rs Srbija 2025: Princ - Mila

Ne moze bas mnogo da se zaradi tj. ukrade na organizaciji Evrovizije, nije to njima zanimljivo.

I sta se zapeli za taj expo, realno kad ste culi za neku izlozbu ili bili na nekoj dok se Beograd nije spomenuo u kontekstu domacina izlozbe. Osim toga, to ce biti samo specijalizovani expo ili kako vec.

Najpre da se fokusiramo na realne probleme jer RTS nije bas u zavidnoj situaciji plus strepimo sta ce biti sa PZE.

Pa pogeza
Ja i ne vidim neku veliku povezanost Evrovizije i Ekspa, mada bi finale moglo da se poklopi sa danom otvaranja Ekspa, 15. maja,
Povezanost je ta da je Expo u Bgu specijalizovan za muziku i sport. Ima smisla 😁

Možda nagovore Mariju Šerifović da se prijavi ili je pošalju interno sledeće godine, taman bi dovela esc u Beograd na 20 godina od njene pobede + EXPO.

Samo mislim da EBU ima neke druge planove i već zna narednog organizatora. Osim ako i mi nismo u tim planovima. 🤔
Na današnjoj Evroviziji, Mariji Šerifović bi top 10 bila puna kapa

Da, a ESC će da bude na novom nacionalnom stadionu u blizini Ekspa, pod otvorenim nebom...

Šanse uvek postoje, ali ovih godina, one su male, bar dok se ne sredi situacija kako u Evropi, tako i kod nas. Zemlje koje su uspele da pobede u poslednjih desetak godina su ili EU (Šengen) zemlje sa dobrom reputacijom ili one sa velikom političkom podrškom.

Nešto nisam siguran ni da bi Mariji išla u prilog aktuelna situacija.

Na današnjoj Evroviziji, Mariji Šerifović bi top 10 bila puna kapa
Tu se uopšte ne slažem, svaki pobednik na Evroviziji koji ponovo dođe bude favorit za pobedu. A posebno neko kao Marija. Ne verujem da bi bila izvan top 5 sa čim god da dođe, a i Srbi bi se naložili na maks da opet pobeđujemo. Voleo bih da se desi.🤞

Tu se uopšte ne slažem, svaki pobednik na Evroviziji koji ponovo dođe bude favorit za pobedu. A posebno neko kao Marija. Ne verujem da bi bila izvan top 5 sa čim god da dođe, a i Srbi bi se naložili na maks da opet pobeđujemo. Voleo bih da se desi.🤞
Favorit za pobedu? Sta se desilo sa Ribakom?

Nema tu nekog pravila. Pobednici će biti prepoznati i to im jeste određena prednost, ali ne garantuje uspeh. Sa Marijom i Konstraktom bismo izvesno pucali na top 10, moguće i top 5, ali za pobedu baš mnogo toga mora da se poklopi.

Što se tiče ranijih pobednika:
  • Rybak 2018. nekim čudom u polufinalu pobedio, ali u finalu zauzek tek 15. mesto. Pritom je jedan od popularnijih pobednika, čija se pesma iz 2009. i dan danas odlično kotira, posebno na YouTube-u;
  • Dana International, pobednica 1998, 2011. ni u finale nije ušla, a u polufinalu zauzela tek 15. mesto;
  • Charlotte iz Švedske, pobednica 1999, u Beogradu 2008. dobila onaj tzv "wild card" žirija, inače je u polufinalu zauzela 12. mesto, a potom je u finalu stigla tek do 18. pozicije;
Jedino Loreen, Johnny Logan i Carola uspeli da stignu do pobede ili top 5.

Ne moze bas mnogo da se zaradi tj. ukrade na organizaciji Evrovizije, nije to njima zanimljivo.

I sta se zapeli za taj expo, realno kad ste culi za neku izlozbu ili bili na nekoj dok se Beograd nije spomenuo u kontekstu domacina izlozbe. Osim toga, to ce biti samo specijalizovani expo ili kako vec.

