjetio se da je vidio negdje fotografiju. Tu se uključi stariji i kaže da još nije vidio toliko memeova koliko je taj nastup izrodio, da svakodnevno na društvenim mrežama naleti na nove.

Alesia ljuta što Sara nije pobedila :D

Mi smo više uzbuđeni što je nešto poput Konstry pobedilo na lokalu nego što mislimo da će napraviti haos na ESC, mada nikad ne znaš, možda i hoće. Svakako pre ona nego Uraganke. Očekujem prve poene od baltičkih žirija u finalu.
Nevena Bozovic dobila 4 poena od Estonije 😁

Dobila je 5 od Litvanije, ali vjerovatno je od žirija dobila više. Željko je 2012. isto dobio 5 bodova.

Ma nema potrebe za nekim na silu wow efektima i pricanjima price. Dovoljno je dobro kadriranje i dobar titl, sad da li ce ici na neku kreativnu foru Italije 2018. ili na foru Netflix titla, to je na njima da odluce.

Oni prvo moraju da se odluče za narativ, ne može pet različitih tema da pokriva jedna pesma ako će da je predstavljaju titlovima.

Back