rs Srbija 2025: Princ - Mila

Udaraljke su predominantne u celoj francuskoj pesmi, klavir se provlači lagano i suptilno u prvoj deonici možda više a violine jedva čujne u tom ,,prebogatom" aranžmanu.
Produkcijski dobro, kvalitetno ali ova pesma se mogla i pre 15 godine čuti na ESC-u a i u narednih 10 ESC-a.

Drugi refren sa ,,Mamoo" je više nego usiljen i naporan pa mi deluje zbog toga skroz bezidejno to ponavljanje jedne te iste reči. Kapiram da se taj deo može nekome ili se svidjati ili uopšte nesvidjati. Meni se taj deo jedino baš ne svidja iako je pesma kvalitetna kao celina dok je njen vokal odličan, jako prijatan, tekst ok skroz.

Francuski je prelep jezik u svakoj pesmi ali ovo je daleko od Slimana u svakom smislu, od emocije, izražaja emocije, aranžmana i ono što je u baladi najbitnije a to je sugestivnost pevača gde je Slimane klasa za sebe.

Prvi deo posta ne razumemem niti sam poredio uopšte ta dva aranžmana u bilo kom smislu a o Vučiću, njegovim radovima ili neradovima niti ga spominjem niti me zanima.
Svakako lepo je konstruktivno ukrstiti mišljenja ali o tome ćemo u francuskoj temi. 😉

Reci da je Mila ima nista bolji aranzman od Maman je ravno Vucicevim izjavama da niko nije kao on izgradio Srbiju, taj level.

Maman ima genijalan aranzman: pocinje skoro a cappella, sa klavirom, onda dolaze violine da bi crescendo orkestra bio u refrenu. U drugom refrenu se to jos pojacava, ovaj drugi refren zvuci tako mocno, da bi se na kraju vratila na a cappella. Izuzetno inteligentno i vrsno producirana pesma.Jedna od najmocnijih balada ba Esc-u dugo. Po meni Austrija i Francuska se bore za pobednika zirija.
Niko nije rekao da Mila ima bolji aranžman od Maman, pričamo kvalitetu pesme. Ima više instrumenata, ali vam se klavir u Mili ne sviđa, zašto ne znam. Da je Željko ubacio frulu između refrena ni to vam se ne bi svidelo. 🤷🏻‍♂️

A kad smo već kod Maman.. Za sve one koji su tvrdili da Princ "kupuje" preglede. Šta onda radi Louane? 1000019849.webp

Redosled nastupanja se ne pravi samo na osnovu pesama, vec i na osnovu predlozenih nastupa. Ako se po jutru dan poznaje RTS se malo iscimao ovaj put. A Crna Gora verovatno ista prica kao mi prosle godine, nastup nikakav pa takva i pozicija.

Ja ne vidim problem u sponzorisanju pjesama na mrežama? Valjda je i to u sklopu promocije, isto je kao platiti da ti puste pjesmu na radiju ili TV-u.
Ako mogu političari predizborne spotove da vrte kao reklame na YT, što ne bi i predstavnici na ESC to radili. Naravno, sve umjereno treba, a ne kao ona što se prošle godine na 20 jezika snimala pred polufinale

Udaraljke su predominantne u celoj francuskoj pesmi, klavir se provlači lagano i suptilno u prvoj deonici možda više a violine jedva čujne u tom ,,prebogatom" aranžmanu.
Produkcijski dobro, kvalitetno ali ova pesma se mogla i pre 15 godine čuti na ESC-u a i u narednih 10 ESC-a.

Drugi refren sa ,,Mamoo" je više nego usiljen i naporan pa mi deluje zbog toga skroz bezidejno to ponavljanje jedne te iste reči. Kapiram da se taj deo može nekome ili se svidjati ili uopšte nesvidjati. Meni se taj deo jedino baš ne svidja iako je pesma kvalitetna kao celina dok je njen vokal odličan, jako prijatan, tekst ok skroz.

Francuski je prelep jezik u svakoj pesmi ali ovo je daleko od Slimana u svakom smislu, od emocije, izražaja emocije, aranžmana i ono što je u baladi najbitnije a to je sugestivnost pevača gde je Slimane klasa za sebe.