Najpre da se fokusiramo na realne probleme jer RTS nije bas u zavidnoj situaciji plus strepimo sta ce biti sa PZE.
Ja bila na dve. Obozavam. Ako neko zeli da se upozna sa modernim dizajnom, savremenim tehnologijama i instalacijama Expo je prava prilika. Neke zemlje imaju tako kreativnei inovativne instalacije da se osecas kao Alisa u zemlji cuda. Poslovi se daju svetski top umetnicima i arhitektama tako da ne znam koliko ce nas Expo biti rame uz rame sa ostalima, jer racunam da treba i oprati tih 18 milijardi a umetnici sa integritetom ne bi pristali na to. Mozda dobijemo instalacije estetike spomenika Stefanu Nemanji kakvi nam ljudi sede na pozicijama odlucivanja.

Da, umalo zaboravih- svaki nas paviljon na raznim Expoima je bio sramotno bedan, nekreativan i pretpostavljam kako su “umetnici” pobedjivali na konkursu.

Expo u Beogradu neće koštati 18 milijardi, već nešto više od 1, a ostalo se tiče drugih infrastrukturnih projekata u Srbiji, od kojih mnogi nisu ni blizu Beograda.

Favorit za pobedu? Sta se desilo sa Ribakom?
Ne želim da podcenjujem Ribaka čiju pobedničku pesmu obožavam, ali ono sa čim je drugi put došao nije ni blizu Fairytale. Ne kažem da bi Marija došla sa nečim kvalitetnijim od Molitve ali s obzirom na to kakve pesme snima ne bi sigurno došla sa nekom fora pesmom.

A moramo da uzmemo u obzir i to da je 2018. bila izuzetno jaka godina. Zaslužio je realno više od tog 15. mesta.

Po mom skromnom mišljenju, postoji mnogo faktora koji ukazuju na to da ni RTS sa svojom ustaljenom i nepromenljivom postavkom, ni ova vlast generalno, nemaju ni interesovanje ni želju za pobedom na ESC.

Od dolaska aktuelne vlasti, naši rezultati na Evroviziji stagniraju, izuzev "anomalije" iz 2022. i slučajnog 10. mesta 2015. godine, koje je bilo plod spleta okolnosti oko glasanja i fokusa na nekoliko zemalja pa sa nekih 53 poena ako se ne varam, dokopasmo se top 10.

EXPO 2027 je prilika da se iz kredita i zaduženja kroz milijarde, ne milione, izvuče dodatna korist u privatne džepove vlasti, dok bi ESC te iste godine bio samo dodatno "cimanje" za male, nebitne pare — u poređenju sa pomenutim EXPO-m.

Dušan Nebitnjaković-Marković, sam priznaje u ovom intervjuu, da im ni u budućnosti nije opcija da napuste studio i uključe publiku na PZE, jer bi to značilo dodatne troškove. Kao primer navodi: "Šta ako, recimo, na dan finala PZE-a padne kiša, pa i neko ko je planirao sigurno da gleda uživo, odluči ipak da ostane kod kuće i gleda prenos pored malog ekrana?"

Kada takav neko i takvog stava javno, vodi našu delegaciju i kada daje ovakva objašnjenja za odsustvo publike na PZE-u, mislim da je jasno gde se nalazimo. Ili se bar nadam da dopire do vas. Mada, moguće je da mašta i dalje nadjačava i potiskuje realnost.

Nama realno ostaju samo dve opcije:

1. Da se slučajno pojavi konkurentna pesma i kvalitetan i harizmatičan izvođač, te pobede na PZE-u za početak.

2. Da nas neznanje, nekreativnost i nezainteresovanost trenutne RTS postavke što manje vizuelno košta na samom ESC-u.

3. Nema ga, bar ne dok se sistemske i korenite promene pristupa projektu i prisustvo želja, ne pojave.

Last edited:
Sta konkretno ulaxi u tu milijardu? Svakako ne Stadion.
Prostor Ekspa, koji će nakon izložbe ostati kao Beogradski sajam, prateća infrastruktura, rezidencijalni kompleks od 1.500 stanova, akvatik centar, pruga Zemun-Aerodrom-Ekspo i novo pristanište za međunarodne kruzere na reci Savi, u blizini Ekspa.

