rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Ono sto je moj ukus svakako je Konstrakta u top 5, ali mislim da ce plasman biti izmedju 7. i 12. mesta. Ovo nije pesma koja moze da osvoji ziri, posebno clanove koji cene vokalne sposobnosti, ne ulazeci u kompletan nastup, a publika ce verovatno dati glasova dovoljno da budemo u top 10. Predzadnji nastup je svakako velika prednost. Mi cemo solidno proci, ali realno, nemam neke vece nade, iako bih silno voleo da gresim. Konstrakta je zaista posebna i sve najbolje joj zelim. Ove godine kao da smo na putu povatka u muzicki vrh ove manifestacije.

Evo odgledah deo njihove nepristrasne ocene, zapravo su veći deo diskusije posvetili političkim opredeljenjima Srba pa su zaključili da "Pro-ukrajinskih Srba ima jako malo" i naravno kukaju kako nismo uveli sankcije Rusiji.

Evo jedna porukica za OGAE Ukrajine:

Tacno, ovo mora da nam bude model i za dalje. Da svake godine "jako" gradimo pricu i da idemo sa visokim ambicijama. Svakako jeste uspeh proci u finale ali ne da se svake godine samo time zadovoljavamo.

Ove godine je sve bilo kako treba, a Konstrakta kao takva je samo slag na tortu. Necemo svake godine imati ovakvog predstavnika ali imamo potencijal da, na duze staze, saljemo jake pesme. A pokazali smo da i te kako znamo da izaberemo najbolje.

Pristup i motivacija su takodje deo uspeha. Uvek su bili.

Da li bi recimo Srbija uspela da pobedi Portugal u novembru da je Piksi otisao tamo, da oproste ljudi na izrazu, skinutih gaca? Ne, nego je rekao "Bolji smo od Portugala, idemo da ih pobedimo". I to je zvucalo smesno mnogim novinarima ali on ne da ih je pobedio, nego ih je oducio od fudbala. E to je to.

Ove godine smo postavili neki standard kog treba da se drzimo i u narednom periodu. Kad smo diskutovali ranije sta je potrebno da napravimo iskorak, nekoliko godina sam apostrofirao cinjenicu da moramo da izadjemo iz zone komfora i da rizikujemo, da budemo drugaciji. Ove godine smo bas to uradili i rezultat je vrlo ocigledan.

Pored toga, isto se pokazalo tacnim i ono sto je omikron pisao, oduvek je to i bilo tacno zapravo, a to je da se ne moze napraviti ozbiljan rezultat ako pesma nije hit ni u sopstvenoj drzavi. I to potpuno stoji Ove dve stvari su se savrseno poklopile sada.

Dakle, samo ovaj pristup da se nastavi i nece biti zime za nas. Ako ne pobedimo ove godine, vremenom ce doci, kao sto je dosla pobeda i 2007. nakon sto je Zeljku izmaklo prvo mesto samo tri godine pre toga. A tada smo mislili "sad smo u vrhu pa ko zna kad".

Ocekujem festu na PZE sledece godine svakako.

Konstrakta je sama zena rekla da ona nema neke vokalne sposobnosti i da je svesna da u ovoj pesmi nije na tome akcenat, vec se sve svodi na ceo koncept, ali ceo paket je toliko snazan i jak da to sto u pesmi nema nekog vokalnog umeca je nebitno skroz. Mi smo ove godine poslali umetnost. :)

Konstrakta je sama zena rekla da ona nema neke vokalne sposobnosti i da je svesna da u ovoj pesmi nije na tome akcenat, vec se sve svodi na ceo koncept, ali ceo paket je toliko snazan i jak da to sto u pesmi nema neke vokalnog umeca je nebitno skroz. Mi smo ove godine poslali umetnost. :)
Naravno, ovo je ceo paket, muzika, tekst, nastup, jednom recju umetnost u ovoj oblasti. U nekim drugim muzickim zanrovima isto imamo posebne zvezde koje sijaju, npr. Balasevic nije imao snazne vokalne sposobnosti i mnogi drugi, ali je ono sto su uradili je izuzetno i vecno.

Vazno je mobilisati komsije koji glasaju, ali i dijasporu, jer mislim da ovo nije nesto sto se njima svidja. Time bismo glasovima publike popravili plasman. Ja ceo dan zovem neke moje prijatelje i saljem im poruke. Mora da se radi na svim frontovima. ;)

Ja bih voleo da se jednom Estoncu na primer ovo jako svidi i da dobijemo konacno od njih nesto na televotingu. Namerno sam naveo Estoniju jer nam je nekako ona najdalja po poenima sto se tice svih zemalja na ESCu. Secam se 2000tih kada je i Andora ucestvovala. Andora i Estonija su nam najmanje davale poene na ovom takmicenju.

Na kraju mozda ona nasa mucenica sa Telegrafa ,sto je tamo u press centru, bude u pravu za Ujedinjeno Kraljevstvo da se tamo zna i da svi pricaju da ce on pobediti.

Back