rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Nisu ni 2014. bili u obavezi da prenose, pa su opet prenosili.
Znaci RTS ne bi ni prenosio ESC da kojim slucajem ne ucestvujemo.

Ma pustila bi EBU da RTS preskoči polufinala da postoji realno opravdanje poput dana žalosti, sad kad su oni prošli druga je priča.

Srpski nastup počinje snimanjem cveta na kom leži Luka tako da se cvet vidi ceo, po mom mišljenju previše udaljeno, tj. Luka se sve vreme vidi ceo kako leži i dolazi u krupan plan tek kada ustane da bi seo i rekao Halo i Samo mi se spava. Potom se kamera udaljava i scena se snima iz daleka dok moćna plava svetla trepere i snima se iz daljine sve dok Luka ne protrese glavom kao na PZE. On i plesači su na glavnoj sceni sve dok ne dođe drugo Halo, kada Luka stane na onaj uzaniji deo - most, koji povezuje glavnu binu sa onom malom kružnom. Na Halo, snima se iz visine, dok je LED pod crvene boje, a cvet obasjan belom, te na Game over se prikazuje Luka u krupnom planu. Potom scena ponovo postaje plava i izvode koreografiju sa rukama kao na PZE gde je Luka u sredini sa rukama podignutim uvis, a plesači bočno. Onda ide zombi ples, i kreće deo koji smo videli u rekapitulaciji sa ispisom reči na ekranu. Ostatak je sličan onom što smo videli, kamera se blago udaljava kada oni koračaju napred, dok kada kruže na samom kraju oko Luke na kružnoj sceni, scena se nakratko snima iz visine, tad je LED pod crvene boje. Nastup se završava scenom gde se beli reflektori ukrštaju i obasjavaju ih a na ekranu se drečavom zelenom bojom ispisuje ENEMY DEFEATED.

Srpski nastup počinje snimanjem cveta na kom leži Luka tako da se cvet vidi ceo, po mom mišljenju previše udaljeno
Ne mora to da bude loše...

Cvet je impresivno prelep i nekome ko ga nikada nije video daje wow efekat...
(Mi smo se malo navikli na taj prop...)

Da budem iskren, i očekivao sam ovakvu odluku, mada sam više mislio da će da ode na RTS 2 a ne 3, ali dobro.

Razumijem nezadovoljstvo publike, ali i ovaj potez donekle, jer nije isto kad privatna televizija pušta rijaliti (u kome će vjerovatno biti SVEGA u narednih par dana) ili neki tok-šou i kad javni servis kome građani plaćaju pretplatu to radi u ovakvim danima tugovanja (iako su dani žalosti prošli), pa bi im bilo neprimjereno (ovo gledam iz ugla RTS-a kako su vjerovatno razmišljali). Možda, da je Srbija u drugom polufinalu, išlo bi na drugom ako ne već na prvom programu, ali ovako su u fazonu, ako ne ide naše polufinale na 1 ili 2, ne mora ni drugo.

Poenta je da svakako spomenu na Dnevniku i najavama da se sele polufinala na RTS3 i onaj ko hoće da gleda, gledaće, teško da će neko reći e zato što je na 3, neću gledati. Svakako je hajp preslab, a i situacija je takva da ni ne može biti euforije za muzikom toliko trenutno.

Ako je došlo naređenje 'sa vrha', to bi bilo baš licemjerno prije svega zbog utakmice u četvrtak gdje se pjevalo i skandiralo za sve pare.

Što se glasova publike tiče, sigurno će biti dovoljno da se napravi top 10 i budu važeći rezultati. Ako je u Rumuniji to moguće i kad im je šer finala tipa 2%, može i u Srbiji biti.

Razumijem nezadovoljstvo publike, ali i ovaj potez donekle, jer nije isto kad privatna televizija pušta rijaliti (u kome će vjerovatno biti SVEGA u narednih par dana) ili neki tok-šou i kad javni servis kome građani plaćaju pretplatu to radi u ovakvim danima tugovanja (iako su dani žalosti prošli), pa bi im bilo neprimjereno (ovo gledam iz ugla RTS-a kako su vjerovatno razmišljali). Možda, da je Srbija u drugom polufinalu, išlo bi na drugom ako ne već na prvom programu, ali ovako su u fazonu, ako ne ide naše polufinale na 1 ili 2, ne mora ni drugo.

Poenta je da svakako spomenu na Dnevniku i najavama da se sele polufinala na RTS3 i onaj ko hoće da gleda, gledaće, teško da će neko reći e zato što je na 3, neću gledati. Svakako je hajp preslab, a i situacija je takva da ni ne može biti euforije za muzikom toliko trenutno.
Ok, ovo jeste istina, tačno je da RTS kao javni servis treba da bude pažljiviji od privatnih televizija...

I treba, a ne kao Pink da budu previse pristrasni.
Mene je strah da Srbija ne uprska na ovogodisnjoj Evroviziji po pitanju plasmana, pa da Srbija odustane (zna se po cijem nalogu) kao :hu: 2019. ili :tr: 2012. (ionako su to preCednikovi uzori i pajtasi).

Mene je strah da Srbija ne uprska na ovogodisnjoj Evroviziji po pitanju plasmana, pa da Srbija odustane (zna se po cijem nalogu) kao :hu: 2019. ili :tr: 2012. (ionako su to preCednikovi uzori i pajtasi).
Nema sanse da se to desi. Pa mislim da Duska ne bi to dozvolila.

Nece do toga doci uopste. Sta onda da kazu Letonci koji finale nisu videli jos od 2016?

RTS je strasno hteo da ucestvuje kad nas nije bilo 1993-2003. Ne bi nikako doslo do toga da zvalavi odjednom zabrani ESC jer je "previse gej".

Nece do toga doci uopste. Sta onda da kazu Letonci koji finale nisu videli jos od 2016?
Letonci nemaju ludake na vlasti.
RTS je strasno hteo da ucestvuje kad nas nije bilo 1993-2003. Ne bi nikako doslo do toga da zvalavi odjednom zabrani ESC jer je "previse gej".
Ovaj je po ludilu nadmasio i Milosevica, a zvalavi je za par decimala vise popularnosti u stanju da uradi ali bas sve.

Back