rs Srbija 2024: Teya Dora - Ramonda

Status
Not open for further replies.
Što je najgore nije ni toliko, samo što fanovi roka uglavnom (99%) slušaju strani rok. Evo Ramštajn napunio arenu u rekordnom roku.

Samo iz nekog razloga ne postoji bend koji želi da se komercijalizuje već svi guraju neki pankerski zastareli fazon koji je dobar za KST, Zappu i Arsenal fest i ništa van toga.
Ekv je najbolji bend svih vremena u Jugoslaviji bio(i jos uvek je), VIS Idoli su ti najbolji band novog talasa svih vremena ovde, Goblini jedini pravi, ali i najbolji pank i pank-rok bend u Jugoslaviji, svi ovi bendovi su ovde zasnovani i dolaze dakle konkretno iz SRBIJE, imas i brejkerse, realnoo, s obzirom kako danas izgleda naša muzička scena i šta mladi slušaju danas, od koga je, realno i dostaa jee... :D

Bukvalno se može napraviti film(mislim da već i jeste) muzika u našoj zemlji Srbiji, Hrvatskoj...(Jugoslaviji) nekadaa VS. muzika ovde SADA...

Bukvalno od nekog više po zvuku američkog i britanskog vajba, došli smo do bugarskog vajba, a to se održava i na kvalitet života, od britanskog, nemačkog, američkog standarda pre više decenija, došli smo ladno do bugarskog/grčko/rumunske muzike(standarda).... ja to tako nekako povezujem, kada se raspala naša zemlja, umrla je i raspala se i kultura nažalost :(

Treba progutati jos deset 18ih mesta dok se tako nesto opet ne pojavu.
Ja se sećam da smo pre Sanje Vučić pričali da Srbija ako uđe u finale ne može da ide ispod TOP 15. Uverili smo se da je i TOP 15 teško dostižan.

Sada se priča kako eto ne možemo da ispadnemo jer je samo televoting u pf. Itekako možemo i itekako hoćemo uskoro. Možda već sledeće godine ako se nešto dramatično ne promeni u pristupu RTS, a neće jer oni slave i jedu i piju.

Mislim da se razumemo meni je garažni alt rok topina, Keni odličan bend, ali mislim da su i oni sami svesni da im je PZE bila čista promicija.

Ne postoji tu ambicija da neko izađe van te prizme.

Pa slušali bi i domaći rok da nije toliko outdated, produkcijski su pesme uglavnom katastrofa.
Pa i ne baš... problem je što medijski ta vrsta muzike nije forsirana kao nekada, jer si nekada na apsolutno svakoj radio stanici i tv stanici imao emisije o rokenrolu, imao tu vrstu muzike, danas samo seljana i trešerana na televiziji i radio stanicama, mediji su tu najviše krivi.

Jednostavno kao i u politici na izborima, biraš ono što ti se servira, ako ti svi apsolutno serviraju šund i folk kao jedinu vrstu muzike, ljudi će slušati folk, ako ti serviraju rok, ti ćeš slušati rok.. pa i ta Konstrakta nije postalla velika i cenjena ovde ne zato što je užasna i loša, već zato što je manje komercijalna i što izgleda normalno pristojno, što se ne gura da gostuje na pinku, u grandovim emisijama, što ne snima za IDJ videos i ostale treš televizije i produkcije logično..

Dakle jedeš to što ti se servira, kada bi po ceo dan puštali na televiziji i radiu EKV, Idole deca bi to slušali i dan danas, ne postoji zastare muzika, muzika se moras shvatiti deli isključivo na dobru i lošu, ne postoji muzika koju je vreme pregazilo, pesma "Krug" od EKV zvuči dobro i dan danas u 21.veku u 2024.godini.............kvalitet se jednostavno oseti, ili pesma ima kvaliteta, ili ga nema i to je to...

@omikron Nije tačno da to "ne uspeva kod nas" to su floskule samoo, kako je to "uspevalo kod nas nekada" a sada šatro to više "ne uspeva" hmm??
Inače neki rokeri, ili kvazi rokeri su u Srbiji i Hrvatskoj i napravili turobo folk štaviše, toliko o tome, kao što danas imaš "repere" koji nisu reperi nego narodnjaci, reper je Marčelo, to je jedini reper koji zaista postoji u našoj zemlji, kao u Bosni Edo Maajka... toliko...

Dobro Švajcarska je bogata ali imao si siromašne zemlje visoko, računajući i samu Srbiju pre dve godine lol

Ali ono što je meni neverpovatno u njihovom sirotinjskom kukumavkanju je da se na pze potroši oko 350 hiljada evra, a kada nije bilo PZE nego interni izbor oni nisu te pare ulagali u nastup, nego opet ih pojede mrak.

Ne može se ovako sirotinjski voditi projekat, bukvalno ubijaju svaku želju za učestvovanjem.

Jos debatuju da li mi treba sledece godine da pratimo trendove i posaljemo nesto kao Irska ili treba da ostanemo svoji dostojanstevni, a oni nastup kao Irski ne bi bili sposobni napraviti da im zivot od toga zavisi

Jos debatuju da li mi treba sledece godine da pratimo trendove i posaljemo nesto kao Irska ili treba da ostanemo svoji dostojanstevni,
Oni debatuju da li da budemo šesto mesto ili sedamnesto lol

wow to mi je super.

"žao mi je što su moji a ne javni servis nekog našeg neprijatelja, ko je njih poznavao ni pakao mu neće teško pasti"

kao da li treba da pošaljemo pesmu o kojoj priča cela Evropa i svet i završi na šestom mestu ili da pošaljemo Mariju Serdar da nariče 3 minuta i dobije siću od komšija i dijaspore ali da budemo dostojanstveni

o bože kakva dilema

Rok nama nije blizak žanr. Kao bluz. I kad je bio u fokusu 80-ih mešao se sa folkom.

Kakve veze EKV,Riblja Čorba,Kerber,Električni orgazam imaju veze sa folkom?

Rok je 80ih bio jak,pa i 90ih je bilo nekoliko dobrih rok bendova u Srbiji.

Status
Not open for further replies.
Back