rs Srbija 2025: Princ - Mila

Nezgodno je kad pesmi koja je borderline nastupom umanjis sanse za finale . Ali to je nas jedan jedini neponovljivi RTS

Ali Milica je zaista divna, pa svi smo bili oduševljeni kako je odradila PZE prošle godine (pogotovo Hristinin nastup) mislim da je nešto drugo u pitanju,kada je sam ESC u pitanju.
Mislim i ja da glavnu reč ima glavni režiser Evrovizije.

Kao što i kod nas Milica legendi čika Jasminu nikad nije uvažila više od 80% predloga (a kod nekih nastupa i puno manje), slično važi i za veliku ESC scenu...

Lokalni režiseri mogu samo da predlažu, i to se usvaja ili ne u zavisnosti od "bitnosti" zemlje te godine.
Neko se za "bitnost" izbori kladionicama, neko čuvenim imenima ili histerisanjem medijima, ali retko ko verovatno želi da se prikaže grandioznost scene baš na sopstvenom nastupu...

Istina da zadnju rec ima reziser ESC-a, ali su Hrvatskoj koja nije toliko bitna u esc kontestu koja je prosle godine dosla sa 80 strana detaljno opisanog nastupa sve lepo uvazili a i Irskoj (isto tako nebitnoj godinama) prihvatili nastup koji izgleda kao video. Pored previse tih krupnih nepotrebnih kadrova, ja sam govorila i o kvalitetu rezije, promotivni videi koje je uradio Saranovic su svetlosne godine daleko od rezije nastupa sa proba. Jednostavno su zaposlili pogresnu osobu a Pesma Evrovizije se menja u kvalitetu rezije, svetla, vizuala svake godine i to treba ispratiti.

Možda Hrvatska i Irska nisu inače prebitne organizatorima, ali prošle godine je Hr bila glavni favorit, Irska u top 10, tako da, što reče Milica, pomaže kad si među voljenijima te godine.
Pa evo i Švica ove godine ima sve iz jednog kadra, biće sve intimno, pratiće nju, nemaju gdje da ubace daleke kadrove da se vidi scena. Dakle, može se, ali zavisi od toga ko si i kako stojiš na predviđanjima

Јој више и те приче о 80 страна детаљно описаног наступа и слична пресеравања. Реално колико и милиони гласова који стижу на Мелфесту сваке године.

У гласове и могу да повјерујем, али не и у 67290 пријава које им стигну а вазда исти људи изабрани

Lokalni režiseri mogu samo da predlažu, i to se usvaja ili ne u zavisnosti od "bitnosti" zemlje te godine.
Neko se za "bitnost" izbori kladionicama, neko čuvenim imenima ili histerisanjem medijima, ali retko ko verovatno želi da se prikaže grandioznost scene baš na sopstvenom nastupu...
Da samo što je Milica rekla kako je ispoštovano apsolutno sve što su oni zamislili i poslali uz baš sitne korekcije. To ipak znači da je prvenstveno do našeg režisera.

Irska je bila 16. Na kladionici negde oko 10. -15. Aprila. Pa su im opet uvazili reziju potpuno atipicnu za Esc. Oni su imali samo dva kadra siroka sa publikom, jedan na samom kraju. Pocela je da se penje polako kad su objavili da imaju rezisera, pa su izasle slike, pa onda i snimak pa je u jednom momentu dosla na kladionici na 5. Mesto sve zahvaljujuci nastupu i reziji. Verujem da kad se pojavis sa genijalnim predlogom da su vise otvoreni. Isto tako da zavisi i od sefa delegacije, njegovih komunikativnih sposobnosti. Bez obzira sto smo nebitni, rezija promocionalnog videa nije nesto sto bi reziser Esca potpuno odbio. Ma camera work nebo i zemlja sa snimkom sa probe, ne samo 20% razlike. Verujem da bi nam nastup i dobra rezija pomogli u kvalifikacijama.

Last edited:
Nije isto smimiti promo spot i odraditi postprodukciju, i snimati nešto što ide uživo, ali svakako je to trebalo bolje da se snimi. Pošto ga vuku nadole, ako bi hteli sve to sa jednom kamerom bez prekida, moralo bi Princa da drže u krupnom fokusu i da se vidi da je krenuo da klizi nadole, a tek onda kamera da postepeno ide udaljavajući se blago da uključi i njega i plesače.

Ali i kod Norveskog panela je prosao jako dobro. Da li zato sto zna Norveski, ili zato sto se eskpertima stvarno svidja pesma izgleda da nikada necemo saznati

Ovo je valjda tih 3-4cm poda scene, gde ima raznak, pa je Princu neprijatno za glavu dok ga vuku. U svakom slučaju tu je potreban krupniji kadar, da mu se vidi ekspresija na licu, a plesači da ne budu u fokusu.

Screenshot_20250511_111129_Instagram.webp

Back