rs Srbija 2025: Princ - Mila

Ma naša muzička industrija je generalno zamrla u poslednje vreme...

Najveća zvezda trenutno nam je jedino Tea Tairović(čije pesme su upitnog kvaliteta), ali ona je dobar performer.

Aleks P i Micy na ESC nikada neće otići.

Desingerica najpopularniji muški izvođač? Možda još i Voyage, eventualno Nucci? Niko od njih nije nikakav materijal za ESC, osim eventualnooo Desingera.

Kada pogledam tu našu mejnstrim scenu, i bolje je što nam se "velike zvezde" ne prijavljuju. Retko ko tu ima šta da ponudi.
A i kada odluče da se prijave, često umesto da budu samo svoji, prave neke kerefeke od pesama koje tobož "moraju" biti sRpSkE pesme. To pokazuje da većina njih ne prati ESC.

Sa druge strane, sigurna sam da postoje kreativni mladi ljudi koji nažalost nemaju prostora na našoj sceni, jer u poslednje vreme od silnog turbo-folka nijedan drugi žanr ne prolazi nažalost. I samo nekoliko njih koji zaista vrede se i prijave na PZE.

Slomila su se kola na njoj kako je loš uzor mladima pa su krenuli da joj otkazuju nastupe (opet lol). Od tada kreće damage control njene karijere i totalni zaokret. Odabrala je samo lakši tezgaroški put da ne trpi pritiske javnosti, nije jedina nažalost.

Uh, neka si mi rekao 😂 ali nemamo prostora za diskusiju, jer ili verujemo RTS da ostalih 190 pesama nije bilo bolje od ovih 30, ili ne verujemo.

A ljudi mogu da prihvate suštinsku istinu ili ne, ali posao POLUFINALNOG žirija je, IZMEĐU OSTALOG da finale bude dobra emisija. Jer gle sad čuda, Evrovizija je prvenstveno TV emisija.

Nije na Evroviziji džaba produkcija preuzela kontrolu redosleda nastupanja - da bi emisija bila gledljivija i zabavnija.
Nemam ja potrebu tebi da govorim, ti si bio član žirija, dobio si zadatak kakav si dobio od RTS-a što si i sam rekao i to je to. Ja svu svoju kritiku i bes usmeravam ka Televiziji.

I nema potrebe da objašnjavaš šta je Evrovizija, jer ovde pričamo o tome šta je PzE: selekcioni festival za ESC. E sad, to što RTS posmatra PzE kao platformu za izvlačenje pojedinaca iz naftalina, oživljavanje nečijih propalih karijera ili kao proizvod koji će im prodavati sekunde EPP-a pa im svaka emisija maratonski traje - to je njihov izbor, kao što je naše da to kritikujemo i skrenemo pažnu na naziv takmičenja koji govori i njegovu svrhu.

Mislim da smo svi ovde dovoljno zreli i odrasli ljudi da ne okrećemo glavu na trulež koji konstantno dopire iz RTS-a a tiče se ESC-a, kao i nespremnosti istog da čuje bilo kakav savet, bilo od OGAE bilo od nekog drugog

Da, ali tu treba biti oprezan. U našem slučaju proporcionalni sistem nije idealan, jer se glasovi i kupuju, ali zavisi dosta i od popularnosti izvođača, bez obzira na pesmu. Ja ne bih rekao da su u javnosti Bojana i David bili favoriti publike, a zvanično jesu i to ubedljivi. Možda probati proporcionalni sistem, ali uz ograničenje poruka sa jednog broja, na npr. najviše 5.

Nije loša ideja oko proporcionalnog i najviše 5 glasova sa jednog broja, ali mozda i povećati broj članova žirija iako vjerujem da je RTS-u teško i ovih 5 da pronađe jer se neka imena ponavljaju godinama. Proporcionalni sistem opet može da prevagne na stranu favorita publike, mada je ogranicenje na maks 5 poruka tu kao neki korektivni faktor.

U svakom slucaju sam za najviše 10 kompozicija 2026.godine ako bude festivala.
Nije se pokazao loš ni model iz 2015 pa i 2010.

Morate da shvatite da je nastup najmanji razlog naseg ispadanja
Nastup sam po sebi je bio odlican, usudicu se da kazem da je bolji od Teyinog prosle godine, scena dobra, efekti odlicni, otpevao savrseno, i vucaranje po sceni je delovalo okej kad gledas ceo nastup
Jedini problem je P E S M A, ljudi mi smo na my scoreboard aplikaciji 36. mesto, pa tako slicno i na svim ostalim fan listama, da ne nabrajam sad..to sto mi mislimo da su Luke i Teya prosli samo zbog dijaspore to je nasa zabluda, prosli su dalje jer su imali odlicne pesme, imali su fanove koji su glasali za njih, dijaspora je POGURALA da prodju dalje, ali nije bila jedini razlog prolaska
Mila je nazalost nasa najgora esc pesma (da, gora i od cipele i od ljubav je svuda) i bio je logican sled dogadjaja da ispadnemo, zamislite da smo i sa ovim usli u finale? Mi smo tuzni zbog 1 neprolaska, sta da kazu Danci, Letonci, Crnogorci..svi koji su prosli u finale su svakako zasluzili vise od nas, iako sam se ja nadao nekom cudu, cisto zbog qualifying streak-a

Kod nas je ljudi problem sto mladi ljudi ne prate ESC, a onda i PZE….i glasacko telo je uglavnom srednja i starija populacija. EBU mora pod hitno da se pozabavi time da privuce mlade. ESC arena je puna starijih ljudi i pitanje je sta ce biti u buducnosti sa fanovima.

