rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

fun fact: Nina je bila u 2011.

Iskreno mislim da najnebitnija naša pesma na ESC, iako je solidno prošla.
Na primer moji roditelji koji ono ne prate toliko ESC, Nine se bas secaju, ali zato Sanje kada je isla na ESC prvi put se uopste ne secaju..

Pa kad se udala za čoveka koga su dugo zvali "pola čovek-pola evrosong". Sećam se specijalne emisije iz Baku-a nakon Evrovizije 2012, kada je Željko bio pitan da li bi se možda ponovo okušao na Evroviziji, ona kao da ga je preduhitrila i rekla: kao pevač više ne, a on se složio i rekao da bi voleo još neku pesmu da napravi za Evroviziju. Ali Jovana je baš je bila u elementu - dosta je više - i Aleksandra Radović ti se smeje!!! :cautious:

Mnogo volim Aleksandrine pesme, ali umesto sto se tad smejala, bolje da je bila skupila hrabrosti i prijavila se neki put.

Aleksandra mi je gora od Nikolićke sigurno.

https://24sedam.rs/showbiz/vesti/201596/bojana-stamenov-o-pobedniku-luke-blacku/vest

Bilo je par kompozicija gde je bilo melodije i teksta, ova Kristinina (Kovač) mala je bila slatka, taj Tejlor Svift momenat, to mi je bilo super, ali nešto drugo se verovatno tražilo ove godine čim je pobedio Luke Black. Nije mi malo jasna pesma, ne mogu da kažem ni da mi se sviđa ni da mi se ne sviđa. Nejasno mi je za većinu kompozicija kako su uopšte dospele u takmičenje za "Pesmu za Evroviziju".
Od svega što sam čula, pošto sam ja žena koja je pevačica, ostala mi je ta Kristinina mala i "Nedostupan" od Borisa Subotića mi je privukao pažnju. Filip Baloš mi se takođe svideo, mislim da bi on možda bolje prošao na Evroviziji i zbog scenskog nastupa, a i bilo mi je jasno šta peva. Za 70 posto pesama nisam razumela šta pevaju - rekla je Bojana za 24sedam
Ali Bože moj, tako je kako je, svakako uvek će naš izvođač imati moju podršku jer sam neko ko je tamo bio, prošao kroz sve to i znam kako to izgleda.

Nasa estrada je tako glasno glupa...
Topalko koji zahteva od RTS-a da nam svima objasni sta je poenta pesme lol, ae bre lice, pokri se po usima
Milica Todorovic koja kaze da su se takmicili sve sami cudaci, a favorit joj bio "neki melez" Dzipsii.

Konstrakta je prihvacena jer ispunjava patrijarhalni obrazac.

Majka dvoje dece koja je plus i vernik i ide kod patrijarha, kucni savet, obicna zena iz naroda plus je pesma duhovita a mi smo duhovit narod i to prolazi.

Scenario da osoba poput Balosa, Dzipsija, Luke i sl ima takvu podrsku ne postoji. Ili zapravo većina tog alternativnijeg zvuka.

Jedino mozda Buc Kesidi bi mogao da ima opstenarodnu podrsku jer bi ih taj meki rok podsetio na njihovu šugavu jugoslovensku mladost i kako se sada vracaju te njihove "prave vrednosti". Lol

Olivera i Anja Rogljić koje se blize sezdesetoj godini bolje razumeju moderne trendove nego ove neke osobe u dvadesetim i tridesetim.

Dobar deo estradne totalno autistican, oni dalje od Lepe Brene i Cece nisu ni videli ni culi.

Bunice se neko vreme i onda ce se navici i njima samima ce dosaditi. Zato je reprezentacija i bitna, i ako PZE ne propadne ako skinu Olju, vremenom cemo doci do toga.

Ovo vreme u Srbiji me tako podseca na radnju iz og americkog QaF. Taman kasnimo nekih 20 godina.

Back