Da nastupamo u drugom polufinalu, Luka bi 'ladno mogao konkurisati i za prvo mjesto u istom s obzirom da je velika većina pjesama raspad sistema a prolazak bi se svakako podrazumijevao, u ovom slučaju mislim da svakako idemo dalje i ne dovodim u pitanje kvalifikaciju samo što naravno nikom nije svejedno jer je opaka konkurencija... Iako smo zbog ogromnog boost-a i kod nas do tad neviđenog hajpa koji je pratio Konstraktu prošle godine od Beograda do Torina svi bili ubjeđeni da je sigurni finalista ali sve dok nas nisu prozvali kao posljednje duša nam je bila u nosu, ko kaže da je bio ''lagan'' taj laže!
Irska, Letonija i Malta nema teoretske šanse da skupe više na televotingu od nas, isto čisto sumnjam i za Holandiju i Švajcarsku da će se proslaviti (ovim sistemom su svakako jedne od najosakaćenijih) a to je već 5 potencijalnih zemalja koje bi mogle ispasti, Azerbejdžan i Izrael mi iz nekog razloga sve više vuku na flop iako pjesme još nisu izašle a i Hrvatska bi trebala biti ispod nas tako da bi Crni Luk baš morao sam sebi pucati u nogu u live-u pa da ispuši u konkurenciji od 15 država od kojih 10 ide dalje!
Jeste tačno da smo i 2013. i 2017. godine imali masu dijasporskih država sa nama u grupi pa flopnuli, ali kao prvo Moje 3 su se samouništile onim nakaznim stajlingom koji je bio genocid za oči (da su sačuvale kostime sa Beosonga vjerovatno bi bile u finalu), dok je Tijana sa bazičnom pjesmom na engleskom koja je prva nastupila bila gotovo neprimjetna pa otud 12 samo od publike iz Švajcarske (da je nastupila nešto kasnije kontam da bi se provukla no nebitno).
Mi svakako imamo te maksimalne dijasporske glasove od Hrvatske i Švajcarske ma šta god poslali, s tim što bi u slučaju da idu tipa Zejna ili Princ mogli samo na njih da računamo kao siguricu a od ostatka manje-više da se oprostimo dok u ovom slučaju pruža nam se mogućnost da dobijemo lijepe bodove i od drugih random država (kao što je Konstry lani zakucala sa 12-icama od Češke do Gruzije), imam osjećaj da će se ''Samo mi se spava'' Skandinavcima baš svidjeti jer vidim da ga dosta Finci hvale u komentarima al' otom-potom, biće to sve dobro!