rs Srbija 2025: Princ - Mila

Da li oni takve izjave daju iz pozicije potpune lezernosti i ubjedjenja da su u pravu ili jer prikrivaju svoje greške tim pokušajima pravljenja alibi priče? 😁

Povraca mi se od ovakvih baljezgarija.

Zasto vi clanovi OGAE ne uputite barem neki javni apel ili dopis da se neke predlozene stvari uzmu u obzir, kako za nacionalni izbor, tako i za ESC. Jezivo koliko njih ne zanima bilo sta, nisu oni ni Konstraktu zasluzili da bi se posle kitili njenim perjem.

Imano u planu, čim razradimo predloge. Verovatno ne kao javni apel, jer to često nema svrhe u našem društvu, već kroz neki sastanak, ako bude mogućnosti.

Da li oni takve izjave daju iz pozicije potpune lezernosti i ubjedjenja da su u pravu ili jer prikrivaju svoje greške tim pokušajima pravljenja alibi priče? 😁
Pozicije/stavovi RTS-a nakon svakog takmičenja:
✨✨✨✨✨
Šta da vam radimo, nama je lepooo
Kome se ne sviđa, ima kapiju pa nek ide kući
Ja ništa nisam čula
Ja ne lažem nego govorim istinu, postoje i snimci

✨✨✨✨✨

Da, i to može biti kamen spoticanja. Kada imamo 30-ak pesama, mala je šansa da izvisi neka baš dobra pesma, iako prođu neke koje su lošije od nekih koje nisu prošle. U slučaju kada je manji broj pesama, npr. 10-16, može lako da izvisi i neko sa velikim potencijalom poput Konstrakte.

Zato bi valjalo da se predlože i dogode (a paz' da neće) ne samo kvantitativne promene, vezane za kvotu pesama ili broj bilo čega, već i kvalitativne, ono što stalno drobimo da je bitno šta su glavne smernice i ciljevi kako selekcione komisije tako i žirija (npr. ne može "što raznovrsniji i izbalansiraniji TV šou evo za svakoga po nešto" da bude bitnija smernica i cilj od biranja najkonkurentnije pesme i paketa).

Mislim da je ok da pze ima po 20 pesama, 10 za finale i puna kapa.
Preblem je sto bi oni u tih 20 nagurali svoje podrumare jer jelte oni moraju da se promovisu negde, a pze je jedino mesto gde ih zele i zbog toga bi izvisile neke mnogo bolje pesme

Ja mislim da mi definitivno ne možemo tako lako da prebrodimo krizu autorstva, stoga interni izbor, nekoliko pesama namenski pravljenih za odgovarajućeg izvođača i šta nam Bog da.

I ja mislim da je interni izbor sledeće godine najbolja opcija što zbog krize autorstva što zbog političke situacije i potencijalnog bojkota. Mogu ili da pozovu 3 do 5 izvođača koji će doći sa ciljano napravljenim pesmama za Evroviziju ili jedan izvođač sa 3 do 5 pesama isto ciljano napravljenih... ali uslov je da izvođači budu popularni i afirmisani ili da budu evrovizijski potencijali tipa Zorja, Džordži i sl...

Ne mislim da će interni izbor išta pomoći za krizu autorstva koja se pominje, uopšte interni izbor nije garant da ćemo dobiti bolju pesmu. Mogu jedino neke “zvezde” da uđu u tu priču, al to smo i ranije mislili pa smo dobili Tijanu za koju su mnogi pitali ko je ova i zašto nas predstavlja.

Kad se sve sabere i oduzme, ipak mislim da nam je trenutno bolje opcija bar da imamo kakav takav pokusaj NF-a, pa da proberemo sto se probrati moze.

Ovako bismo bili prepusteni na milost i nemilost RTS-a.

Mozda nam trenutno ideja internog izbora ne zvuci lose jer u nasim glavama je to neko tipa Zorje, u realnosti bi vrv dobili Sestre Gobovic

Back