ua Ukrajina 2025: Ziferblat - Bird of Pray

Pa naravno, 70’s revival u skladu sa pesmom. Mozda se mnogima ne svidjaju ali uvek su koherentni, mislim na Ukrajince.

Nasla na netu:
The staging has definitely undergone some changes since the performance that won them Vidbir – the suits are a similar wide-legged/puff shoulders 1970s cut, but they’re now each in a different solid bright colour with lots of sparkle, and the three backing singers have glittery gold pantsuits.

The on-stage garden of grass and flowers has also gone – instead the LED wall has pink and green neon graphics that pulse and swirl with the music, and explode during the chorus. The lighting and close camerawork really drive this performance – even the way Daniel walks around the stage is perfectly choreographed to each beat. The whole thing is VERY stylish and polished, but that’s very much the Ziferblat signature, no?

PYRO update! There’s low smoke on the main stage from the start, then some fireworks during the guitar middle eight. Post lunch lull? Not in this arena.

@Miloš da li ti mozes da gledas probe?

Ne mogu, tj. ne može niko. I prve i druge pojedinačne probe su zatvorene za javnost. To što si našla je sa zvaničnog ESC bloga, samo oni to prenose.

Ostali mogu da izveštavaju tek sa generalnih proba, počevši od 12. maja. Ja mogu da gledam drugu i treću generalnu probu. Oni koji su akreditovani u Bazelu, oni mogu da prisustvuju i prvoj generalnoj probi u areni (ali ne mogu da gledaju iz pres centra).

A ima li nekog od nasih novinara koji prisustvuju prvoj generalnoj probi? Da li je neko najavio? Pretpostavljam da ne mogu da se objavljuju fotografije.

Prva generalna proba prvog polufinala je 12. maja popodne. Ne znam da li neko ide... Neće moći da slikaju, već samo eventualno tekstualno da prenesu utiske. Eurovison.tv što okači od fotki i eventualno javni servisi, to je to.

Prva generalna proba prvog polufinala je 12. maja popodne. Ne znam da li neko ide... Neće moći da slikaju, već samo eventualno tekstualno da prenesu utiske. Eurovison.tv što okači od fotki i eventualno javni servisi, to je to.
Miriše na cenzuru! :D Šalu na stranu, baš su pooštrili sve što se tiče proba.

Ja iskr nemam nikakav problem sa tim. Najviše bih voleo da se što manje do skoro ništa ne (sa)zna o samom nastupu, sve dok se taj nastup ne odradi premijerno

Baš slabo za njihove standarde, deluje kao da će biti jedan od vizuelno najlošijih ukrajinskih nastupa ikada, ali verovatno su namerno izabrali ovako loše slike. Autfiti su svakako zločin. Kadriranje će verovatno biti na mestu.

Last edited:
Odjeća grozna stvarno. 100p+ poena u polufinalu a i u finalu, svakako

Evo jedne bolje fotke, tu se vidi i treći bek vokal, što može biti ključno :D

Foto: EBU/Corinne Cumming

UKRrehearsal1.webp

Ne vidi se onaj treći član benda koji jedini izgleda hot 🥲

Ja naprotiv mislim, po onom opisu sa Esc bloga, da ce im nastup opet biti odlican. I opet koherentan sa pesmom i tekstom. Prica se da im je kadriranje izvanredno. Zifferblat su mi vrlo slicni Luciu Corsiju sto po zanru, art rock, sto po izgledu.

Ova pesma ima najtoksičnije fanice ove godine. Kad god neko napiše nešto loše, čoporativno kreću da napadaju. Neko na tviteru napisao kako je nastup na nacionalnom finalu delovao bolje i odmah ga fanice razapele da je grozna osoba, da nema dušu, da je delulu, da nema ukusa, da će da plače kad završe u top 5... 🤡

Ja bas retko pisem na ovoj temi. Videces me cesce na Princ temi 😂

Da ima imalo pravde i realnosti, ovo finala ne bi videlo, nikada.
Ne verujem baš. Ovo je jedina rok/ alt pesma u ovom polufinalu i siguran sam da će Ukrajina imati odličan nastup kao i uvek. Evrovizijski fanovi ne vole rok/alt/muziku koja nije pop, ali kežualci imaju dosta šarenolik ukus.

Ne znam zašto su ljudi ovde toliko ogorčeni na Ukrajinu. Posle Švedske imaju najbolje nastupe i zasluženo su uvek u finalu 🤷🏼

Ovaj plavokosi pjevač je HOT

Moram mu slajdat u Instagram DMs danas kad se vratim iz teretane

Anyways, pjesma mi je na repeat, volim rock muziku i baš je lijep onaj dio na ukrajinskom jeziku

Back