rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Upravo tako, oni su bili tu isključivo zbog glasova dijaspore i komšija, a Luka je ušao na viralne liste u skoro svim državama, što se do prošle godine nije dešavalo kad su u pitanju naši predstavnici. Bez obzira na rezultat ostaće upamćen i slušan sa pesmom koja ima potencijal da postane viralna.

A šta je to toliko lošije kod Lukine pesme i u njegovom nastupu od 16 drugih pesama, pošto vidim da mu se predvidja u najboljem slučaju 17 mesto?

Volela bih da mi neko napiše poimence 15 zemalja i šta su prednosti u odnosu na srpsku pesmu.
Kod nas je njegovo pevanje, ali zar su drugi idealni? Zar zaista mislite da ima 15 boljih. Ja ne vidim.

Kad smo kod čuvene primedbe da se ne čuje, pa da li ste nekada pričali sa pospanim čovekom? Da li je jasan i glasan ili ga jedva čujete? Nikad vas nisu probudili i rekli da mumlate. Luka je odabrao je pesmu o deprisiji,a depresiju odlikuje upravo onaj tonalitet i razgovetnost kakvu Luka ima u pesmi. Onaj ko misli da da Samo mi se spava treba da se peva punim glasom, sa osmehom na licu, naglašavanjem svakog glasa, me podseća na one koji smatraju da je na tužnim dogadjajima primereno veselje. Žiri koji ima i gram mozga, valjda gleda i da li je uverljivo preneto raspoloženje o kom se peva, ali ne uzdam se ja previše u žiri.

Ili je samo nas nekolicina čula one aplauze i ovacije u dvorani dok je Luka izvodio pesmu. Ili sam umislila da je publika , nakon Game Over, kolektivno uzviknula bitch? Zašto je teško priznati da smo zapaženi u Liverpulu i zašto mislimo da se publika koja gleda prenos razlikuje baš toliko pa za nas neće glasati niko?

Zašto više verujete kladionicama nego onima iz dvorane u Liverpulu? Zato što kladionice dobro pogadjaju pobednike?A šta je sa ostatkom tabele?. Kakav su plasman prognozirali Moldaviji prošle godine?

I kako smo došli , da ja kao Egretovac ubedjume da je Luka odličan predstavnik na ESC i to na forumu koji je pre manje od 3 meseca rekao ovo

Mene je jako razočaralo kadriranje narocito drugog dela pesme i njegovo šaputanje, što sam već i naveo, tako da od utorka su mi sve nade potopljene, do tada sam bio prilično bezbrižan i očekivao top 15, čak i neko 9-10 mesto. Navodno apgrejdovano ali pričajte vi šta hoćete, na Beoviziji mi je sve bilo daleko bolje. Podbacio je jbg

Za kadriranje je Duška pričala da nije ispoštovano sve što je vežbano i dogovoreno na probama...
Baš je bila razočarana...
(i zvukom, i nekim steadicamom kog ja iskreno nisam ni primetila)

Nastup je skroz dobar ali....svi se trude lol

Ja ne znam ima li medju ovih 26 finalista ijedan nastup da je los

Svi ginu, cak i kad je pedma slabija ili pevanje mess kao kod UK nastup kida.

EDIT: doduse Estonija ima los nastup a Kipar meh

Posle našeg finala, s kim god sam pričala kadriranje niko nije spomenuo. Glavna primedba je bila da ga nisu razumeli i što je pevao na engleskom. Ali, to su naši koji ne mogu da glasaju. Zato se pesma svidela ćerkama prijateljice iz Nemačke koja ne razumeju srpski.

Ali, zašto je za Luku fatalno što je pevački podbacio, a nije Fincu koji po meni ima pevački lakšu pesmu?

Ja ne znam ima li medju ovih 26 finalista ijedan nastup da je los
Screenshot-20230512-204326-You-Tube.jpg

Ma nismo imali bolje ove godine i to je to, Baloš bi možda bio bolji izbor jer je pesma pevljivija i on je bolji vokal, ali ništa spektakularno se ne bi ni sa njim desilo. Pesme su sve bile ok, priče da nikad bolju selekciju nismo imali su bile zaista van pameti, ništa nije odskakalo od proseka. Da nije bilo Blondi Perović i Zayne Chanel bilo bi dosadno i za polemisanje.
Selekcija jeste bila odlicna jer smo imali veliki izbor, bar 5 pesama je moglo lagano da se posalje na ESC. Evrovizijski rezultat je tu manje bitan, jer on zavisi i od ostalih faktora. Nema smisla da se meri uspeh festivala direktno sa uspehom na ESC.
Stojim iza toga da je PZE 23 postao afirmisan festival i da ce u buducnosti privuci jos vecu paznju zainteresovanih i da ce se dobar rezultat desiti pre ili kasnije.

Ma u drugom polufinalu su se skoro svi lose culi ili su zamaskirani sa brdo pratecih pozadinskih zvukova.

A o tom licimerju kada se govori o vokalnim mogućnostima mi je tek muka. Finac i Hrvati su oličenje Pavarotija inače, o Bejbi i Britanki da ne govorim. Benjamin Ingrosso iscvili 3 minuta na sceni 2018. i završi na 2. mestu kod žirija. Pametnom dosta.

Za kadriranje je Duška pričala da nije ispoštovano sve što je vežbano i dogovoreno na probama...
Baš je bila razočarana...
(i zvukom, i nekim steadicamom kog ja iskreno nisam ni primetila)
Mislim da je to za kameru što se vidi mislila na kamermana koji se desno vidi kod dela "This all ends now", to sam primetio odmah u liveu baš se vidi

Back