Kod nas je ljudi problem sto mladi ljudi ne prate ESC, a onda i PZE….i glasacko telo je uglavnom srednja i starija populacija. EBU mora pod hitno da se pozabavi time da privuce mlade. ESC arena je puna starijih ljudi i pitanje je sta ce biti u buducnosti sa fanovima.

Mi nismo mladi? Molim??

ljubav-navika-panika-kome-ti-babo.webp

Ne bih se slozio, mladje je samo teze zainteresivati, ali kod nas se jos koliko toliko i prati, pa harem girls imaju neke fan grupe koje vode devojcice koje im pisu da nemaju dovoljno godina da dodju na njihov koncert🤣
Sto se tice arene, logicno da nece biti dece u publici, karta kosta 200 evra i vise, ide ko moze da priusti, a ne deca 😅

Da ali iz Srbije neprestano odlaze ljudi mahom mladi, znaci imamo i tu svezu dijasporu koja je skoro otisla.
Da li su ti ljudi i u Srbiji pratili Esc? Ako ih ovde nije interesovalo, ne verujem ni da ce tamo negde, s obzirom da su skoro otisli.

Ne bih se slozio, mladje je samo teze zainteresivati, ali kod nas se jos koliko toliko i prati, pa harem girls imaju neke fan grupe koje vode devojcice koje im pisu da nemaju dovoljno godina da dodju na njihov koncert🤣
Sto se tice arene, logicno da nece biti dece u publici, karta kosta 200 evra i vise, ide ko moze da priusti, a ne deca 😅
Ali generalno na ESCu najmanji procenat fanova su mladi, starije osobe su zastupljenije.

Nažalost, u Srbiji su mladi, za razliku od ostatka Evrope uglavnom mnogo zatucaniji od generacija svojih roditelja, pa čak i baba/deda, tako da mnogi od njih vide Evroviziju kao "*ederviziju", "NATOviziju" i "satanizam".

Da se oni pitaju, najradije bi trajno povukli Srbiju sa ESC i odveli je na Intervidenie ili kako se to Miki Maus takmičenje već zove.

Ali generalno na ESCu najmanji procenat fanova su mladi, starije osobe su zastupljenije.
Ma onaj masovni dežurni fandom po mrežama ima prosek godina ni 20.
To što na pripartijima i na samom ESC u hali bude najviše ekipa 30+ ili i 40+ je drugo, oni će zapravo pre fizički i logistički da se cimaju da idu. Mlađi ili nemaju para ili im se ne cima toliko, ali ne mislim da nema dovoljno fanova i generalno zainteresovanih i među njima, trešte sve mreže i reddit baš od njih.

Interesovanje za Evroviziju u Srbiji prvenstveno zavisi od toga koliko je atraktivan izvođač koga šaljemo te godine i koliko je pjesma konkurentna, naravno da je u ovoj godini hajp bio na nuli (ili čak i u minusu) kada smo poslali MB festival baladu iz 2005-e u televoting only polufinale za koju se manje-više od starta predosjećalo da joj nema spasa, skroz druga priča bi bili da je otišla daleko poznatija Mimi jer je pjesma kidalica koja bi animirala ljude kako u zemlji tako i po dijaspori bez obzira na trenutnu političku situaciju i što nam je javni servis takoreći u ilegali...

Npr. u sezonama 2020/2021/2022 bilo je divno biti srpski ESC fan i lično sam se uvjerio da kežualci pamte pjesme iz tih godina jer su nas tad predstavljale Uraganke i Konstry (''Mata Hari'', ''Slomo'' a da ne pričam o Maneskinu, Moldavcima i ostalima), recimo u BiH trendingu su prva 3 mjesta u evrovizijskoj sedmici prije 4 godine bili ''Loco loco'' official music video, isječak sa druge probe u Roterdamu i intervju sa Wiwikama lolčina... One su bile tad u jeku popularnosti i na pravom mjestu, u pravo vrijeme (nažalost, sa pjesmom koja nije imala neki jači europotencijal) i mislim da takva hajpčina se više ni sa kim neće ponoviti, sad se ovi današnji klinci uzvijezde poslije jednog hita tako da o pojavljivanju nekog jačeg imena sa iole pristojnom pjesmom možemo samo da sanjamo pogotovo nakon ovogodišnjeg debakla i neizvjesnom društvenom krizom do daljnjeg i kojoj se ne nazire kraj. 🤷‍♂️

Da, mlađi su više prisutni na društvenim mrežama nego na terenu što bi se reklo. Eto i na ORF-u najveća gledanost polufinala u populaciji 12-29 godina.

Stariji fanovi malo ređe budu i na forumima, više komentarišu između sebe, ali su nešto brojniji kada se ide na ESC.

Back