rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Da, očigledno ništa od spota, i ovo je i konačna verzija pesme, što je meni ok, al mi je čudno da nema spota ako su rekli da su snimili?
Ma ne mora da znaci. Nekada ESC kanal tako napise samo. I na Finskoj pesmi stoji ''Official Music Video'' a u stvari je sa nacionalnog finala! ''Liekinheitin'' inace ima oficijelni spot koji je na zvanicnom UMK kanalu. E sad, da li ce ga ESC kanal uplodovati ne znam. Sve zavisi da li Finci zele

Samo što ovo nije YLE već RTS

RTS je uvek kačio spot na ESC kanal, ako je ovo preimenovano u "official video" to je to i ne očekujte spot.
Pa i da je tako na kaju krajeva, sta je tu je. Svi smo iskreno zeleli da vidimo spot. Imaju sigurno razlog zasto nisu hteli da ga postave. Ako se ne varam, snimljen je u pecini nekoj

Official Music Video na Eurovision kanalu praktično znači zvanični preview video određene zemlje, kao što su se nekad emitovali na tv-u (nisam siguran da li danas neke države praktikuju emitovanje na televiziji, u susret Evroviziji, osim ovih koji imaju zasebne emisije sa diskusijom i glasanjem). To ne mora nužno značiti video spot na kakve smo navikli.

Pre više od 4 decenije, kada nije bilo interneta, ljudi su se okupljali pred malim ekranima, nekoliko nedelja pre Evrovizije, kako bi premijerno videli te zvanične video klipove.​

Pre više od 4 decenije, kada nije bilo interneta, ljudi su se okupljali pred malim ekranima, nekoliko nedelja pre Evrovizije, kako bi premijerno videli te zvanične video klipove.
Ja to pamtim i 2004. da je išlo na RTS-u, nekih par nedelja ili mesec dana pred ESC, u nekom dnevnom ili prepodnevnom terminu, emitovanje svih što bismo sad rekli "official videos". Nisam znao za koncept, i slučajno sam video u programu i seo da pogledam. Mislim da je isto bilo i spotova i NF nastupa. Tada sam prvi put čuo i video Ruslanu i sećam se da mi se to najviše svidelo od svega predstavljenog :D
I sećam se da sam već narednih godina primetio da toga više nije bilo, ili bar ja nisam naletao.

Nisam ispratila jel Lavina ima video iz Šarenice?
Nisu gostovali takmičari u Šarenici, samo Uroš supervizor, kada je rekao da nakon takmičenja, ima svega 8-9 dana da spremi sav materijal i pošalje EBU-u.

@rintintin Da, na RTS- je to išlo do pre nekoliko godina, s tim da su stavljali u neke ponoćne termine na RTS 2, čisto da ispune formalnost. A dok nije uopšte bilo interneta, odnosno video snimaka lako dostupnih u bilo koje vreme, to je bilo daleko zanimljivije. Kao što se čekale Nindža kornjače, tako se čekali i ti promotivni spotovi za ESC. :)

Malo me nervira što nema nikakvog kontenta, bukvalno ništa ne dobijamo lol
Ja se nadam da to znači da vredno rade na nastupu i pesmi. A žao mi je što nema boljeg marketinga ili bilo kakve komunikacije sa fanovima. Očigledno da kapitalizam uzima svoje 😔

RTS je stvarno debilozan ako ne izbace spot ili englesku verziju pre esc-a da čujemo i dodatno se reklamiramo 🙏🏻

Šteta što generalno od naših izvođača ne dobijamo ni samoreklamu ni mrvice za fanove, recimo Lelek to super radi jer snimaju vlogove i kače na svoj yt kanal, e tako nešto fali i nama, da možemo da pratimo čitav proces i kako teku pripreme do Beča 😕

Ja to pamtim i 2004. da je išlo na RTS-u, nekih par nedelja ili mesec dana pred ESC, u nekom dnevnom ili prepodnevnom terminu, emitovanje svih što bismo sad rekli "official videos". Nisam znao za koncept, i slučajno sam video u programu i seo da pogledam. Mislim da je isto bilo i spotova i NF nastupa. Tada sam prvi put čuo i video Ruslanu i sećam se da mi se to najviše svidelo od svega predstavljenog :D
I sećam se da sam već narednih godina primetio da toga više nije bilo, ili bar ja nisam naletao.
Ja se sećam da sam 2005. godinu tako snimio na kaseti da bih mogao da naučim pesme do Evrovizije xD

RTS je stvarno debilozan ako ne izbace spot ili englesku verziju pre esc-a da čujemo i dodatno se reklamiramo 🙏🏻

Šteta što generalno od naših izvođača ne dobijamo ni samoreklamu ni mrvice za fanove, recimo Lelek to super radi jer snimaju vlogove i kače na svoj yt kanal, e tako nešto fali i nama, da možemo da pratimo čitav proces i kako teku pripreme do Beča 😕
Da je RTS debilozan odavno su dokazali. Sada samo svakim postupkom oni potvrdjuju to :ROFLMAO:

Ni ovo da dobijemo😏
Australia Pouring GIF by MasterChefAU

Meni se svidelo kada su snimali verzije na različitim jezicima, sećam se da su Tomaševićka i Stamenovka imale po nekoliko (Oro na grčkom je predivna). Ostalo se uglavnom svelo na engl. verziju i hajde kao imali smo i finsku verziju Molitve koju su pevale Beauty Queensice.

Ovde bih voleo da čujem i englesku verziju, ali možda i nemačku jer mi je nekako jezik kao stvoren za metal i zvučalo bi zanimljivo.

Ja se izvinjavam ali meni nije jasno da i jedna normalna osoba može da opravda postupke RTS-a (osim ako nije plaćena od strane istog) i da priča kako je sve bajno, sjajno, ruže cvetaju.

RTS opet radi ono što je i sa Teya Dorom i Lukom, totalno ignorisanje postojanja naših predstavnika, odustajanje od promocije ili bilo čega. Ljudi su juče otišli u Beč RTS nije ni reč napisao o tome.

Prošle godine ona pojava koja je ostvarila najgori rezultat u istoriji države je imala svakodnevne promcije, na društvenim mrežama RTS-a.

HRT svaki dan izbacuje kontet za Lelek, CG je takođe aktvina po pre-partijima.

Last edited:
Ovde bih voleo da čujem i englesku verziju, ali možda i nemačku jer mi je nekako jezik kao stvoren za metal i zvučalo bi zanimljivo.
Pitali su ih u radijskom intervjuu, čini mi se na 202, za verzije na drugim jezicima (baš u odnosu na to što su mnogi naši ranije snimali na raznim jezicima), i rekli su da eto engleska postoji, ali i da ne planiraju na drugim jezicima, samo su valjda u polušali pomenuli francuski, jer ga, pretpostavljam, neki od njih iz benda govore.
Ali slažem se da bi, pored engleskog, nemački bio i najzanimljiviji.

Back