rs Srbija 2024: Teya Dora - Ramonda

Status
Not open for further replies.
Ja sam iskreno definitivno posle svega pročitanog za Desingericu, mislim da ovaj forum zaslužuje, ali i RTS njega, mi kao gradjani ove zemlje kao sto na izborima zasluzujemo upravo vlast onakvu kakvi smo mi sami, tako isto smatram da bolje od toga mi prosto i ne zaslužujemo, za nas je i Ivana Peters bukvalno Ejmi Vajnhaus lično, o Goblinima ili drugim kultnim i izuzetno kvalitetnim bendovima da i ne govorim.

Uostalom, Srbija nikada nije bila poslednja na Evroviziji, a nikada nije ni dobila nula poena na Evroviziji(nebitno da li finalu, ili polufinalu), smatram da treba jednom i to probati, zato ako mene pitate ja sam za ovo: Desingerica i Barbara u duetu, a pesmu da im napravi Vesna Vukelić Vendi! ;)

Ono što bi mi fanovi trebali promeniti je da zauzmemo kritički stav od samog početka, od konkursa još 😂... a ne ,,Bravo RTS", ,,Super RTS, ovo je dobro..!" i td...da prekinemo da lobiramo za bilo koga na PZE pa da vidimo šta će da se desi...!

Ja sam iskreno definitivno posle svega pročitanog za Desingericu, mislim da ovaj forum zaslužuje, ali i RTS njega, mi kao gradjani ove zemlje kao sto na izborima zasluzujemo upravo vlast onakvu kakvi smo mi sami, tako isto smatram da bolje od toga mi prosto i ne zaslužujemo, za nas je i Ivana Peters bukvalno Ejmi Vajnhaus lično, o Goblinima ili drugim kultnim i izuzetno kvalitetnim bendovima da i ne govorim.

Uostalom, Srbija nikada nije bila poslednja na Evroviziji, a nikada nije ni dobila nula poena na Evroviziji(nebitno da li finalu, ili polufinalu), smatram da treba jednom i to probati, zato ako mene pitate ja sam za ovo: Desingerica i Barbara u duetu, a pesmu da im napravi Vesna Vukelić Vendi! ;)
Iskopaj Betovena iz groba, pa ga posalji na Evroviziju.

@Nemanja97

Pored lošeg muzičkog ukusa, smatram da je veliki problem ljudi koji i lobiraju za to koga treba poslati upravo i ovo što si ti napisao, a to je svakako "ejdžizam", pevačica koja je izmedju ostalog i tebi omiljena je po godinama mladja od pevača koje ja predlažem i kakav žanr nikada nismo probali, a nekada i prolazi solidno čak i na ESC, pa ja nisam opet pisao takve neumesne komentare na račun tvoje omiljene pevačice i bio ciničan rekavši "Nemanja, iskopaj Betovena iz groba"..

One nisu imale toliki broj pregleda zato što su ljudi glasali za njih i zato što su napravili neki uspeh na Evroviziji(naprotiv glasali su samo Srbi, Crnogorci, Makedonci...), već zato što su u tom trenutku bile popularne u Srbiji i medju našim gasterbajterima, koji objektivno slušaju zaista tu vrstu muzike.
Dakle da su tu istu pesmu pevale lupam Frajle, one bi imale te godine milion pregleda možda i manje, one nisu bile 15.mesto i dobili te neke glasove od dijaspore zato što imaju nestvarno dobru pesmu te godine, već zato što su imale folk hit godinu-dve ranije, dakle te preglede su nabijali naši ljudi, nisu sigurno tu pesmu na youtube i spot i nastup gledali ljudi sa Islanda, Češke, ili Jermenije....
Čoveče čitaš li o čemu ja pišem? Kažem da im je se kod nas popularnost povećala zbog Evrovizije, i savršeno znam da su im naši ljudi gruvali preglede, jer i pričam o hajpu koji su stvorile kod nas, ne moraš da mi objašnjaš.

Što se glasova dijaspore tiče, meni je jedino 0 iz Švedske u pf kritična, tose baš nisam nado. Mislio sam biće bar 4.

U finalu su petice iz Švice i Austrije skroz na mjestu - prosto, Lazanja je bio glavni izbor eks-juovaca, Izrael naravno imao organizovano glasanje, Ukrajina mnogo jaču dijasporu... tako da je 6. mjesto odlično u takvom omjeru snaga u tim državama, pogotovo što pjesma nije kao ICS pa da polude ljudi i glasaju masovno.