Prvi deo posta ne razumemem niti sam poredio uopšte ta dva aranžmana u bilo kom smislu a o Vučiću, njegovim radovima ili neradovima niti ga spominjem niti me zanima.
Svakako lepo je konstruktivno ukrstiti mišljenja ali o tome ćemo u francuskoj temi. 😉
Sliman je imao instrumental od 3 dinara i jedina klasa u kojoj se on nalazi je kriminalna zbog zlostavljanja *nekoliko* žena

Niko nije rekao da Mila ima bolji aranžman od Maman, pričamo kvalitetu pesme. Ima više instrumenata, ali vam se klavir u Mili ne sviđa, zašto ne znam. Da je Željko ubacio frulu između refrena ni to vam se ne bi svidelo. 🤷🏻‍♂️

A kad smo već kod Maman.. Za sve one koji su tvrdili da Princ "kupuje" preglede. Šta onda

Ok. Dobro.
😉😉😉

Nadam se da će pevati na Francuskom barem deo na ESC 🙏 ne znam da li jezik može da se menja posle roka onog tj da li je spot finalna verzija (pa samim tim se džabe nadam) 😂

On u intervjuima nešto nagoveštava, pošto kada ga pitaju da li će pevati na srpskom ili engleskom kaže neće još ništa da otkriva. Mislim da može po pravilima da otpeva deo na francuskom, samo je pitanje da li RTS to želi.

Konačne verzije na srpskom i na francuskom su poslate do 10. marta samo se tek sada objavljuje ova.

Redosled nastupanja se ne pravi samo na osnovu pesama, vec i na osnovu predlozenih nastupa. Ako se po jutru dan poznaje RTS se malo iscimao ovaj put. A Crna Gora verovatno ista prica kao mi prosle godine, nastup nikakav pa takva i pozicija.

Pre bih rekao da nam je prazna scena, te da su nas stavili pre Finske kako bi imali vremena da postave njene propove.

Srbija je 99% u finalu. Što zbog situacije i protesta ali pjesma je dobra i ljudi će glasati po Evropi. U finalu negdje od 18 do 23 mjesta ali neću više, čekam igru prognoza Lea Cezara gdje sam prošle godine završio u top 5 a godinu prije bottom 5🤣Apeliram srb fanove da više podržavaju svog predstavnika.Jadnog onog Bošnjaka po mrežama Hrvati razapeli. Ne znam ima li neki hr forum, šta većina fanova misli ali ovi po portalima, jadan on i kukavan.

Не знам довољно француски, али дјелује ми као да је буквално превео српски текст и некако ми не звучи природно језик

Fantastična verzija na francuskom mnogo mi se sviđa. I dalje sam za to da u Bazelu peva drugu strofu na francuskom, refren je ipak lepši na srpskom. 😍

Još očajnije zvuči na francuskom. Molim boga da im ne padne na pamet da ubace deo na francuskom na Evroviziji 💀 Nema nikakve veze sa pesmom, izgovor mu je upitan i već imamo 5 pesama na francuskom ove godine, ne bi se izdvojio ni po čemu.

Fantastična verzija na francuskom mnogo mi se sviđa. I dalje sam za to da u Bazelu peva drugu strofu na francuskom, refren je ipak lepši na srpskom. 😍
Ja sam ipak za prvu strofu i refren na francuskom kako bi se dodatno kroz razumevanje teksta i odličnom emocijom, koja je takodje jaka i na francuskom, približio tom govornom području a kojeg na sreću ima dovoljno u našem polufinalu.

Neminovno, to je i dobar i dodatni bodovni plus jer ljudi vole da razumeju o čemu neko peva a tekst nije loš uopšte tako da bi ga samo dodatno pogurao. Francuski govori mnogo ljudi kojima on i nije maternji jezik širom evrope i sveta, ma pun pogodak bi bio.

Drugi deo na srpskom jer i na srpskom zvuči odlično. Za sad, tim i on rade odličan posao, studiozno i jako promišljeno osluškujući i zamerke i predloge. Bravo momci, bravo Princ ! 💪

Back