rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Da li to znaci da mora da se preda i komplet rezija? Ili samo draft? I kad se predaje stand in?

Da li to znaci da mora da se preda i komplet rezija? Ili samo draft? I kad se predaje stand in?

Njima sada treba minimum tekst pesme, i koncept nastupa. Tekst da vide da li treba nešto da se menja, a koncept im treba u smislu da li je tehnički izvodljivo. Dakle recimo Teya dora je verovatno poslala imaću stenu na bini a na led ekranima želim to i to. Zatim oni javljaju šta je moguće a šta ne. Sama režija je ok ako je imate kao recimo Finska, ali svakako se režija koriguje na probama jer nisu svi uglovi mogući na ESC kao na nac finalima, odnosno na ESC imate mogućnost mnogo više uglova pa se onda isprobava. Zato je bitno imati režisera u ekipi da onaj ko nastupa ne gubi vreme na to.

Ako možeš da podeliš sa nama izvor tvoje tvrdnje. Ja koliko vidim što se tiče staginga piše koncept a ne konačan nastup.

Ako možeš da podeliš sa nama izvor tvoje tvrdnje. Ja koliko vidim što se tiče staginga piše koncept a ne konačan nastup.
Ne postoji izvor već je pravilo. Probe počinju već za koji dan prve stand in. Svake godine tako bude.

Dali je Lavina potvrdila ucesce na nekom pre partiju? Procitah jutros da je Ukrajna potvrdila Amsterdam i Spaniju mislim, i jos neke zemlje. Za nas nisam jos nista pronasao

Ja toliko volim Kraj mene da bi mi teško palo da bude engleska verzija u Beču
Pa znas kako. Nama je privrzenija jer razumemo nas jezik, pa nam je toplije. Stanci ce sigurno vise pronaci put ka pesmi ako je na Engleskom, e sada....mozda na kraju krajeva Engleska verzija zvuci bolje. Bilo bi lepo da bude izbacena, pa da procenimo. A mislim da ce momci pevati onako kako bi ans narod zeleo

Prolazimo u finale 100% sa još 23 zemlje učesnice, tako da ako mislite da pozicija na kladionicama znači krajnji plasman, nešto vam u logici ne valja.

Drugo, ne znam ko normalan se kladi 2 meseca unapred na Evroviziju, u Britanskim kladionicama. Uplate ako i postoje, smešno su male. Treće, i sami znate da delegacije uplaćuju masne pare same na sebe da dignu fejk hajp. Ove godine preočigledno to rade Francuska i Australija. Bukvalno ćemo da izginemo dok ljudima to objasnimo.

Edit: ma kome ja pričam.
Nanu, da opljackamo mi tu trafiku, uplatimo sve na Srbiju i smirimo ove nase? A?

Da li uopšte mi možemo da šaljemo pesmu na Engleskom ? Znam da postoji pravilo za PZE da pesma mora biti većinski na službenim jezicima u Srbiji ali ne sećam se da postoji pravilo da i na ESC mora da ide po istim tim pravilima. Jel neko ima ovaj info da ne pričamo bez veze o ovoj mogućnosti ako nije moguća.

Nisam ni mislio na ESC pravila nego na RTS pravila i da li možda u tom konkursu za one koji prijavljuju pesmu piše nešto tako.

Sumnjam da će i oni hteti sve na engleskom. A pola pola naravno da mogu. Msm da su hteli delove na engleskom mogli su već na PZEu to da urade, kao Luke Black.

Ne znam i ti da l pratis Evroviziju il banes ovde kao i drugi padobranci da uneses nemir? Svako ko je jednom ispratio pricu od pocetka do kraja, i fan je zna odgovor na ovo pitanje. Ali hajd da odg.

Mozes kako hoces. Dakle PZE nema veze sa ESCom. Na RTSu i izvodjacu je da vide u kom obliku ce poslati pesmu, imaju pravilo da mogu potpuno promeniti izvodjaca ako im se hoce i posle festivala.... Lavina ima orignal na engleskom. Sta su radili od PZE-a do predaje pesama ne znamo. Moze samo da osvane spot na engleskom, sa nekim manjim revampom na zvanicnom kanalu, a mogu i da izbace onaj RTSov promo klip i sve ostane kako je bilo.

Tkd do ambicija RTSa, Lavine, i njihovog dogovora je na kraju.

Back