rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Ako hoćemo veselu pesmu, onda zainteresovani odmah da traže kompozitora po Rumuniji jer ovi naši kompozitori ne znaju da naprave takvu pesmu. Ili da probaju sa narodnjacima jer poslednje veselo što sam čula je "Da sam pauk, mali pauk", pa kod Moldavaca da ih nauče kako da naprave dobar aranžman.
Mada, ni to ne bi bilo dovoljno jer kod veselih pesama treba i da se igra, a ove koje znaju da igraju od treme zaborave da pevaju ili dobre pevačice zaborave korake ili omaše sa stajlingom.
Ja sam zato da se šalje šta je najbolje u ponudi, ali zaista smo ispunili kvotu šaptanja i tužnih pesama.

A pa super, vratili smo se svojim dobrim starim pozicijama tj. 17-om i 18-om mjestu - užas, dobro. 🫠 Kapiram ja da ''Kraj mene'' nije za svakog i da za neke može biti too much kako zbog snažnog vokaliziranja tako i zbog mračnog performansa ali da se ne lažemo - ovakav paket da je poslala neka više ''kul'' zemlja bila bi favorit za pobjedu, pri tom ne bih nas poredio ni sa AWS-om koji su bili čisti rok niti sa Katarsisom koji su indi rok a ujedno i jedni i drugi su imali slabije nastupe od nas, ovo je emotivna metal balada sa jednim od najatentičnijih interpretacija na Evroviziji ikad i s toga su itekako trebali biti prepoznati i nagrađeni od strane žirija.

Mnogo mi je drago što smo iskidali u polufinalu sa televotingom što je bilo negdje i za očekivati s obzirom da smo zatvarali veče i drago mi je da smo od svih zemalja dobili po nešto ali ni u najluđim snovima nisam očekivao maksimalnih 12 od Litvanije - države čija nam publika apsolutno nikad ništa nije dala hahah tako da mi je to hajlajt sezone (i taj 1 poen u finalu je svakako veliki pomak) a i 8 od Moldavije, 10 od Poljske i 12 od Grčke je stvarno za respekt, kad je riječ o žiriju jedini vrijedni pomena su Crnogorci sa 12 i Grci sa 10, top 5 u ukupnom polufinalnom zbiru sam i mogao očekivati i baš mi milo što se i ostvarilo.

Po pitanju finala, vriska na činjenicu da nam je samo 5 zemalja dalo bodove lol tako da tih 38 poena su nažalost i bili realan ishod ali od televotinga sam očekivao znatno bolje no presudilo je više faktora za onakav ishod - Austrija bila domaćin i zbog ogromne zainteresovanosti u samoj zemlji naši ljudi sa glasanjem tamo nisu mogli doći do izražaja, balkanski blok nikad jači sa pjesmama i plasmanima tako da je svačija dijaspora izdivljala u većoj ili manjoj mjeri pa su nam pojeli glasove (Albanci, Bugari, Grci, Rumuni, Hrvati) a naši predstavnici su kao i skoro svake godine imali skoro nepostojeću promociju od strane javnog servisa s toga me i ne čudi, jedino mi je šokantna 0 od Švice ali opet s druge strane lijepo je vidjeti da su Ukrajinci počeli ponovo glasati za nas i dali nam 3 poena kao i Moldavci sa 1, nisam se nadao ni 10 od Rumuna, hvala braćo lol!

Šta je tu je, Lavina je meni jedan od omiljenih naših predstavnika definitivno a ova godina je baš rezultatski čudna za nas, svakako su mi draži ovi svježi poeni od istočnih zemalja nego da su nas standardno gastozi sa zapada ispoštovali tako da bih radije da nam Rumuni svake godine daju 10 umjesto naših ljudi u Švici.

Treba nam energija, treba nam opuštenost i sloboda, treba nam veselja i pozitivnog i vedrog raspoloženja. Od svega navedenog, jedva da imamo nešto, i to nešto je jedva tu

Kako je žiri ocenio Srbiju u finalu:

Albanija: 23. mesto
Jermenija: 23. mesto
Australija: 17. mesto
Austrija: 24. mesto
Azerbajdžan: 3. mesto (8p)
Belgija: 21. mesto
Bugarska: 22. mesto
Hrvatska: 1. mesto (12p)
Kipar: 23. mesto
Češka: 11. mesto
Danska: 24. mesto
Estonija: 25. mesto
Finska: 19. mesto
Francuska: 10. mesto (1p)
Gruzija: 25. mesto
Nemačka: 20. mesto
Grčka: 6. mesto (5p)
Izrael: 22. mesto
Italija: 24. mesto
Letonija: 18. mesto
Litvanija: 19. mesto
Luksemburg: 21. mesto
Malta: 14. mesto
Moldavija 20. mesto
Crna Gora: 1. mesto (12p)
Norveška: 22. mesto
Poljska: 20. mesto
Portugal: 13. mesto
Rumunija: 16. mesto
San Marino: 19. mesto
Švedska: 21. mesto
Švajcarska: 22. mesto
Ukrajina: 23. mesto
UK: 23. mesto

Čak pet poslednjih mesta

Last edited by a moderator:
Kako je žiri ocenio Srbiju u finalu:

Albanija: 23. mesto
Jermenija: 23. mesto
Australija: 17. mesto
Austrija: 24. mesto
Azerbajdžan: 3. mesto (8p)
Belgija: 21. mesto
Bugarska: 22. mesto
Hrvatska: 1. mesto (12p)
Kipar: 23. mesto
Češka: 11. mesto
Danska: 24. mesto
Estonija: 25. mesto
Finska: 19. mesto
Francuska: 10. mesto (1p)
Gruzija: 25. mesto
Nemačka: 20. mesto
Grčka: 6. mesto (5p)
Izrael: 22. mesto
Italija: 24. mesto
Letonija: 18. mesto
Litvanija: 19. mesto
Luksemburg: 21. mesto
Malta: 14. mesto
Moldavija 20. mesto
Crna Gora: 1. mesto (12p)
Norveška: 22. mesto
Poljska: 20. mesto
Portugal: 13. mesto
Rumunija: 16. mesto
San Marino: 19. mesto
Švedska: 21. mesto
Švajcarska: 22. mesto
Ukrajina: 23. mesto
UK: 23. mesto

Čak četiri poslednja mesta
Jezivo. Ja bi počeo da malo gledam rezultate prethodnih godina i malo davao prednost pri novom glasanju onim zemljama koje su davale nama poene kod žirija u prošlosti. Ne ono baš čisto da delimo poene takvim zemljama, ali evo npr. sledeće godine Azerbejdžan, Grčka i npr. Finska se bore za pobedu i imaju super pesme (veći broj poena dati prvoj ili drugoj ili ih rangirati poziciju više u odn. na ovu treću).

Ne verujem da će se voditi osvetom u toj meri, ali da će upamtiti i spustiti nas-verovatno hoće. Slovenci su nas kolektivno sve šutirali dok su učestvovali, pa nikom ništa. Mi sa Balkana smo stvarno neverovatni narodi, da nas nema, trebalo bi nas izmisliti.

100% sledi osveta od strane žirija. Pa ne mislite valjda da su HR i CG žiri pali na dupe na našu pesmu ? Naravno da su nas pogurali svom snagom a videli su da naš žiri politički glasa, odnosno u zavisnosti kako je vođa raspoložen prema komšiluku.

Back