rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

ReÅ”ih da se oglasim prvim postom i u naÅ”oj temi. šŸ˜‰
Trebalo mi je malo vremena da procesuiram sve, osluŔnem reakcije fanova i mimo Srbije. Kao Ŕto sam i očekivao, miŔljenja su dosta podeljena.

Žanrovski, pesma od samog starta nije moja Ŕoljica čaja ali generalno nisam zatvoren ni za jedan žanr bar kada je ESC u pitanju.

Zapravo, kod Lavine me je najviŔe kupila emocija uživo, fenomenalan tekst i Lukina harizma.

Nakon polufinala sam napisao da mi je nastup, iako dobar i viŔe se bazira na atmosferu pesme, ipak poprilično prazan kada je u pitanju grafika i tu su Wiwike skroz u pravu.

Takođe, svi osim Luke deluju dosta statično i medjusobno udaljeno na sceni. Moraju pojačati scensku prisutnost jer će ih tek ogromna ESC scena i medjusobna udaljenost a u režiji RTS-a i domaćina, samo joÅ” viÅ”e progutati i delovati prazno.
Ujedno kod kadriranja će domaćinu to poslužiti za Å”to Å”ire kadrove, da ih kvazi sve pohvataju. Moraju momci biti promiÅ”ljeni i jako taktični a po potrebi i ,,bezobrazni".

Što se tiče engleskog teksta ili makar titla, ovde sam apsolutno za. I ubedjen sam da nam to treba viŔe nego ikada iako je tekst na srpskom fantastičan.

Posebno u prvih minut ipo, gde trenutno fali deÅ”avanja, razumevanjem teksta bi fokus ESC gledalaca bio mnogo veći i bez ikakve dileme bi im to skrenulo pažnju na pesmu. Minimum bih refren i strofu stavio na engleskom, u nekoj formi, čak sam viÅ”e za titl jer bi sam nastup delovalo joÅ” viÅ”e filmski a fokus im nebi odlutao već ih prikovao do zadnjeg minuta i neočekivanog Å”oka koji tada dolazi...šŸ˜‰

Emocija se svakako oseća, ali kada publika razume i poruku kroz tekst, to postaje samo joÅ” jače i jasnije svima. Lukine facijalne ekspresije i gluma su odlični ali moraÅ” gledaoce animirati u cela 3 minuta i pokazati im zaÅ”to su takve. Iz iskustva znam recimo, Å”vabe su prilično ograničeni ljudi i ako ih ne animiraÅ” nečim odmah, iskuliraju te samo tako, čak se i ne trude da te naknadno razumeju. Ali animirenjem u startu ih kupiÅ”, i to je tako.

Ima mnogo prostora u i oko pesme ali ideje moraju doći od samih momaka i ne smeju se oslanjati ni sekund niti na ,,zainteresovanost" UroÅ”a Markovića niti na ,,kreativnost" Milice Cerović. Samo to ne, nikako. 🄓

Last edited:
Kako bi dobar niz pesama imali da se nije desila proÅ”logodiÅ”nja prometna nesreća 😩

Srbija, Portugalija, Litvanija i Letonija alternativne sile koje se bore protiv komercijalne melfest mafije. Četiri jahača apokalipse.

Nazire li se polako koje polufinale je jace?

Rekao bih da će prvo polufinale biti jače jer je tu najviÅ”e favorita. U drugom nema neÅ”to posebnih favorita osim Danske i Kipra i donekle Australija. Ali sve se to može promeniti jer nastup na ESC može mnogo da uzdigne pesmu ali i da unizi.

Rekao bih da će prvo polufinale biti jače jer je tu najviÅ”e favorita. U drugom nema neÅ”to posebnih favorita osim Danske i Kipra i donekle Australija. Ali sve se to može promeniti jer nastup na ESC može mnogo da uzdigne pesmu ali i da unizi.
Uf......Srbija ce imati prilicno tezak posao da udje u finale.

Meni je prvo jače, al mislim da će u drugom veća borba biti.

Ne slažem se da će nam biti teÅ”ko da uđemo u finale lol mislim da ćemo bukvalno proÅ”etati do finala.
Dosta zavisi od toga sta ce da posalju Portugalija, Poljska i Gruzija.

