rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Struktura same kompozicije je autentična

Ali ovo baš i nije tačno, ova pesma ima klasičnu strukturu. To što zvuči organski, ne znači da je autentična. Slažem se da je dobro odrađena, ali ove godine ima dosta pesama koje su u toj kategoriji. A svakako nije autentična ako uzmeš svetske hitove za primer.

Sad cepidlačim, ali čemu forum i služi nego tome.

Konstanti Zorji jedno osmo mesto, da ne ubijemo PZE u povoju. Popović je u Grandu već najavio neku pesmu iz fioke za sledeću sezonu.

Ne slažem se oko pečata... Na primer mogao bih sada da objašnjavam zašto Portugal ostavlja najveći pečat ove godine, ali to bi bilo totalno bespredmetno.. Ne slažem se uopšte da su pobednici neko ko ostavlja najveći pečat, pogotovu pobednici žirija, vidiš Austrija 2018., Severna Makedonija 2019.
Pa ja sam napisao da bi pobednik trebao da ostavi neki pecat. Ko je ostavio najveci pecat, da li je pobednik zirija ostavio pecat to su druge teme.
Sto se tice Italije meni bi bio greh prema Soldi-ju da ovo pobedi. A sto se tice Ukrajine mislim da oni dobijaju televoting 90% jer preko 5 miliona Ukrajinaca je u Evropi trenutno i mislim da su jako motivisani da podrze svoju zemlju.

Pa ne kazem da Mahmood ne moze da pobedi ove godine, samo da je za mene greh ako pobedi sa ovom pesmom a nije sa Soldi.

Ja sam bas danas uzela da lepo natenane odslusam detaljno Italiju, Svedsku, Spaniju etc. Sve su to fine pesma, ali ja nemam nikakav winner vibe od njih.
Italija je lepa, ali mislim da nije upecatljiva dovoljno i da ce jednom delu gledaoca to da bude wc break.
Svedska mi je skroz neoriginalna. Zivim u Skandinaviji, i meni su svi hitovi odavde na taj fazon. Cak i cisto harmonski gledano, bas nista novo ta pesma ne donosi.
Spanija je super za klub, al opet nema winner vibe.
Cak mi se Ukrajina od odds favorites najvise svidja. Bas mislim da ce biti otvoreno skroz ove godine, niko mi ne odskace 🤷🏼‍♀️

Ja nisam imao winner vibe od Italije prosle godine jer sam mislio da ce po dobrom starom pravilu unistiti pesmu nastupom.

Kad sam video snimke sa proba onda sam poceo da mislim da ce stvarno pobediti.

Ove godine Ukrajina je mess na sceni, Svedsku vec znamo, sto je ok, ali nije mi pobednicki. Videcemo Italiju, Poljsku i ostale. Spanija mislim da ne moze da pobedi zbog zirija. Norveska moze jako visoko kod publike ali isto mislim da ce ih ziri spustiti.

Ja nisam imao winner vibe od Italije prosle godine jer sam mislio da ce po dobrom starom pravilu unistiti pesmu nastupom.

Kad sam video snimke sa proba onda sam poceo da mislim da ce stvarno pobediti.

Ove godine Ukrajina je mess na sceni, Svedsku vec znamo, sto je ok, ali nije mi pobednicki. Videcemo Italiju, Poljsku i ostale. Spanija mislim da ne moze da pobedi zbog zirija. Norveska moze jako visoko kod publike ali isto mislim da ce ih ziri spustiti.
Skroz se slazem za Italiju prošle godine. Sve zavisi od nastupa 😐 ali uopste nemam predstavu ko ce da mi odskoci, nekako ove godine bas nemam pojma 😐🤷🏼‍♀️

Ni meni niko nema winner vibe, makar ne od prvih nekoliko opštih favorita, ali su mi suštinski i najbolje Evrovizije kad nemam pojma ko će pobediti nedeljama unapred kao što nekad, da ne kažem često bude slučaj. I zapravo bih voleo da mi tako ostane do finala, ili barem do polufinala.

