rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Helo, ljudi, da se ne igramo političke i svake druge ... ičke korektnosti, Luka zvuči kao pokvarena kineska igračka, užasno peva, može da se izvlači na foru da je to koncept - šaputanja, ali ovo niti je ubedljivo vokalno, a o scenskom nastupu i da ne govorimo, kakva su ono mlataranja rukama kao da muvopičem rasteruje malarične komarce, ona trzanja, krajnja feminiziranost koju potencira u pokretima, a koja je odbojna. Nemam nameru da se igram liberalnog - neodžender populizma i kvazitolerancije, na sceni se feminiziranost "ne prima" , meni lično ne smeta, ali ovo je takmičenje, sve to na sceni može da se maskira nastupom i da mu nađu neki adekvatan bekvokal jer ovo ne zvuči kako treba zbog da hebeš ga ... netalenta. U budućnosti može da se bavi produkcijom, komponovanjem, čime god, od ovoga se leba neće najesti. Jedino što mi se dopada jeste zum na faci i zaista deluje kao vrlo lep momak, sorry, kom se ne sviđa nek preskoči ili zaobiđe. Ja mu držim fige, taj nastup može da se dotera, uobliči, pesma ima fanove, ali ovo nije dobro - ni za ove abitne predevrovizijske fan žuraje, sasvim jasno naspram Kerija ( ako dobro transliterovah), koji ubija od harizme. Pevač mora da peva. Makar solidno. Tačka.

Da. Smesno mi je sto je trazio pomoc zbog ove reci. Ocekivala sam neku recenicu vise.
Mislim da je to bila priprema za onaj live intervju sa Špancima što je kačio Miloš lol

"She is my crush!" 😍

(Može Irac 😆
Blago geeky; ume efikasno da iskomunicira problem; deluje dovoljno fan da istrpi Lukine demone i trnje lol)

Mislim da je to bila priprema za onaj live intervju sa Špancima što je kačio Miloš lol

"She is my crush!" 😍

(Može Irac 😆
Blago geeky; ume efikasno da iskomunicira problem; deluje dovoljno fan da istrpi Lukine demone i trnje lol)
Taj intervju mi promakao 😱

Slažem se po pitanju nekih stvari sa Brljavom, ali isto vjerujem da će nastup i koreografija da budu isplanirani do detalja te da će i zvučati i izgledati dovoljno ubjedljivo na telki, bilo sa pratećim ili da će on da 'da gas' u pjevanju.

Jeste da su ovo samo pred-zabave, ali čak i tu neki budu dominantni a nekima se nazire neka klimavost, kao našoj Tijani onomad (i dalje mi krivo što je ispala)

Tema počela da liči na botovanje da se srpski predstavnik povuče sa ESC.
Da je sinoć valjalo, nije, ali ne mislim ni da je pevanje od presudnog značaja. Posle Netinog falš kokodakanja u polufinalu, očajavati zbog pevanja je trošenje energije.

I dosta smo se igrali, sad je vreme za rad. Luki da se sprema za nastup, nama da probamo da pronadjemo glasača više. Ko misli da Luka nije toga vredan, želim mu da uživa u omiljenim pesmama ovogodišnjeg Eurosonga i kao psiholog poručujem da pesimizam nije efikasan odbrambeni mehanizam već karta za depresiju.

Ma skroz je razumljivo da se ljudima ne dopada pesma, zamisao, ili da neko ne simpatiše Luku - pošteno i legitimno, ali stvarno ne kapiram većinu ovih zamerki i to prvenstveno zato što smo NASTUP ČULI I VIDELI u prenosu uživo na PzE. Ideja ostaje ista, on kaže da će sve biti vizuelno grandioniznije i u skladu sa scenom tamo, prema tome ne razumem zašto se očekuje da se isti, ili približni vizuelni momenat dobije u nekom madridskom klubu?

Pritom, pesma je skoro pa spoken word, a on se na ovim nastupima cima i kreće više nego na PzE. Može da briljira na ovim žurkama i onda da ga 9. spuca trema i izmekeće pesmu. Ja ne vidim neku prevaru u tom smislu, jer se nastup u startu oslanjao na pričanje priče i vizuelni deo. Da li je mogao sinoć bolje da otpeva? Verovatno da jeste da se manje kretao, ali onda bi se statičan nastup ovde doživeo kao nemanje harizme, fikus, nova Tijana i sl.

Sinoć je bio najopušteniji, meni se to dopalo, jer konstantno ističe kako mu takav momenat fali, što zbog neiskustva, što zbog činjenice da je takav karakter.
U smislu celokupnog nastupa, ovaj je iza i švedskog i onog u Tel Avivu, iako je svaki od tih nastupa (meni) bio u rangu slobodne interpretacije onog izvornog.

Ma on se na sceni ponasa kao Doris Bizetic sto ce mu biti ogroman problem ako bude hteo ovde da gradi neku karijeru jer je ovo konzervativna sredina i taj nivo fem nastupa ovde nece proci

ALI sto se nastupa na ESC tice tu ce sve biti dosta utegnuto i upeglano tako da ja ocekujem da to bude dosta bolja verzija onoga sa PZE.

On je u jednom intervjuu rekao u Madridu da jos nije uspeo da uradi sto zeli ali da je nastup veliki upgrade u odnosu na PZE sa mnogo vise elementa i slojeva jer sad ima pare koje nije imao za PZE.