Dosza zavisi od toga sta ce da posalju Portugalija, Poljska i Gruzija.
Pa to možda ako smatraÅ” da ćemo biti borderline finalisti, ne mislim da ćemo biti borderline već negde na sredini ka vrhu.

Portugalija flop verovatno, većina na njihovom izboru je već rekla da će odbiti odlazak na ESC ukoliko pobede pa će poslati neÅ”to random. Poljska nema pesmu za finale na svom izboru, a od Gruziju ja ne znam da li iko iÅ”ta zapravo očekuje??

Dosta zavisi od toga sta ce da posalju Portugalija, Poljska i Gruzija.

Mislim da od prve dve neće biti neÅ”to posebno, ali Gruzija Å”alje pobednike dečije Evrovizije koji su izuzetno voljeni. Možda se tu neÅ”to uskomeÅ”a.
Ali mislim da ima prostora za nas. Ne mislim svakako da će Estonija, San Marino ili Belgija nekome da oduzmu mesto.

Pa imamo i flopare Belgiju, San Marino i Estoniju u naÅ”em pf-u, da li ste realni sa tim da ćemo teÅ”ko u finale? šŸ’€ Deluje mi da ste veći optimisti bili sa abitnim Princom proÅ”le godine nego sada kada imamo jednu od najkvalitetnijih pesama izdanja. :ROFLMAO:

Pa to možda ako smatraÅ” da ćemo biti borderline finalisti, ne mislim da ćemo biti borderline već negde na sredini ka vrhu.

Portugalija flop verovatno, većina na njihovom izboru je već rekla da će odbiti odlazak na ESC ukoliko pobede pa će poslati neÅ”to random. Poljska nema pesmu za finale na svom izboru, a od Gruziju ja ne znam da li iko iÅ”ta zapravo očekuje??
Kod nas u polufinalu sigurni finalisti su Izrael, Svedska, Finska, Grcka. Znaci to su 4 zemlje koje su sigurni finalisti. Ostaje prazno jos 6 mesta za koje mozemo da se borimo komotno. Mozda i Lelekice kao pete. Ne znam da li su one siguran Q kao ove 4 zemlje, ali recimo da jesu. To je 5 slobodnih mesta za koje mozemo da se borimo. Ove godine je i ziri tu, tako da videcemo

Ne vidim kako Srbija može ispasti, jedino možda zbog žirija, ali nekoliko baŔ slabih pjesama je u tom polufinalu, tako da teŔko.

Kod nas u polufinalu sigurni finalisti su Izrael, Svedska, Finska, Grcka. Znaci to su 4 zemlje koje su sigurni finalisti. Ostaje prazno jos 6 mesta za koje mozemo da se borimo komotno. Mozda i Lelekice kao pete. Ne znam da li su one siguran Q kao ove 4 zemlje, ali recimo da jesu. To je 5 slobodnih mesta za koje mozemo da se borimo. Ove godine je i ziri tu, tako da videcemo

Uračunao bih tu i Moldaviju. Svaki put su proÅ”li kad su imali takvu pesmu. Tako da četiri mesta je ostalo i mislim da ćemo biti tu ako svi urade svoj posao.

UopÅ”te se ne slažem da se mi borimo sa nekim za finale, možda može samo taj neko s nama da se bori, a mi gledamo svoja posla i bez po muke ulazimo u finale. Skroz rasterećeno pratim ovaj ESC i po prvi put nakon nekoliko godina nemam nikakav "strah".

UopÅ”te se ne slažem da se mi borimo sa nekim za finale, možda može samo taj neko s nama da se bori, a mi gledamo svoja posla i bez po muke ulazimo u finale. Skroz rasterećeno pratim ovaj ESC i po prvi put nakon nekoliko godina nemam nikakav "strah".
Jao svaka tebi cast Stefane na toj samouverenosti. Ali ja u glavi uvek imam neki mracni scenario. Da li su to samo jos secanja od prosle godine sa Princom koji i dalje lutaju u meni i nikako da ispare, ali meni se uvek vrati u glavi neki scenario koji ne zelim da zamislim. Neka jeza. Ko se na mleko opece, i jogurt duva :ROFLMAO:

Back