A sto se tice Ukrajine mislim da oni dobijaju televoting 90% jer preko 5 miliona Ukrajinaca je u Evropi trenutno i mislim da su jako motivisani da podrze svoju zemlju.
Dobra opservacija!

Doduše u tom smislu smo među retkima koji mogu da im pariraju, jer sada možemo da računamo i na dobar deo dijaspore bivše Jugoslavije...
(Konstrakta je postala maltene zvezda među Hrvatima na primer...)

Mislim, i mi smo imali ratove i rasejanja po Evropi, a sada smo motivisani za glasanje viralom i hajpom...

Meni deluje da od top3 nikakve sanse za pobedu nema bas Italija, mislim da ce biti oko 5.mesta i na tvt i kod zirija.. Meni se cini da oko pobednika nece biti drame da ce to lagano biti Stefania, da oni ne ucestvuju ili da nije ovakva situacija mislim da bi sanse imalo nekoliko pesama ukljucujuci i ICS. Inace jel prva proba Konstrakte sutra?

Letim danas, baš sam mislio da ću da se sretnem sa našima na aerodromu, vidim sad već otišli oni 🤣

Znači, ljudi, dobili ste jednu od većih obožavateljica Konstrakte - moju mamu. :LOL: Počela je s navijanjem za Zorju na PZE, da bi završila tako da želi pobjedu Srbiji s Konstraktom.

"Uhvatim" ju neki dan da sluša In corpore sano i ništa, prešutim. Onda je počela ubacivati "I šta ćemo sad?" u svakodnevnoj komunikaciji, ja ne mogu doći k sebi. :LOL: Zna sve i o "Z stolovima", a na poslu raspravlja s kolegicama koje kažu da to nije pjesma nego recitacija. Jučer mi oduševljeno priča o akustičnoj verziji i "posljednjoj večeri". Unazad baš baš dosta godina ne sjećam se da je toliko navijala za neku pjesmu. U finalu imate sigurne glasove od nje. :D

Ni meni nijedna od pesama koje se apostrofiraju kao potencijalno pobednicke nema pobednicki vajb iako mi je svaka od njih u top 10 i volim ih.

Italija mi je #2 ove godine i oni su nekako najblizi onome sto pobednicka pesma po nekom pravilu treba da ima ali cak ni ta pesma nema to nesto sto deluje pobednicki. Maneskin su svakako imali pobednicki vajb prosle godine. Plus, pobedili su vec prosle godine i nije lako ponoviti isti uspeh samo godinu dana kasnije.

Svedska odlicna i zasluzuje visok plasman ali zvuci kao hiljade i hiljade pesama koje smo vec culi. Bukvalno nista novo. Plus, dva puta su pobedili u novijoj istoriji (sto bi nas dragi predsednik rekao), treca pobeda u zadnjih 10 godina bi....bila malo previse.

Ukrajina uopste nije za pobedu iako mi je u top 5. Cak i top 3 bi bio zasluzen u njihovom slucaju ali ako pobede zbog ove sada situacije (da toga nije, o ovoj pesmi se nikad ne bi ni pricalo u tom kontekstu), to ce biti bas bezveze. Ujedno, los marketing i za samo takmicenje jer mahom bar ovde svi gledamo da se ogradimo od politike.......a ovakav ishod bi isao na ruku onima koji pljuju po ESC-u svake godine pricajuci kako je "sve ispolitizovano i namesteno".

Zato lepo - pobedi umetnica i svi mirni, svi zadovoljni (ili ok, vecina) :cool:

Ja se nadam da Ukrajina neće pobediti jer bi to bila jedna od vanserijskih nameštaljki. Televoting će odrati to svakako, ali mislim da od žirija ne dobiti toliko mnogo.

Što se nas tiče, u televotingu ćemo svakako biti na vrhu jer smo unikatni i već smo privukli pažnju, uz standardnu podršku dijaspore i Ex-YU zemalja to će biti odlično. Mislim da će i žiri gledati dobro na ovu pesmu, tako da kad se sve sabere predstoji nam visok plasman. Možda i pobeda, ko će znati.

Back