rs Srbija 2025: Princ - Mila

Ah, naš Prink 🤣 Kad te iznenadi favorit u slaboj godini i bez izraženih favorita onda se zna koliko je sati. Ne znam da li je naš predstavnik ikad bio zadnji na ESC scoreboard ali nije prijatan pogled. Ali sviđa mi se njegova nepokolebljivost a la Maja Nikolić...

Mislim da će Princu i Srbiji najveća konkurencija za prolaz u finale biti Jermenija, Australija, Irska, Letonija, Litvanija, Danska, Crna Gora i Gruzija. Mesta u finalu ima za 3 zemlje od nabrojanih.

Austrija, Grčka, Češka, Finska, Izrael, Malta i (Luksemburg) su sigurni finalisti.

U suštini poprilično slabo polufinale i mislim da imamo lepe šanse za prolaz.

Last edited:
Ja i dalje ne vidim način da prođemo u finale zaista nikakav. Ali videcemo posle nastupa i kad nam daju poziciju. Da smo izvukli prvu polovinu opet bi nam dali 2-3. 😂💀

Po meni, ni Češka ni Grčka, pa ni Lux nisu sigurni finalisti. Moraće nastupi da pršte.

Kako god, i dalje stojim pri tome da su nam šanse vrlo male. Niti će biti revampa, niti pesma pruža mogućnost za neki konkretniji i bolji nastup i režiju.

Mislim da su naše šanse 50 - 50. Meni bi ipak bilo iznenađenje da u ovako slabom polufinalu u kom glasa samo publika ispadnemo bez obzira na pesmu i predstavnika. Pomenute države sa kojima ćemo se boriti za preostalih nekoliko mesta u finalu imaju vrlo slabu ili gotovo nikakvu dijasporu.

Ne 😭 mada ne pratim pa ne znam ni da li je drugima tako kratko. A ne znam ni šta može “moćno” da se napiše za Princa.

Mogli su da napišu još nešto. Da je učestvovao u The Voice-u, da je učestvovao već na našem nacionalnom izboru i zauzeo 2. mesto, šta je završio... Ovo je baš malo.

Piše i to, nego moje pitanje se odnosilo na "istaknuti" opis, ako vam je lakše, boldovani, a ne na ceo opis, mada bi on mogao biti duži. Možda ga dopune uskoro.

Jedini pravi rewamp i to odličan a otkad učestvujemo, je napravio No Name za ,,Zauvjek moja", ostalo je samo kozmetički rewamp ili u prevodu jedno veliko ništa. I ako ga bude, biće skoro pa neprimetan najverovatnije.

Nisam upućen u pravila, ali verovatno da i na ESC-u postoji ograničenje koliko može da se menja pesma koja je već izabrana. Imali smo sad primer na Dori da je pesma izmenjena više od 50% u odnosu na prvobitnu verziju.

Mislim da rewamp prvenstveno i služi tome da se poprave neki delovi, negde izmeni tekst, ubaci drugi jezik i slično a ne da se menja ceo aranžman pesme. U suprotnom bi to bila potpuno nova kompozicija.

Ne ide to tako na ESC, jer se njima predaju finalne verzije. Ako je pesma pobedila na NF, ne znači da je odmah dostavljena takva EBU-u i do finalnog roka negde sad u martu imaju fore da menjaju i celu pesmu ako hoće.

Obzirom da nacionalnu emiter može i drugu pesmu ili izvodjača do roka za predaju da pošalje ( Ukrajina ,,najbolji" primer u prošlosti) 🙄, onda je logično da nema ograničenja ni koliko će i u kojoj meri aktuelna/planirana pesma biti promenjena.

Problem je što se pesma mora predati, pročitah ovde do 10.marta, ako je to tačno uopšte, obzirom da neke pesme još nisu ni objavljene, tako da ko zna šta je više tačno oko tih rokova i kada je sastanak delegacija gde se u prošlosti i zvanično predavale pesme.

Jedini pravi rewamp i to odličan a otkad učestvujemo, je napravio No Name za ,,Zauvjek moja", ostalo je samo kozmetički rewamp ili u prevodu jedno veliko ništa. I ako ga bude, biće skoro pa neprimetan najverovatnije.
Da toga se sećam ali nikada neću prezaliti Jutro. 😕

Razmišljam, realno Princ ima šanse da bude mister Evrovizije 2025.
Je li ono Nevena bila Mis kad se takmičila sa Moje 3 ili Sara? Ili, ipak nijedna od njih dve.

Back