Šta to znači mahač zastavom? Nije toliko važno da li je ispred ili iza, bitno da je zastava tu, jedino što se primetilo je da je nekako brzo protrčao, kao da se stidi publike ili čega već, dok su se drugi više radovali i malo bolje "pozirali".
Pominjao je često da ga dotiče globalna bol, i jednom samo negde da nije neko ko imače maše zastavom...
To smo i videli u praksi na pre-partiju iz Izraela...
Da ne citiram svoj tadašnji post (čini mi se da nije dozvoljeno citirati sebe), u svim ostalim situacijama u Izraelu je bio najveća zvezda (bukvalno su svi pored njega delovali kao osnovci), dok se na slici sa zastavama (sa Hrvatima i Slovencima) sakrio iza tih zastava (čim je trebalo da se maše zastavom odjednom je bio nevidljiv

).
Luka jeste predstavnik Srbije, ali je u svemu mnogo univerzalniji
To se vidi i u činjenici da smo ove godine imali u timu Slovence kao igrače, Libanca i Engleza kao producente, Britanca pakistanskog porekla kao scenografa, Britanca kineskog porekla kao menadžera, i Španca za grafiku...
Luka je pre svega građanin sveta

(A čini mi se i većina umetnika s tog predstavljanja, sumnjam da su slučajno svi krili zastave iza sebe...
Lično sam ubeđena da bi i Luka sakrio zastavu iza sebe da nije bilo tužnih dešavanja početkom meseca...
Kao i da ne bismo čuli izjave ljubavi prema Srbiji i zahvaljivanje Srbiji na kraju nastupa...
Izjavio je u nekoliko intervjua posle masakra da mu je tada domaća bol bila bliža i važnija od globalne boli...
Pretpostavljam i da mu je nelagodnost prilikom mahanja zastavom bila razlog da tako protrči...)