Ja mislim da mi kao fanovi smo malo manje objektivni prema nasim predstavnicima, sto je prirodno. Kada izadju tudje pesme, ulazimo u sitna crevca sta ne valja, odmah osetimo da ce biti top ili flop, 1000 zamerki imamo na tudje predstavnike, a kada dodje nas predstavnik, onda i krupne evidentne greske mi ne vidimo, hocemo nekako da izguramo svake godine top 10 plasman, uvek govorimo ma sacekajmo probe, ispeglace se to, ako negde tamo bude bolje, bicemo sigurno zapazeni, dajemo neke nepostojece sanse …i tako dalje i tako dalje. Mislim lepo je biti optimista, ali lakse ce biti po sve, kada sagledamo realno stvari onakve kakve jesu. I biti kritican od pocetka, jer znamo koliko je prvi utisak ono sto je kljucno. Nikakve probe, raspevavanja ne mogu da pomognu, ako je pesma prosek. Ne govorim za ovu godinu, nego mi smo to svake godine. Kada dodju ona forumska glasanja mi smo uvek pobednici, mislim tesko biti objektivan, ali ako smo kriticni za druge, treba potpuno realno sagledati stvari,i to ne predstavlja da si ti pesimista, samo vidis stvari realne kakve i jesu.

Ja mislim da mi kao fanovi smo malo manje objektivni prema nasim predstavnicima, sto je prirodno. Kada izadju tudje pesme, ulazimo u sitna crevca sta ne valja, odmah osetimo da ce biti top ili flop, 1000 zamerki imamo na tudje predstavnike, a kada dodje nas predstavnik, onda i krupne evidentne greske mi ne vidimo, hocemo nekako da izguramo svake godine top 10 plasman, uvek govorimo ma sacekajmo probe, ispeglace se to, ako negde tamo bude bolje, bicemo sigurno zapazeni, dajemo neke nepostojece sanse …i tako dalje i tako dalje. Mislim lepo je biti optimista, ali lakse ce biti po sve, kada sagledamo realno stvari onakve kakve jesu. I biti kritican od pocetka, jer znamo koliko je prvi utisak ono sto je kljucno. Nikakve probe, raspevavanja ne mogu da pomognu, ako je pesma prosek. Ne govorim za ovu godinu, nego mi smo to svake godine. Kada dodju ona forumska glasanja mi smo uvek pobednici, mislim tesko biti objektivan, ali ako smo kriticni za druge, treba potpuno realno sagledati stvari,i to ne predstavlja da si ti pesimista, samo vidis stvari realne kakve i jesu.
Na to sam sve i ja mislio...

Evo kako jeste, meni je Konstraktin nastup najbolji/ubjedljiviji bio ove godine na PzE nakon odgledanih svih nastupa i bio je 100% spreman za Malme ali nisam htio da ide iz prostog razloga što je bila prekjuče. Da je došla sledeće godine, sigurno bi mi bila prvi favorit.

Da neko ne pomisli da mislim da smo pogriješili sa Ramondom, ne, naravno. Prelijepa pjesma ali očito je reakcija ljudi u Evropi bila kao i kod većine naših ljudi - fino, ali neupečatljivo, nedovoljno jako za visok plasman. Prvoplasirana kampanja je bila udarna i sve to stoji, ali mora se priznati da je pjesma zaživjela svakako i sluša se i dalje, bar koliko ja vidim i čujem.

I da, jeste žiri u Portugalu poslao Sobrala na Evroviziju, ali je i žiri u Srbiji zamalo poslao Negativ a ne Mariju Šerifović u Helsinki, tako da su oni više izuzetak nego pravilo :D Nadam se sledeće godine pjesmi koja osvaja i žiri i publiku bez podjela i rasprava.

Evo kako jeste, meni je Konstraktin nastup najbolji/ubjedljiviji bio ove godine na PzE nakon odgledanih svih nastupa i bio je 100% spreman za Malme ali nisam htio da ide iz prostog razloga što je bila prekjuče. Da je došla sledeće godine, sigurno bi mi bila prvi favorit.

Da neko ne pomisli da mislim da smo pogriješili sa Ramondom, ne, naravno. Prelijepa pjesma ali očito je reakcija ljudi u Evropi bila kao i kod većine naših ljudi - fino, ali neupečatljivo, nedovoljno jako za visok plasman. Prvoplasirana kampanja je bila udarna i sve to stoji, ali mora se priznati da je pjesma zaživjela svakako i sluša se i dalje, bar koliko ja vidim i čujem.

I da, jeste žiri u Portugalu poslao Sobrala na Evroviziju, ali je i žiri u Srbiji zamalo poslao Negativ a ne Mariju Šerifović u Helsinki, tako da su oni više izuzetak nego pravilo :D Nadam se sledeće godine pjesmi koja osvaja i žiri i publiku bez podjela i rasprava.
Svaka cast po ko zna koji put!

Da se vratim u mart opet bih izabrao Teyu jer sam je želeo na Evroviziji i ne verujem da bi se ikad više prijavila da nije pobedila, to što je nisu ispoštovali sa svih strana je druga priča.

I to je bila agresivna kampanja, pesma se forsirala na radio stanicama, po tržnim centrima, bile su reklame itd najmanje su dobile publiku zbog pesme

Pitanje je da li će Teya neke naredne godine poslati neku jaku pesmu koja bi konkurisala za pobedu na PZE-u. Eventualno opet neki prosek kao Filariju što je uvalila.

Status
Not open for further replies.
Back