rs Srbija 2025: Princ - Mila

Па мени Мила дјелује као нешто за шта би Грузија и Јерменија гласале бар довољно за по 3 бода
Daj Bože da si u pravu, ali nismo se kod njihove publike nešto proslavili prethodnih godina. Zato sam uvek skeptičan prema tim bivšim SSSR državama. Konstrakta je naravno izuzetak sa 6 i 7 u finalu.

Pa ova je situacija je najsličnija onoj sa Balkanikom kada je Srbija bila među posljednjima na scoreboard aplikaciji i kada su im mnogi predviđali ispadanje, iako meni lično Nova deca nikad nije bio materijal za ispadanje. Iskreno, mislim da bi Vukayla imala veće šanse za ispadanjem nego što Princ ima, mislim nije ni na PZE-u imala puno glasova, a kamoli na Eurosongu. Totalno bi se utopila u onoj konkurenciji.

Baš sinoc sam pogledao Daðijev nastup i isto mi je prošlo kroz glavu u fazonu iskopirao Kona 😅 tj. oba nastupa pogledao, nacionalni '20 a onda '21.
I začudio sam se koliko je te '21 evropski žiri doslovno napunio Island bodovima a pesma i ne deluje toliko žiri koliko public friendly. Bukvalno više bodova žirija nego publike. 😄

Francuska i Barbara Pravi je super školski primer te '21 kako bi nastup i kadriranje jedne balade trebalo da izgledaju. Maestralan nastup i maestralna pesma, ona spontana i prirodna. Mogao bi Princ bar malo vizuelno da prekopira taj nastup. 😅🥳

Francuska verzija se baš svidela strancima, to je najbitnije. Logično da je nama lepša srpska verzija. 😊

Pa mislim da se većina slaže da, ako prođe, prolazi sa 9. ili 10. mjesta, znači, biće baš borba.

Nešto razmišljam, najpametniji onomad su bili Tix i Efendi - oboje na ivici, oni puknu priču o vezi, oboje osiguraju bodove iz te druge zemlje i prođu dalje. Nek se Princ združi sa Pargom i Merijam, dogovore da familije i prijatelji kući glasaju za ovo drugo dvoje i eto lakšeg prolaska, ne moraš oko kartica da se cimaš

Pa kad su ga novinari pre neki dan u RTS klubu pitali šta misli da li prolazi u finale, odgovorio je kao iz topa - "SIGURNO." O plasmanu u tom potencijalnom finalu nije hteo da govori. A rekao je i da se neće ošišati sve i da pobedi u Bazelu.

Pun je samopouzdanja za plasman u finale, da li je do kartica ili nečeg drugog ne znam ali siguran je da će se desiti. Samo zato imam osećaj da će ove godine biti laganiji prolaz. Ali svakako u najboljem slučaju sa 7. ili 8. mesta.

Pa mislim da se većina slaže da, ako prođe, prolazi sa 9. ili 10. mjesta, znači, biće baš borba.

Nešto razmišljam, najpametniji onomad su bili Tix i Efendi - oboje na ivici, oni puknu priču o vezi, oboje osiguraju bodove iz te druge zemlje i prođu dalje. Nek se Princ združi sa Pargom i Merijam, dogovore da familije i prijatelji kući glasaju za ovo drugo dvoje i eto lakšeg prolaska, ne moraš oko kartica da se cimaš
Veza Parga i Princa mmmmm 🤤

Lepo je biti optimista, definitivno nam je i to potrebno, ali ja nažalost ne mogu da budem. Ranijih godina sam bio, ali više ne. Na kraju krajeva, ove godine mi je baš svejedno kakav će biti ishod. Ako prođemo, super, seen, a ako ne, biće zasluženo u svakom slučaju. Ionako je ove godine mrtvilo sezona, loše pesme, loša atmosfera... vrlo verovatno je da će i pobednik na kraju biti takav - loš.

Pa kad su ga novinari pre neki dan u RTS klubu pitali šta misli da li prolazi u finale, odgovorio je kao iz topa - "SIGURNO." O plasmanu u tom potencijalnom finalu nije hteo da govori. A rekao je i da se neće ošišati sve i da pobedi u Bazelu.

Pun je samopouzdanja za plasman u finale, da li je do kartica ili nečeg drugog ne znam ali siguran je da će se desiti. Samo zato imam osećaj da će ove godine biti laganiji prolaz. Ali svakako u najboljem slučaju sa 7. ili 8. mesta.
I ova iz Gruzija je rekla da će sigurno ostvariti uspjeh u Bazelu tako da sam možda nešto nanjušio prethodnom objavom hahaha

Verujem u bolji izbor pesama na PZE-u naredne godine jer koliko god nam od ovih ponudjenih pesama i imena, neko više ili manje bio favorit, realnost je da su izbor učesnika ali pre svega izbor i kvalitet pesama, nikad gori. Katastrofalna ponuda, bolje rečeno.

Mnogi porede po kvalitetu ovu i 2023. godinu gde smo pored Luke imali Zejnu, Stefana Shy-a, Filipa Baloša, Borisa Subotica,Džipsija, Angelinu...

Vecina pomenutih su imali mnogo konkurentnije pesme i miljama bolje nastupe od ovogodišnjih gde osim Filarrija, niti jedan nastup nije bio paket a kamo li da te zadivi ili ostavi jak utisak. Šteta što on nije malo bolju pesmu imao i nije generalno malo prihvatljiviji žiriju i publici.

Elem, pesme, nikakve i niti jedna nije bila kompletna pa ni dovoljno kvalitetna ili zanimljiva...pokušaja da, ali u suštini fazon je bilo od lošeg izabrati samo manje zlo.

Pogled na sam ESC '25 i pesme je takodje nikad gori sem 2,3 pesme koje imaju bar ono nešto. Ostalo ili kič i krindž sa svrhom da se animira publiku i bacanje karata na televoting ili smor.

Last edited:
Mislim naravno, Princ i dalje uopšte nije siguran finalista, mada nekako imam osjećaj da on zna šta radi i da neće ništa prepustiti slučaju.

Мени француска верзија звучи тотално неритмично и текст ми уопште не прати мелодију. И даље емоција на нули од мене. РТС баш има фетиш да улаже у небитне песме и промашаје, док оне са потенцијалом залива лож уљем

Back