Реално, нскон Принца и Зорица Марковић би следеће године дошла као мелем на рану.

Hm, ako misliš na dozu neprimjetnosti i dosadne pjesme, onda se isto moze reci i za Teodoru i Luku.
Generalno, poslednja 3 predstavnika su sa pjesmama bili blijedi i u Srbiji a kamoli na Evroviziji, da ne kažem nebitni.

@Lexi

Ma da, jasno iz njegovih odgovora da ne planiraju publiku niti šta novo jer nalaze te klasične alibije poput nedostatka novca i sl.

https://biznis.telegraf.rs/info-biz...e-kostati-18-milijardi-evra-ovo-je-prava-suma
Ipak, ne bih toliko verovao i citirao prorežimski telegraf, pozivajući se na verodostojnost njihovih poznatih, SNS izvora.

Doduše, sve oko EXPA, kad smo se vec njega dotakli, je jedna velika misterija gde svaka strana ima svoje argumente ,,za i protiv".

A na kraju, profitiraće, zna se ko, zaduženje koje se organizovanjem zasigurno neće pokriti niti isplatiti, ostaće narodu tj. državi.

Da li je to bilo potrebno?
Naravno da ne, uzimajući u obzir ogromno zaduženje Srbije kod MMF-a, time još veće upadanje u dobrovoljno dužničko ropstvo, onima, koji finansijama i zaduženjima već upravljaju vladama sveta a time i nama kao običnim gradjanima.
Odosmo sa EXPOM malo off topic ali tu se ja zaustavljam. 🤝😉
Zanimljiva tema svakako. 🤞

Last edited:
Evo sad sam nasla tu izjavu Sinise Malog o tome i ne uliva mi poverenje- ko bi ga znao zasto? 🤷🏻‍♀️ 😂 Te istrazih: jedan stadion od 52 000 mesta tog tipa moze kostati od 500 000 eura do milijardu i par stotina. Znaci nije uracunao stadion u cenu od milijardu. Jos on kaze da u cenu (Bog bi ga znao sto) ulazi i:

TE Kostolac B3, naftovod Srbija – Mađarska ??? vetroelektrana Kostolac, Moravski koridor, auto-put Vožd Karađorđe, Fruškogorski koridor, Preljina – Požega, Ruma-Šabac-Loznica, zatim lokalni putevi, železnička infrastruktura itd 🤯

Jos 1 bitna stvar: sve objekte u kojima izlazu, projektuju i finansiraju drzave koje izlazu, bogate zemlje prave svemirske brodove dok siromasne kao mi iznajmljuju montazne paviljone- cena ovog ne ulazi u predracun koji smo dobili.

Da ne idem dalje u digresiju, izgled makete naseg Expa koji smo videli meni ne moze da primirise projektu iz Osake koji je inicijalno planiran da kosta otprilike isto, ne treba biti genije pa shvatiti kako stvari funkcionisu kod nas.

Zato i ja mislim da vladajucu koaliciju zabole za Evroviziju, cilj Expa je drugi. A i da neko dobije ideju, ne znam sa kojim know how bi nasli konkurentnu pesmu?

Last edited:
@Pipi Naveo sam iznad šta je rekao i našta se odnosi ta milijarda, i na tom spisku nije stadion. Druga je tema koliko se krade u svim tim projektima, i koliko je šta napumpano, ne samo za Ekspo, nego i mnoge druge infrastrukturne projekte. Uglavnom, suština je da se 18 milijardi ne odnosi na sam Expo, kako god okreneš.

• Like
Reactions: FFM
Да би Евровизија/национални избор поново била битна и гледана код нас, Вучко мора да среди РТС прво. Значи Оливера и неподобни новинари који подржавају студенте - отказ. Мислим да сам читао да се овим хонорарцима на одређено већ спрема престанак сарадње.
Овај наш избор ове године је био нека политичка игрица, ето пустили оне смор песме да подрже студенте. Сами учесници, међу њима и Принц били за протесте и учествовали у њима. Песме никакве, у првом плану протести. Није могло ни боље да се заврши.

Back