rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Pa i među nama je bilo podeljeno mišljenje da li "Kraj mene" prekasno ubrzava, sada je to problem kada se čuje od ovih reaktora. Apsolutno je u pravu sa aspekta ESC da to jeste problem. Ako se dobro sećam ta polemika je bila i za Teya Doru a njen spori deo je bio 1:30 u poređenju sa 2:30 kod Lavine. Sličnu primedbu je dao i onaj metalac iz Mađarske a njemu je to bila najbolja pesma na PZE.

Georgina voli pesme koje su vokalno odlično izvedene, ostalo sve nije njen "cap of tea". Ma koliko vi mislili da je pesma dobra kod Lavine ima dosta prostora za unapređenje vokalne izvedbe. Videli smo ogroman pomak od PF do finala u izvedbi tog zadnjeg dela a ima tu još prostora za unapređenje. Osnovni problem je što je Luka improvizovao i pevao tako da su kod njega reči bile duže nego kod pevanja drugog vokala i to stvara nesklad koji se čuje, to će žiri debelo da kazni ali bi publika mogla da nagradi zbog emocija koje daje, tako da je ovo trade koji svesno rade. Ako bi mogli to da usklade.... Takođe jedna stvar na koju su mnogi reagovali je ono zadnje "me" možda bi ga trebalo zameniti ili onim kraćim iz audio verzije ili nečim drugim.

Thepeacearound je drugačija u poređenju sa Georginom, ona voli eksperimentalnu muziku i tvrđi rok i uvek podržava žanrove kojih nema mnogo na ESC tako da sam ja znao da će se njoj svideti. no videćete da kada bude sastavljala prediction da ni kod nje nećemo biti visoko. Ove reakcije su njeno lično mišljenje o pesmi a ne njeno mišljenje kako će proći na ESC, primera radi i Princu je dala 9.

Utiska sam, da su pored Konstrakte, jedino Teya Dora i njen PZE tim imali zaista jasnu i precizno postavljenu viziju nastupa. Tako da u tom segmentu, Konstry nije po meni usamljena.

Nažalost, ta vizija se u slučaju Teye nije u potpunosti prenela na veliku ESC scenu. Uveren sam da je Teya, delom zbog svoje introvertnosti, popustila pred RTS ESC timom i organizatorima kada su u pitanju konačne odluke. Zato mi je nje posebno žao. Ipak, smatram da je morala jasnije da kaže šta joj ne odgovara. To se već tada moglo naslutiti iz njenih intervjua — delovala je nekako mlako i, po mom utisku, nezadovoljno kada bi govorila o nastupu.

Što se Luke tiče, njegova ideja i vizija nastupa sa onom “game” grafikom bila mi je katastrofalna još na PZE-u, a isto se prenelo i na ESC-u. Kada se na to doda i realno slab live vokal, rezultat je na kraju ispao i više nego dobar. Pesma je sama po sebi vrhunska i kao autora ga izuzetno cenim, ali po mom mišljenju on nije rođeni performer, a još manje stabilan live vokal.

Za “Lavinu” bih rekao da ima prostora za napredak u više segmenata, posebno kada je vizuelni identitet u pitanju. Ipak, već sada imaju dobar paket, realno. Ono što brine jeste saradnja sa RTS timom, koja ni meni, a verujem ni većini ovde, ne uliva poverenje kada se dođe do velike ESC scene.

Iskustvo tima jeste važno, posebno kod velikih produkcija, ali izvođači moraju imati jasan stav i izvući maksimum kada se traže idealna ali i kompromisna rešenja. Ako im se nešto ne dopada, to moraju jasno i glasno da kažu.

Ipak, uzdam se u njihov talenat — to je na kraju najvažnije i iako su mladi, znaju šta im je činiti.

Ja bih voleo da se na esc nastupu članovi benda vide tek kad krene refren kad baca bundu, a do tad pevač onako da šetka ko utvara i da onako dramsko svetlo u mraku bude upreto u njega. Može režija da bude i filmskija nego nastup na pze, malo je taj nastup bio oskudan u režiji.

Bunda/plašt? 😁
Što se tiče outfita mislim da su svesni bili da nastupaju u Sr i da su se malo ograničili/prilagodili sa svojim izglrdom te će u Beču biti slobodniji.
(sideći po stilu do sada i sa koncerta, fotki)

Realno kad apgrejdujemo, radimo sve.

ct19001-_14_.jpg.webp

617C8BLgA6L._AC_SX522_.jpg

Opet sam sanjao proglašenje pobednika i sad sam sanjao da smo prošli kao poslednji (po redu prozivke, ne po plasmanu). I bio je meltdown jer je i Estonija prošla hahahaha
Sad mi je smešno, ali da se to zaista dogodi ne bih se sigurno smejao 😂

Ovo mi Bebi sto si stavio deluje kao odeca nekog pimpa. Mora da bude edgy i fashion, kao rock glamour Ricka Owensa
Mnogo mi je bolja odeca u koju je Luka bio obucen do sada i onaj face nakit sto je nosio. Ovo ispod cape-a.

Attachments

• IMG_6763.webp
    IMG_6763.webp
    317.4 KB · Views: 29
Ovo mi Bebi sto si stavio deluje kao odeca nekog pimpa. Mora da bude edgy i fashion, kao rock glamour Ricka Owensa
Mnogo mi je bolja odeca u koju je Luka bio obucen do sada i onaj face nakit sto je nosio. Ovo ispod cape-a.
Ja sam se fokusirao samo na bundu, imam fetiš ka bundama. 😂

Back