rs Srbija 2025: Princ - Mila

Ako ne budemo pronasli ziri (sto se nece desiti, naci ce se petoro ljudi sigurno), valjda je pravilo da se placaju penali + obracunava se aritmeticka sredina glasova zirija zemalja iz istog sesira.

Mislim da EBU već razmatra sve mogućnosti.A žiri će naći vjerovatno.Sad jedino za glasove publike će se računati glasovi aritmetička sredina zemalja iz istog šešira ako RTS ne bude u mogućnoati da prenosi ESC.Glasovi se mogu pročitati i i iz druge zemlje Nisam siguran da Ukrajina čita glasove iz Ukrajine.

Povodom Evrovizije ništa me ne potresa čak i da ne prenose na kraju jer mi se RTS ogadio, čak bolje i da se uklone sa ESC-a ove godine nevezano za Princa. Ono što me potresa jeste svakodnevnica u kojoj živimo, a jedna Evrovizija ne može da me rastereti da zaboravim na tenziju koja je prisutna svakog dana.

RTS nije sposoban vesti i dnevnik normalno da prenosi kao i sportske događaje koji su u Srbiji (prema njihovim navodima i vaskršnje i uskrške liturgije/mise) ako je istina to što pričaju i kukaju, ja zaista više ništa ne mogu da očekujem od njih ni što se nastupa tiče a ni prenosa ESC-a ako budu blokade. Od juče prenose dnevnik sa voice-overom pošto im ne funkcioniše live.

• Like
Reactions: FFM
Prosto je nemoguće da neće moći naći 5 osoba da sjede u žiriju jedno veče, kad već pričamo o tome
Da, bukvalno će uzeti prvih 5 random ljudi u RTS-u i rešen problem. Ali mislim da za tim neće biti potrebe, pristaće svako koga pozovu.

Prenose sportske prenose koje im ustupi Arena sport.
Pa to i kažem “kradu” od drugih televizija sa sve komentatorima, možda im HRT ustupi svoj signal pa umesto Duške budemo imali Duška.

Možda po prvi put Srbija Albaniji da top poene ako se bude računao prosjek ostalih ex yu zemalja plus Austrija.

Last edited:
A možda i Albanija Srbiji. Mada mislim da od ta posla nema ništa, nit mi njima nit oni nama kao i obično.

RTS nije sposoban vesti i dnevnik normalno da prenosi kao i sportske događaje koji su u Srbiji (prema njihovim navodima i vaskršnje i uskrške liturgije/mise) ako je istina to što pričaju i kukaju, ja zaista više ništa ne mogu da očekujem od njih ni što se nastupa tiče a ni prenosa ESC-a ako budu blokade. Od juče prenose dnevnik sa voice-overom pošto im ne funkcioniše live.
Ali ako je Duška u Bazelu direktno i komentariše odatle prenos uživo, zar to nije druga priča onda?

Ali ako je Duška u Bazelu direktno i komentariše odatle prenos uživo, zar to nije druga priča onda?
Ne, moraju i oni nešto da potvrde u RTS studiju u Beogradu, valjda. Znaš da nisu uspeli konekciju da ostavre u Liverpulu (mislim) pa je par minuta neka iz BG komentarisala.
Tako da se moj komentar odnosi na to, da ako niko ne bude bio u zgradi da prihvati “signal” ili koji god da je stručan naziv za to, mogu da imaju problem sa prenosom. Opet kažem sami kukaju kako ne mogu ništa, da li lažu ili ne, ne znam.

Ako su PZE ne samo prenosili nego i fizički održali u lošoj klimi, ne vidim kako bi ih i eventualne najintenzivnije blokade sprečile da, tamo negde u kojim god uslovima, neko klikne da se nakači na gotov i tehnički obezbeđen prenos ESC, na koji svakako imaju pravo da ga prenose (a možda i ugovornu obavezu uz učešće?). Pa još jelte, što kaže Majsta, sa skoro sasvim sigurno već spremnom i zapetom Duškom na licu mesta. Kakva god da je procedura, to doslovno zahteva manje cimanja nego egzekucija i produkcija Dnevnika.

A i to pribojavanje za žiri, stvara se utisak kao da je 99% ljudi iz sveta muzike i umetnosti opoziciono orijentisano i/ili barem narogušeno na RTS, pa da niko neće hteti u žiri. Da je tako, davno bi pali i RTS i vlast lol. Uvek ima režimskih i "neutralnih" ljudi i više nego dovoljno da se odabere.

U svakom slučaju mi je deplasirano i bezvezno da se mi tu nešto pribojavamo u ime RTS-a, i kako li će i šta će oni jadni... Ko ih *da ne kažem šta*, kako su radili – tu su gde jesu.

Nije kao da nemamo i druge opcije praćenja (YouTube svako, a i HRT i razni drugi nacionalni kanali iz televizijskih paketa, ko šta ima). Ali i ko je navikao uz RTS, ne vidim baš neki scenario u kome će biti uskraćen za njihov prenos.

Čak i da su nekim slučajem onemogućeni da prenose Evroviziju, ustupiće im bilo koja druga televizija prostor i opremu da se prenos održi. Obavezni su da prenose, zamoliće tipa Pink koji ima opreme više nego RTS da im obezbedi prostor i rešen problem.

Ne mogu prenositi iz Pinkovog studija.Pink im jedino može posuditi tehniku da ponesu u Bazel (kameru,mikrofon) ako je ona u RTS-u pa ne mogu da ponesu.

Pa brojeve za glasanje valjda isto postavljuju javni servisi.

Ma ne, ako se to desi (a neće ih sigurno svi odbiti) biće neko tipa Vladimir Grajić, Suzuki i ostali urednici na
RTS-u i u PGP-u.

Back