gb Ujedinjeno Kraljevstvo 2022: Sam Ryder - SPACE MAN

Nije pjesma za pobjedu. Više bi mi bilo žao Španije da je bila druga.
 
Čudno mi da je UK drugo mjesto 😂

Hrvatska mu nije dala ni jedan jedini bod
Baš nekako neobično izgleda.. Posebno nakon prošle godine i (nezasluženo) duple "nule." :D

Svaka čast na drugom mestu, nadam se da ovo neće ostati samo usamljeni izlet i da će BBC nastaviti u sličnom ritmu.
 
Svaka čast na pobedi kod žirija, ali i na osvojenom velikom broju bodova publike, jako puno znači to Velikoj Britaniji nakon zadnje decenije i po takmičenja.. 👏❤️

Ako ne u Ukrajini, see ya in Manchester hopefully, in May 2023! 🇬🇧 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 
Drago mi je što se moj hajp oko ove pesme ispostavio stvarnim, pre svega odličan rezultat kod publike. Mislim da, da nije bilo Ukrajine, imali bismo prezanimljivu trku utroje između UK, Švedske i Španije, da bi se taj nerealni broj bolje rasporedio i da bi takmičenje zaista imalo smisla. Ovo je ipak bilo kao bicikl protiv Ferarija.
 
SPACE MAN dospeo na 2. meato UK single liste, što je najveći uspeh neke britanske evrovizijske pesme od "Ooh Aah... Just a Little Bit" iz 1996.
 
Fenomenalna pesma i nastup, nikako nije precenjena, već naprotiv!
Izuzetno mi je drago da je ostvario uspeh, a ja sam simbolično poslao jedan SMS za UK, što svakako nije vredelo jer naši ljudi prosto ne vole Engleze (verovatno), ili ovakav tip pesama nije za naš narod, pa je on kod nas loše završio na tele-glasanju. 🙂
 
Mislim da je do tipa pesme. Taj stil se već solidno čuo i kod nas 2000-ih, taj kao brit-pop i soul-pop, i onda ga mlađi ne znaju nešto i ne kapiraju "referencu", a nama koji smo taj stil doživeli tada, Space Man je sada ok i kul, ali dated je, i ništa wow, bar ja takav utisak imam.

I opet slučaj kao i sa Hold Me Closer i SloMo, tako i Space Man, za mene je to jedva prosek pesma u svom stilu, a koja je odlično izvedena i otpevana, sa super scenskim nastupom, koju je izvođač digao jako dobro.

Kada su u pitanju UK, Španija i Švedska ove godine, ja više nego ikad imam utisak kao da se nisu takmičile pesme (jer onoliki nekreativni proseci od pesama ne zaslužuju sami po sebi visoka mesta), nego izvođači. I da bi svo troje slično prošli kakvu god prosečnu pesmu da su imali ako bi ONAKO nastupali, jer su izvođački jaki (i pevački i scenski), i iz moje perspektive im je to bilo odrađenih 80% posla.
 
Pa nije mi Cornelia sad nešto ultra harizmatična niti je nastup sam po sebi nešto revolucioniran pa da je to izvuče, samo se pesma malo više istakla medju baladama. Ja ovako nisam bio neki fan.

Sa druge strane, Španija i UK su mi bile odlične. Sam je mega popularan tiktoker tako da me ne čudi visoka pozicija kod publike, a i pesma sama po sebi ima taj neki feel good vajb, nastup je bio kul, bilo je odavno jasno da dobija žiri, po mom mišljenju zaduženo, bukvalno vokal i kompozicija. Španija se definitivno istakla nastupom, nikad nismo imali nastup sa toliko koreografije, po mom mišljenju najbolji bop nastup koji smo imali ikada, a pesma sama po sebi je catchy i pritom se istakla i jer je bila jedina pesma tog tipa u finalu, tako da je i tu dobar rezultat skroz jasan. I očekivao sam ovako da će proći, na forumskoj kladionici sam skroz predvideo top 3.
 
Pa nije mi Cornelia sad nešto ultra harizmatična niti je nastup sam po sebi nešto revolucioniran pa da je to izvuče, samo se pesma malo više istakla medju baladama. Ja ovako nisam bio neki fan.
U pravu si, samo valjda meni ta pesma i dalje nije ništa specijalno, i čak mi je u poređenju i Semova pesma mrvicu zanimljivija (pa mi je u tom smislu sada drago zbog njega).
Pa sam kontao da Kornelija, iako ne preterano harizmatična, ima opet to neko prisustvo na sceni efektno, i da je pre svega pevački odlična, boja glasa, ekspresivno pevanje itd. pa da je taj momenat donošenja pesme nju izbacio u orbitu (pored hajpa same zemlje koju predstavlja, lol). Ali moguće da prosto zanemarujem momenat da se mnogima zapravo ful dopala takva pesma.
 
Televoting nije dobio jedino od ex yu. Ja poslao 2 glasa za njega, ali dovoljno tek za 15.mesto ovde.

Prevelika harizma i glascina da bi tek tako pukao na tvt.
 
Bila je kombinacija svega, niti ih Evropa bas voli, a i slali su krseve.
Oni da hoce mogli bi svake godine da nadju nesto za top10
 
Ovo im je inače čak 16. put da su drugi na ESC-u. U prosjeku točno svaki 4. ESC drugo mjesto 😳
 
Imam utisak da sam skoro jedini koji misli da nije harizmatican; cak mi je pomalo iritantan kao i njegov glas (one visine).
Ko bi rekao da ce nakon proslogodisnje nule, da ocekuje da ce biti iole blizu TOP 10, a kamoli da se prica u kontekstu pobede. Meni licno se mnogo vise dopada nastup od pesme. A u odnosu na proslogodisnju mi je slabija.
Sto se tice zirija, zasluzeno prvo mesto jer su dobili poene od skoro svih drzava (34/38), najvise. I od publike veliki broj poena (osim ex-YU). Verujem da su Britanci presrecni iako nisu pobedili, a postoji mogucnost da organizuju Evroviziju.
Samo se nadam da ce ovaj rezultat dati podstreh da budu bolji i da nam salju kvalitet, jer ovo jeste kvalitet. (y)
 
Potpisujem ovaj post gore. Možda sam već i pisao ovde na temi, ali ni meni Sem nije harizmatičan, tj. jeste ali bar ne na neki prijatan i prijemčiv način, sav mi je kao neko mladunče lava koje se naduvalo ili je na spidu, lol. U tom smislu mi je malo iritantan, i ne osetim na nekom stilskom pevačkom nivou tu konekciju s njim kao izvođačem, ali svakako ne osporavam da je kvalitetan i izvođač i pevač. I isto mi je nastup > pesma.
 
Back
Top