ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Meni ove post-kovid godine lete nenormalnom brzinom, nerealno mi je da su prošle čak 4 od otkazivanja tadašnje Evrovizije, Isuse!

Najjače je to što sam taj dan bio na nekom pikniku u prirodi, vrijeme je bilo fenomenalno a ja sav ushićen zbog novog radnog mjesta na koje sam ubrzo trebao preći, kući se vraćam negdje oko ponoći u polupijanom stanju, ulazim na jutjub i doživljavam otrežnjenje u sekundi - prvi klip koji mi je iskočio je bio od naše blažene Alisije Mišel kako u suzama saopštava da je takmičenje kenselovano.

Sjećam se da je od sutradan bilo naglo zahladilo pa je čak i snijeg pao, ja up'o u tešku depru koju sam razbijao tako što sam počeo krečiti svoju sobu lol, potom su uveli obavezan karantin i policijski čas pa onda onaj zemljotres u Zagrebu koji se i ovdje dobro osjetio - bukvalno je djelovalo kao da se apokalipsa približava.
 
Nažalost, meni je ta 2020. lično bila odlična godina i posledice pandemije su dovele do toga da se mnogo lakše zaposlim i da mi prva plata bude više nego dobra za naše uslove, a sve zahvaljujući bumu koji je doživeo režim rada od kuće. Jer kad živiš van BG/NS/NI život bude malo komplikovaniji lol

Do poslednjeg trenutka sam verovao da će se naći neko rešenje, da će slati snimke iz javnih servisa (kao što su posle uveli LOT), ali kad je ukinuto nije me nešto potreslo naročito. Dosta su pomogli ovaj forum i escunited sa svojim glasanjem gde je svaka zemlja imala svoj žiri (Stole, choda i ja smo bili u SRB žiriju, pored ostalih) i tako te neke igrice su umanjile osećaj da je ESC kenselovan.

ŠBBKBB rezultati me ne zanimaju, te godine mi se nije dopadala srpska pesma, pa mi je svejedno ko bi pobedio. Plus ne slušam više nijednu pesmu sa tog izdanja.
 
Svaka čast za organizatore. Sjajni interval aktovi. Navodno biće 3 ( Sertab, Helena i navodno Ruslana)
 
Milina za nas nostalgičare koji obožavamo dvehiljadite 🤝
Jedva čekam komentare po mrežama E TO SU BILE EVROVIZIJE!!!
 
Jedva čekam Ruslanu da nam još jednom manifestuje svoje nepoznavanje engleskog.
 
Bas me zanima kako ce izgledati modernizovani nasupi za Wild Dances i My Number One.
 
Opaa, znaci da ipak Ruslana(ili makar njeni roditelji samo) nisu toliko konzervativni.

Neko se salio kao da za PZE dodje Ruslana i neko je napisao u fazonu, ma kakvi Ruslana da dodje u Srbiju, kaad onoo... :D
 
Helena prosle godine kada je nastupala u Amsterdamu, nijakve inocacije nije imala u odnosu na ESC. Valjda ce sada nesto novo da pripremi 🤭
 
Zaključno sa današnjim danom, najviše prijavljenih za predevrovizijske koncerte ima Amsterdam - 28 (tamo svi idu osim predstavnici 9 zemalja koje još ništa nisu potvrdile), Madrid 22, London 21, Stokholm 13, Barselona 12, Oslo i Kopenhagen po 5.

Na najviše žurki za sada idu Albanka, Letonci i Poljakinja, čak 6 od 7, dok nijedan koncert nisu potvrdili Australija, Azerbejdžan, Estonija, Grčka, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar i Portugalija.​
 
Back
Top