rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

To je najlakše, to svako može, linijom manjeg otpora, udri po žiriju, niz dlaku fanovima, ma "milina", a poenta je videti šta i kako, analizirati malo uzročno-posledične veze.. 😏😌

To je najlakše, to svako može, linijom manjeg otpora, udri po žiriju, niz dlaku fanovima, ma "milina", a poenta je videti šta i kako, analizirati malo uzročno-posledične veze.. 😏😌
lako, nek se poveća udeo publike u ukupnom glasanju. Moj predlog je 2:1 (publika kao do sada, a žiri 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 8)

takođe više smisla ima da govornici koji saopštavaju poene saopštavaju poene publike pošto je prava reč naroda te zemlje, a ne nekih 5 matorih "muzičara" u istoj sobi

Žiri i jeste zaslužio vređanje.
To nema veze samo sa ovom godinom, niti Lukom, čak bih rekao da smo mi ocenjeni sasvim OK u odnosu na to što smo prikazali. Ali njihovo glasanje iz godine u godine jeste upitno, tako da po pitanju žirija nešto mora da se uradi.

Meni se na trenutak učinila kao neloša ideja da iduće godine bude obrnuto tj. da uključe i žiri u polufinalima da skupa sa publikom u jednakom omjeru bodova izaberu finaliste, a da finale bude televote only i da isključivo publika izglasa pobjednika takmičenja...

Mislim, svaka od navedenih varijanti koje su se provlačile na forumu ima svoje prednosti i mane, teško će se naći pravi koncenzus ali jedno je sigurno a to je da će se do naredne godine definitivno nešto morati mijenjati jer je ovogodišnje nagruvavanje poenima Švedske kako je ne bi niko mogao prestići bilo previše očigledno i skandalozno svima (pošto se znalo da će Finac razvaliti na televotingu).

Prošle godine se desila ona blamčina kada je Azer uz pomoć žirija proguran do finala sa 0 (nula) bodova na televotingu pa su ove godine izbacili žiri iz polufinala, EBU ima dovoljno vremena da razmisli koje je najbolje rješenje za sistem glasanja u budućnosti a svjesni su i sami da se sada digla velika frka i da mnoge delegacije neće ćutati da sve ostane na istom, pokazali su da mogu biti fleksibilni i prilagođavati se/uvoditi novitete tako da će nekih izmjena biti a kojih - ostaje nam da vidimo. :p

Verujem da se glasovi publike saopštavaju na kraju i zbog toga da bi prosečnom gledaocu utisak bio da publika donosi odluku - što se baš pokazalo "tačno" ove godine 😂

Ako ne menjaju odnos, onda bi možda moglo na početku glasanja, žiri zbirno, a da se glasanje publike ne završi, već da se glasa i nakon žirija još nekih 20 minuta. Isto bi trajao program, možda i kraće 😃

Ne te švedske fore, bolje kako je sada.

Velika vecina clanova zirija je iz sfere zapadnjacke pop muzike. Zato mi uvek ispusimo. Kad bi ravnomernije bili zastupljeni muzicari iz razlicitih zanrova glasanje bi imalo vise smisla. Da je bila jos koja Blanca Paloma u ziriju prosle godine Konstrakta bi bolje prosla sigurno.

Ako na takmicenju imamo pop, rok, etno, elektro, rep muziku, a to ocenjuje ziri koji je 80% iz pop muzike jasno je koje ce se pesme uvek naci na vrhu i zasto uvek Svedska.

Verujem da se glasovi publike saopštavaju na kraju i zbog toga da bi prosečnom gledaocu utisak bio da publika donosi odluku - što se baš pokazalo "tačno" ove godine 😂

Ako ne menjaju odnos, onda bi možda moglo na početku glasanja, žiri zbirno, a da se glasanje publike ne završi, već da se glasa i nakon žirija još nekih 20 minuta. Isto bi trajao program, možda i kraće 😃

Pa oni očito misle da je glasanje žirija nepredvidije od glasanja publike.

Isto sam za to da se RTS poveže sa nacionalnim emiterima iz ovih okolnih zemalja poput Bugarske, Grčke (pa i Kipra, što da ne), Moldavije, Rumunije u cilju razmjene žiri poena, sa svima njima dijelimo manje-više sličan kulturno-istorijski krug i mentalitete, skoro svi navedeni nas podržavaju po pitanju statusa tzv. Kosova a svi od tog potencijalnog dogovora možemo profitirati no pogotovo mi u slučaju da se Makedonci i Crnogorci ne planiraju još vraćati...

Nećemo se lagati - ovo je itekako prljava igra i mi moramo zaigrati taktički ako već mislimo ostvarivati neke zapaženije rezultate a ne da ližemo dno žiri tabela iz godine u godinu, ukoliko Skandinavci mogu bez imalo srama da se časte svake godine što ne bi mogli i mi Balkanci, ne moraju to biti najviši bodovi ali tako po 4-5 u prosjeku čisto da ispoštujemo jedni druge...

Svima nam je jasno da su Grci prethodne 2 godine imali dil sa Bugarima, Moldavcima i Rumunima (Kipar se logično podrazumijeva) pa su u finalu žiri glasovi iz svake od tih zemalja izgledali bukvalno k'o da su prepisivali jedni od drugih (izuzetak je što su Bugari ispali prošle a Rumuni pretprošle godine), s obzirom da je samo Moldavija sada bila u finalu a Rumunija i Grčka ispale (Bugarska svakako nije ni učestvovala) pa je razmjena izostala, stvar je u tome što se mi nemamo više ni na koga osloniti, Hrvatska je promjenljivog karaktera a na Slovence svakako nikad nismo ni mogli računati. :censored:

U prevodu znaci bice nas i 2024?

Ne mogu da verujem da su me neki ovde naterali da ponovo strepim po pitanji ucesca Srbije na ESC...

Zoi 🥰

FwtYAVrWwAEfbO6

Back