Tenis

Apsolutno zasluženo, kakav preokret! Tri spašene meč lopte na 2:0... Dečko igra srcem. Posle Novaka jedini dečko na turu koji mi je simpatičan i za kog ću navijati kada se Nole penzioniše.

Ovo me je baš rastužilo... ne pamtim kada mi je bilo ovoliko žao nekoga. 😢 Pretalentovan teniser koga su povrede onemogućile da prikaže sav svoj potencijal.

1751957735488.webp

Slazem se. Secam se kada se pojavio i tada me je nekako podsecao na Rodika. Servis mu je najjaca strana, ali i u polju je bio odlican. Mislim da je imao bolji bekhend i da ga povrede nisu omele, mogao je osvojiti koji grend slem turnir i da duze ostane u samom vrhu.

Našta se sveo ženski tenis. Iga Švjontek, četvrta teniserka sveta, pobedila je Amandu Anisimovu u finalu Vimbldona bez izgubljenog gema (6:0, 6:0). Ujedno, Amanda je i sa takvim ishodom stigla do 7. mesta na WTA listi. Skoro nijedna teniserka nema konstantnost, npr. na Vimbldonu u poslednjih 8 godina, sve različite teniserke su ga osvajale.

Ženski tenis svakim GS turnirom tone sve dublje i dublje, ali uprkos tome ne možemo zanemariti nekoliko činjenica. Anisimova je relativno vrlo mlada i ovo joj je prvo GS finale, ne možemo ni da zamislio kakav joj je pritisak bio u glavi pred ovaj meč. Za nju svakako veliki uspeh pogotovo što je na putu do finala izbacila Sabalenku I baš zbog toga se od nje mnogo očekivalo danas. Nažalost bila je totalno odsutna i ovo danas jednostavno treba da zaboravi, njen tenis je na mnogo višem nivou od onoga što je danas prikazala.

Jasno je odavno da gotovo bilo koja teniserka može da osvoji GS, postoji nekoliko devojaka koje su manje više konstante na turu sa manjim padovima i neočekivanim porazima - Sabalenka, Svjontek, Andreeva i Gof. Sve ostale su gotovo jednake, nema razlike između 5. i 500. na WTA listi.

Zato i dalje verujem da naša Olga može da osvoji GS u budućnosti ako bude igrala konstantnije kao poslednje dve sezone. Važno je samo da se sve kockice na tom jednom turniru poklope i eto ga trofej. 😃

Ako i Siner sutra osvoji u muškoj konkurenciji (nadam se da neće), biće ovo najgori Vimbldon ikada. Dopingaši na tronu...

Last edited:
Pa ženski tenis nikada nije bio nešto izuzetno konstantan izuzev par teniserki. Sabalenka je od početka godine na vrhu i ima dobre rezultate, samo u finišu Grend Slemova omane. Igrala finale AO i RG-a i izghbila u tesna 3 seta. U polufinalu wimbledona izgubila u tesna 3 seta. To je sve mentalna prepreka koju će morati da prevaziđe.

Swiatekova je igrala polufinale AO ispala u 3 tesna seta. Jedan od boljih mečeva ove sezone u tenisu. Na rg ispala nakon 3 seta od prve igračice sveta i evo wimbledon osvojila.

Keys je konstantna od početka sezone beleži ok rezultate. Tu je Coco Gauf tu je i mala Andrejeva.

Ženski tenis je u dobrim rukama.

Muški tenis se sve svede na 3 imena Siner Alkaraz i Đoković i ovi ostali počev od Zvereva, Fritza, Sheltona i tako dalje ako se probude pa odigraju dobre mečeve.

Muški tenis je taj gde fali uzbudljivosti. Pre početka Grend Slema osim ako se Alkarazu i Sineru ne slome ruke ili nisu u istom delu žreba možeš garantovati da će jedan ili drugi doći do finala.

Drago mi je da je Iga uzela Wimbledon. Turnir za koji se pričalo da nikada neće osvojiti. Imala je tešku godinu i sad polako kreće opet da igra po starom. To je lepo videti.

Steta sto su Grendslem pobednici na stubu srama zbog dopinga. Baca senku na sve to.
Istina je tamo negde....

I meni je žao što se zbog toga sada u sve sumnja. Šta god da uradili do kraja karijere ljudi će govoriti da su se dopingovali a ako pogledaš uzorke i sve što se dogodilo shvatiš da se nisu zapravo dopingovali. A to opet nije popularno da se kaže jer ispada kao da ih branim :D Ja samo mislim da njima nije potreban doping da bi bili najbolji. Oni jesu u tom rangu zbog svog talenta.

To stoji, verujem da većina ljudi i ne misli da su tu gde jesu zbog dopinga. Ljudi su samo sa pravom besni jer nijedno ni drugo nisu kažnjeni onako kako pravila nalažu već su zbog imena koje su izgradili i pozicija na kojima su se u tom trenutku nalazili "nagrađeni" nekim mizernim kaznicama. Možda zaista govore istinu da je to sve bilo slučajno, ali su isto tako i na hiljade drugih tenisera i teniserki koje javnost ne poznaje možda govorili istinu. Neko od njih sigurno jeste, ali tada to nikoga nije zanimalo pa su kažnjeni surovo, što je mnogima i uništilo karijere. Zamislite kakva kampanja bi bila vođena protiv Novaka da se tako nešto desilo... pa zabranili bi mu da igra narednih 5 godina najmanje. Pa setimo se samo slučaja Šarapove, Simone Halep... Problem je samo u dvostrukim aršinima, eto nažalost zalomilo se na Janiku i Igi.

Novak Đoković :rs: i Olga Danilović :rs: sutra uveče u 1. kolu miks dubla na US openu igraju protiv Danila Medvedeva :ru: i Mire Andreeve :ru:. Ukoliko pobede Ruse u četvrtfinalu idu na bolje iz duela Draper :gb:/Pegula 🇺🇸 (1. nosioci) - Alkaraz :es:/Radukanu :gb:.
1755514638975.webp

Olga Danilović je uspela da izgubi ovaj meč i ispadne u 1.kolu US opena. Postala je rekorderka, negativna naravno. Prva teniserka u open eri koja nije uspela da iskoristi 6 vezanih meč lopti, a potom i još jednu 7. Uz to je na meč lopti za Japanku napravila duplu grešku... U super tajbrejku trećeg seta je gubila 7:3, pa preokrenula na 8:7 i na kraju izgubila 10:8.
F04F124D-0327-46D4-A639-AC3BF316C4FD.webp

Srpska teniska reprezentacija ostvarila je tri pobede nad Turskom u međusobnom duelu Dejvis kupa u "Čairu" i time obezbedila kvalifikacije za završni turnir naredne godine.

Back