Sasvim iznenada, dobila i ja svoju "umetnica mora biti zdrava" priču.
Ne znam koliko vam je poznato - hrpa mladih u Hrvatskoj prati srpske jutjubere i tiktokere i općenito im je zanimljivo sve što se kod vas događa (muzika, filmovi, serije). Iako znam za to, nije da stalno razmišljam o tome pa me na kraju baš zateklo ono što se dogodilo u četvrtak.
Imala sam sat kod sedmaša, taman sam upisala sve u e-dnevnik i ustajem kako bismo počeli s radom, kad jedan učenik počne pjevušiti "umetnica mora biti zdrava, biti zdrava...". Ja krenem pljeskati i vrtjeti rukama, osmijeh od uha do uha, a on se okreće i kaže ostalima - vidite, i nastavnica zna! Uključe se još dvojica učenika s komentarom da im je pjesma bezveze, ali da je i pomalo zarazna. Ipak, nije im jasno što će to na Eurosongu. Ovaj treći što je pjevao kaže da mu je jako zabavna i da je preko TikToka došao do nje. Meni pomalo krivo što pjesma nije došla prije dva mjeseca kad smo radili tekstove popularne glazbe, točno bih ju "prevela" na hrvatski i analizirali bismo ju stih po stih.
Tu večer išla sam s bratićima (14 i 19 godina) na kavu i pitam mlađeg je li čuo pjesmu (jer se inače druži s onom trojicom sedmaša). Nema pojma o čemu pričam, ali kad sam spomenula lavor i pranje ruku, sjetio se da je vidio negdje fotografiju. Tu se uključi stariji i kaže da još nije vidio toliko memeova koliko je taj nastup izrodio, da svakodnevno na društvenim mrežama naleti na nove.