Nesto i ne verujem da mu je plan da gradi karijeru ovde, ali ako bi uspeo da se probije kao autor bilo bi sjajno.

Meni on lici na Milicu Pavlovic sa pocetka karijere koja se isto tako bacakala na sve strane, dosta je bila neartikulisana.

Verujem da ce ga RTS tim utegnuti, ovo vise govorim zbog neke njegove buduce karijere.

Tako se i Sanja bacakala kao nenormalna pa je RTS utegao za ESC.

Ali svejedno meni je drago da nas bas neko ovakav predstavlja.

Pozdravili te Džim Morison kao preteča, pa Dejvid Bouvi iz glam rok perioda, Majkl Džekson, novi romantičari sa Boj Džordžom, šminkeri sa Oliverom Mandićem, Igi Pop, film Velvet Goldmine, pa Harry Styles i Sam Smith 😆

I sigurno sam pola zaboravila lol
Upravo! Ikone. Jos se Rudolph Valentino sminkao.

Žao mi je da vas obavestim, ali ljudi kojima smetaju feminizirani muškarci podsvesno mrze žene.

Žene koje poseduju određene ,,muške” kvalitete, crte ličnosti i interesovanja ne uživaju ni približnu osudu kao muškarci koji poseduju određene ,,ženske” kvalitete i razlog zašto je to tako je zato što živimo u patrijarhalnom društvu. Pozitivno je ako žena prikazuje neke muške kvalitete jer je želja da se bude kao muškarac nešto ka čemu treba težiti, dok su ženski kvaliteti nepoželjni kako kod muškaraca, tako i kod samih žena, jer se asociraju i izjednačavaju sa slabošću i nekakvom subverzijom statusa kvo i društvene hijerarhije.

Posebno mi je žalosno kada vidim žensku osobu koja se žali kako joj smetaju feminizirani muškarci, iz razloga koje sam već naveo. Takvim ljudima bih preporučio da se zapitaju da li stvarno ima nečeg lošeg ili pogrešnog u tome da je neko feminiziran muškarac ili su prosto do te mere indoktrinirani od strane društva da ni ne prepoznaju svesno niti preispituju sopstvene stavove.

Feminizirani muškarci su skroz okej i ja vas volim i poštujem ❤️

Kao proslog puta kad sam rekao, feminiziranost na ESCu moze biti samo ogroman plus, i to uglavnom dobro prolazi. I to sto on to potencira oko ESCa je sasvim okej. Sa druge strane, takvo ponasanje ce u domacoj publici izazvati gadjenje i pljuvanje…al bas ga briga, covek zivi u Londonu, okrenut je zapadu, mislim da njega zivot i karijera u Srbiji ne zanimaju.

Žao mi je da vas obavestim, ali ljudi kojima smetaju feminizirani muškarci podsvesno mrze žene.

Žene koje poseduju određene ,,muške” kvalitete, crte ličnosti i interesovanja ne uživaju ni približnu osudu kao muškarci koji poseduju određene ,,ženske” kvalitete i razlog zašto je to tako je zato što živimo u patrijarhalnom društvu. Pozitivno je ako žena prikazuje neke muške kvalitete jer je želja da se bude kao muškarac nešto ka čemu treba težiti, dok su ženski kvaliteti nepoželjni kako kod muškaraca, tako i kod samih žena, jer se asociraju i izjednačavaju sa slabošću i nekakvom subverzijom statusa kvo i društvene hijerarhije.

Posebno mi je žalosno kada vidim žensku osobu koja se žali kako joj smetaju feminizirani muškarci, iz razloga koje sam već naveo. Takvim ljudima bih preporučio da se zapitaju da li stvarno ima nečeg lošeg ili pogrešnog u tome da je neko feminiziran muškarac ili su prosto do te mere indoktrinirani od strane društva da ni ne prepoznaju svesno niti preispituju sopstvene stavove.

Feminizirani muškarci su skroz okej i ja vas volim i poštujem ❤️
Opet kazem, nemam nista protiv njih kao osobe, ali ako se ponasaju onako kako se ponasa proslogodisnji izraelski predstavnik (nevaspitano i bezobrazno), onda to daje utisak da bude degutantno i preterano.

Kao proslog puta kad sam rekao, feminiziranost na ESCu moze biti samo ogroman plus, i to uglavnom dobro prolazi. I to sto on to potencira oko ESCa je sasvim okej. Sa druge strane, takvo ponasanje ce u domacoj publici izazvati gadjenje i pljuvanje…al bas ga briga, covek zivi u Londonu, okrenut je zapadu, mislim da njega zivot i karijera u Srbiji ne zanimaju.
Luka je dobar, talentovan i lepo vaspitan momak. Njegov govor, pokreti, stil su njegova stvar. Neka se ti domaći primitivci što pre navikavaju na različitost, ili neka idu negde u šumu ili pećinu. Neće se život i vreme meriti prema njihovim dogmatskim nazorima.

Mada koliko god podrzavao naseg predstavnika, fascinantno mi je koliko covek sada uziva u svim ovim evrovizijskim dogadjajima, a do pre neku godinu, sve najgore i o RTSu, i o Evroviziji, kao najvecem muzickom tresu i cirkusu. E sada je pitanje? Kada je luka bio iskren? Tada, pa se sada folira ulaskom u ovaj po njemu cirkus…ili je sada iskren, a tada zbog nekih licnih neuspeha, je dobio odredjene komplekse pa je pljuvao po ESCu…

Back